Apple vėl užblokavo Java dėl saugumo spragos

Apple pasinaudodama Safari web įskiepių blokavimo mechanizmu vėl užblokavai Java dėl eilinės saugumo spragos joje.

Neseniai buvo aptikta nauja, pažymėta kaip padidintos svarbos, Java saugumo spraga aprašyta NVD (National Vulnerability Database) duomenų bazėje.

Dėl šios spragos Apple užblokavo visas Java 6 versijas žemesnes nei 51-as atnaujinimas ir Java 7 versijas žemesnes nei 25-as atnaujinimas.

Nuo metų pradžios, dėl aptinkamų saugumo spragų, Java Apple blokavo keletą kartų. Oracle, įprastai, greitai sutvarko saugumo spragas. Apple primygtinai prašo vartotojų įsitikinti, kad tie kam reikalinga Java - naudotų naujausias jos versijas.

Jei nežinote ar jums reikalinga Java - greičiausiai ji jums nereikalinga. Atminkite, kad Java ir Java script yra ne vienas ir tas pats. Kaip atjungti Java Safari naršyklėje ar dar geriau pašalinti ją iš Mac kompiuterio skaitykite straipsnyje: „Kaip išjungti Java Mac kompiuteriuose“.

Jei esate tikri kad ji būtinai reikalinga - naujausią Java versiją Mac kompiuteriuose galite įdiegti: Jei naudojate OS X Lion 10.7.5 ar OS X Mountain Lion 10.8.3 ar naujesnę:

Jei naudojate Mac OS X v10.6.8:

  • > Software Update… ir atsisiųskite ir atsiųskite bei įdiekite visus OS X atnaujinimus

Jei Java 7 jau įdiegta: - Iš meniu juostos pasirinkite > System Preferences… - View > Java tam kad atidaryti Java Control Panel aplikaciją. - Paspauskite ant Update skirsnio - Paspauskite Update Now ir vykdykite ekrane atsiradusias instrukcijas.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų