18-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

18-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „iFixit“ krapštukai išardė antros kartos„iPhone SE“ ir nustatė, kad naujasis telefono modelis ne tik išoriškai panašus į 2017 metais išleistą „iPhone 8“. Abu šie modeliai turi daug ką bendro ir juose naudojamuose komponentuose, kaip antai kameros. Tiesa, daugelis tikėjosi jog naujojo telefono modelio kameros bus tokios kaip „iPhone XR“, bet taip nenutiko. Nežiūrint to, „Apple“ tvirtina, kad antros kartos „iPhone SE“ fotografuoja ir filmuoja geriau nei bet kuris „Apple“ telefonas, kuriame įdiegtos paprastos kameros. Jei tai tiesa — vadinasi geresnio rezultato pasiekiama programiškai apdorojant nufotografuotą ir nufilmuotą medžiagą naudojant daug našesnio procesoriaus algoritmus. „iFixit“ tikina, kad „iPhone SE“ išardyti gana paprasta, o ir su komponentais neturėtų būti problemų, nes kai kuriuos galima naudoti tiesiog iš „iPhone 8“.
  • JAV Patentų ir prekės ženklų biuro duomenų bazėje pasirodė naujas „Apple“ patentas, kuriame aprašyta technologija leidžia daryti prielaidą jog kompanija mąsto apie galimybę leisti naudotojams redaguoti žinutes po to kai jos jau yra išsiųstos.
  • „Apple“ šiek tiek supaprastino „Face ID“ darbą kai naudojamos veido kaukės. Anksčiau kai dalį veido dengė kaukė telefonas kelis kartus bandydavo atpažinti veidą ir tik po to pasiūlydavo įvesti atrakinimo kodą. Dabar „Face ID“ neatpažinus veido su kauke ir telefono naudotojui perbraukus pirštu nuo ekrano apačios į viršų iš karto pasiūloma įvesti kodą.
  • „Apple“ išleido viešą „iOS 13.5“ beta 2 versiją. Ši versija papildyta priedu leidžiančiu programuotojams kurti aplikacijas skirtas koronaviruso atpažinimui. Kompanija taip pat išleido programuotojams skirtas „tvOS 13.4.5“, „macOS Catalina 10.5.5“, „watchOS 6.2.5“ ir „iOS 13.5“ beta 3 versijas.
  • „Apple“ išleido naują video, kuriame „Grammy“ nominuotas muzikos prodiuseris Warren „Oak“ Felder pasakoja apie savo dieną kai jis „MacBook Pro“ pagalba įrašinėja ir miksuoja dainas.
  • Po kelių dėl COVID–19 sukrečiančių mėnesių „Apple“ paskelbė antrojo 2020 metų ketvirčio finansinius rezultatus. Kompanijos pajamos ketvirčio metu buvo 58,3 milijardai JAV dolerių, tai gerokai daugiau nei pranašavo Wall Street’o vilkai. Kaip ten bebūtų šis skaičius yra mažesnis nei kompanija ketvirčio pradžioje buvo numačiusi (63–67 milijardai USD).

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų