Apple teisme dėl Find my iPhone

Temos: Apple, Teisė

Nauja Apple byla grąžina prie neseniai aptartos temos apie patentų trolius.

GigaOM praneša, kad dar viena NPE[1] padavė Apple į teismą tariamai dėl jos patento pažeidimo. Anot pareiškėjo, Teksase įsikūrusios kompanijos „Remote Locator“, Apple pažeidė jų patentą naudodama „Find my Friends“ ir „Find my iPhone“ aplikacijas. Reikia pažymėti, kad Apple nėra vienintelė kompanija į kurią nusitaikė šie troliai. Dėl šio patento į teismą paduotą Google ir kelios kitos kompanijos.

„Remote Locator“ reikalauja teismo ir nori prisiteisti patirtą žalą ir dėl praeityje padarytų šio patento pažeidimų.

Pats patentas yra registruotas JAV numeriu 5548637 ir aprašo žmonių ar objektų vietos nustatymą naudojant telefoninių užklausų metodą bei galimybę infra-raudonųjų spindulių pagalba nukreipti užklausas žmonėms ar objektams esantiems dideliuose pastatuose, pvz ligoninėse.

Pastaruoju metu, atvejai kai patentų troliai užsipuola technologines kompanijas ypač padažnėjo, o Apple laikanti milijardus bankuose jiems puikus taikinys. Ypač tai populiaru JAV, kur teismų praktika yra itin populiari ir neretai net banalūs šeimyniniai konfliktai sprendžiami teismuose. Tiesa, patentų trolių suaktyvėjimas patraukė ir JAV prezidento dėmesį ir jis rekomenduoja atsakingoms institucijoms imtis atitinkamų veiksmų.


  1. NPE – (non-practicing entities) kompanijos kurios nevykdo jokios veiklos, o tik superka patentus ir paduoda kitas kompanijas, naudojančias tuose patentuose aprašytas technologijas, į teismą su tikslu prisiteisti pinigų.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų