iPhone automobilio režimo konceptas

Rašyti ar skaityti žinutes telefone vairuojant yra ne tik neleistina, bet ir pavojinga. Vairuodamas pastebiu, kad daug vairuotojų nepaiso šio draudimo ir „tampo likimą už ūsų“.

Dizaineriai Joey Cofone ir Michael Vanderbyl sugalvojo konceptą - panašų į telefono „skrydžio režimą“, leisiantį vairuotojui nesiblaškyti ir vairuojant daugiau dėmesio skirti veiksmui kelyje, o ne telefone.

Dizainerių sugalvota „Automobilio režimas“ aktyvuojasi automatiškai, vos vartotojas įsėda į automobilį ir jo telefonas pasijungia prie automobilyje esančios Bluetooth sistemos. Jei tuo metu vairuotojas gauna tekstinę žinutę, ji ekrane nepasirodo ir nepasigirsta jokio apie ją įspėjančio signalo. Vairuotojas nežinos apie žinutę iki bus įjungtas automobilio variklis. Išjungus variklį, vairuotojo telefono ekrane pasirodys įvykių, kol jis vairavo suvestinė.

iPhone automobilio režime

Vairuotojai neturėtų rūpintis draugais siunčiančiais jiems žinutes kol šie vairuoja. Išsiuntę žinutes, automatiškai informuojami, kad to, kam jie siuntė žinutę telefonas yra „Automobilio režime“. Atsiliepti į skambučius bus galima naudojantis laisvų rankų įranga.

„Pietų režimas“ taip pat galėtų būti nebloga idėja leisianti nesiblaškyti vis grabaliojant telefono, kai pietaujama su šeima ar draugais, nors žinučių rašymas tarpsniuose tarp šakutės kelionės iš lėkštės į burną, greičiausiai negali nužudyti taip, kaip tai gali padaryti žinučių skaitymas ar rašymas vairuojant.

Tačiau, kaip ten bebūtų, tai dar tik dizaino konceptas, bet komanda jau dirba ties juo ir stengiasi jį pritaikyti iOS 7 vartotojo sąsajai ir padaryti kiek įmanoma mažiau išsiskiriantį ir juntamą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų