Kaip išjungti HEIC formatą iPhone ir grįžti prie JPEG

HEIC formatą „Apple“ pristatė „iOS 11“ operacinės sistemos versijoje, tačiau nežiūrint visų šio formato privalumų, jis kai kuriems naudotojams gali kelti ir nepatogumų.

Priklausomai nuo to ką darote ir kokių aplikacijų pagalba redaguojate „iPhone“ padarytas nuotraukas, kompiuteryje atsikūrusios nuotraukos HEIC formatu[1], nežiūrint visų šio formato privalumų[2], gali kelti tam tikrų nepatogumų. Dar daug trečių šalių sukurtų vaizdų redagavimo aplikacijų nepalaiko HEIC formato failų ir tenka griebtis, seno, bet ne tokio gero JPEG.

Kaip iPhone nurodyti nuotraukas išsaugoti JPEG formatu

  1. „iPhone“ atidarykite Settings aplikaciją;
  2. Pasirinkite Camera;
  3. Paspauskite ant Formats;
  4. Pažymėkite Most Compatible.
Aktyvavus Most Compatible režimą, iPhone nufotografuoti vaizdai bus išsaugoti JPEG formatu

Atlikus šiuos veiksmus „iPhone“ fotografuojami vaizdai bus išsaugoti JPEG formatu.

Turėkite omenyje, kad įjungus Most Compatible režimą, negalėsite filmuoti 4K/60 kadrų per sekundę ir 1080p/240 kadrų per sekundę režimais. Norėdami filmuoti šiais režimais turėsite nustatyti formatą į High Efficiency režimą.

  1. HEIC (High Effective Image Compression) formatas nėra „Apple“ kūrinys. Šį formatą sukūrė MPEG (Moving Pictures Experts Group) ekspertų komanda, savo laiku sukūrusi MP3 ir MP4 formatus.  ↩

  2. Pagrindinis HEIC formato privalumas yra failo dydis — modernaus vaizdo duomenų suspaudimo algoritmo pagalba jis mažesnis nei JPEG, o vaizdo kokybė nesuprastėja. HEIC formato faile gali būti išsaugoti ir keli vaizdai (jų serija), jis palaiko „Apple Live Photo“, o visi vaizdo redagavimo metu atlikti pakeitimai saugomi atskirai, tad juos galima atšaukti nei ir išsaugojus paveikslėlį.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų