Steve Jobs galvojo atsisakyti Apple Pro produktų linijos

Buvęs Apple darbuotojas Ken Segall, savo tinklaraštyje rašo, kad Steve Jobs galvojo atsisakyti Apple Pro produktų linijos, tame tarpe Mac Pro kompiuterių ir Final Cut Pro programos.

Apple nuo seno žinoma kaip viena iš nedaugelio kompanijų gaminančių kompiuterius profesionaliems ir paprastiems vartotojams.

Segall rašo, kad Steve Jobs svarstė apie Pro produktų linijos atsisakymą, nes „Pro vartotojams skirti produktai neturi tokios rinkos dalies kaip skirti paprastiems vartotojams, tačiau reikalauja labai daug resursų“.

Prieš šį savo sprendimą paskelbdamas kompanijos susitikime, jis kalbėjosi su artimais sau kompanijos darbuotojais ir klausė jų nuomonės. Tai vyko tuo metu, kai Apple iMac kompiuteris tapo geriausiai parduodamu komiuteriu.

„Be abejonės, Pro klasės gaminiai stipriai pakelia Apple rinkos vertę, net jei ir parduodamų gaminių skaičius yra sąlyginai mažas. Pro vartotojai yra tie kieno nuomonė yra svarbi ir jos klausomasi, jie daro įtaką ir yra Apple evangelistai“, - rašo Segall. „Pro vartotojų meilė Apple kompanijai ir jos gaminiams stipriai įtakoja ir jų šeimos narių, draugų ar pažįstamų apsisprendimą įsigyjant naujus kompiuterius“.

Mac Pro RAM
Apple Mac Pro kompiuterio vidus - atminties (RAM) moduliai. Daugiau informacijos apie Mac Pro rasite Apple Mac Pro skirtame puslapyje, kuris beje padarytas taip kaip ir dera Pro klasės produktui.

Galiausiai S. Jobs nutarė tęsti Pro klasės kompiuterių ir programinės įrangos gamybą, nors kai kurie Pro produktai ir pasikeitė. Pavyzdžiui video redagavimui skirtos aplikacijos Final Cut Pro X vartotojo sąsaja buvo supaprastinta ir tapo labiau suprantama paprastam vartotojui, nors profesionalai ir kėlė triukšmą dėl kai kurių anksčiau buvusių populiarių funkcijų išnykimo iš jos. Pro aplikacijos pritaikymas paprastam vartotojų segmentui matomas ir iš naujos kainodaros: anksčiau Final Cut Pro kainavo 700$ dabar 300$.

Pagaliau iš užmaršties prisikėlė ir Mac Pro kompiuteriai ir dabar jie įgavo visiškai naujovišką išvaizdą bei tuo pačiu leido lengviau atsipūsti Pro vartotojams, kurie bijojo, kad Apple atsisakys Mac Pro visiškai. Nors priešingai nei ankstesni Mac Pro modeliai - naujasis turi labai ribotas vidinio praplėtimo galimybes, tačiau Apple jį aprūpino 6-omis Thunderbolt 2 ir keturiomis USB 3.0 jungtimis, kurių pagalba galima pajungti labai daug galingų įrenginių už Mac Pro cilindro ribų.

Tiesa, kai ko Apple iš Pro klasės vis tik atsisakė, o būtent 17" MacBook Pro kompiuterių. Aš esu vienas iš laimingų MacBook Pro 17" kompiuterių vartotojų ir sunkiai galiu įsivaizduoti Pro darbą (kiek tai galima pavadinti pro, kai naudojamas nešiojamas kompiuteris) su mažesniu nei 17" ekranu. Tikiuosi, kad vieną dieną Apple praneš apie „one more big thing“ - naują MacBook Pro 17"; Retina.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų