Naujasis Mac Book Air

MacBookAir

Vos tik Apple paskelbė apie naują MacBook Air 11“ ir 13” modelius ir pradėjo juo prekiauti, sekančią dieną vyrukai mėgstantys pažiūrėti kas ir kaip kompiuterio viduje, tik ištraukę iš dėžių dar kvepiančius gamykla, tuojau pat puolė juos ardyti .

Apple pranešė, kad naujajame MacBook Air modelyje dabar sovi Intel Haswell procesorius, 802.11ac Wi-Fi tinklo korta, 45% greitesnis SSD diskas, du mikrofonai. 13“ MacBook Air žada po vieno pilno pakrovimo tarnauti 12 valandų (ankstesni modeliai 7), o 11” – 9 valandas (ankstesni macBook Air modeliai 5 valandas).

iFixit tai neįtikino ir jie nutarė patys pasižiūrėti kas iš tikrųjų slepiasi po MacBook Air 13" dangčiu.

Išardę tik ką išpakuotą MacBook Air, iFixit rado šiek tiek didesnės talpos 7.6 V, 7150 mAh bateriją (ankstesniuose modeliuose stovi 7.3 V, 6700 mAh), kuri anot Apple, turėtų leisti naudotis kompiuteriu 12 valandų nuo vieno pilno pakrovimo.

Tačiau baterija nėra vienintelis, baterijos tarnavimo laiką prailginantis kompiuterio komponentas. Naujieji Air „varomi“ Intel Haswell ULT silicon procesoriaus, kuris taip pat leidžia labai taupyti baterijos resursus. Naudojant šio tipo procesorius, Intel patobulino ir grafikos procesorių ir dabar naujos kartos Intel HD Graphics 5000 nereikalauja atskiros plokštės.

Naujame MacBook Air taip pat stovi ir naujas Samsung’o SSD modulis, kuris yra mažesnis už naudotus ankstesniuose MacBook Air modeliuose. Naujas ne tik SSD dydis, bet ir jungtis - dabar SSD pajungiama per PCIe, kurios greitis 800MB/s (ankstesniuose Air kompiuteriuose naudota SATA jungtis, jos greitis 600MB/s).

Naujasis MacBook Air, taip pat pats pirmasis kompiuteris palaikantis 801.11ac Wi-Fi protokolą. Kartu su MacBook Air, Apple išleido ir naujus AirPort Extreme bei Time Capsule palaikančius šį naują daug greitesnį Wi-Fi prisijungimą.

Išoriškai MacBook Air beveik nepasikeitė, atsirado tik papildoma skylutė, kuri reikalinga mikrofonui tarnaujančiam aplinkos triukšmų slopinimo procese.

11“ MacBook Air, Apple nepakeitė baterijos, tačiau naudoja naująjį procesorių ir naujus SSD diskus. 11” modelį ardė „Other World Computing“ (OWC)

Manau, kad šiuose Air modeliuose įdiegus OS X Mavericks, kuri operacinės sistemos lygmenyje taupo baterijos resursus, šie kompiuteriai tikrai atlaikys ilgą darbo dieną nepajungti į elektrą.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų