Kaip iš Mac kompiuterio Touch Bar, meniu ir Dock juostos pašalinti Siri

Vienas iš dažniausiai užduodamų naujų „MacBook Pro“ naudotojų klausimų yra: kaip panaikinti Siri piktogramą esančią kompiuterio „Touch Bar“ juostoje.

Nors tautiečių tarpe Siri nėra itin populiari, naudotis šio asistento paslaugomis „iPhone“ yra labiau įprasta nei kompiuteryje. Ypač jei biure dirbama bendroje erdvėje, kurioje mandagu net telefonu kalbėtis nueiti atokiau arba į tam specialiai skirtą kambarėlį, su savo kompiuteriu periodiškai besišnekantis kolega gali ilgainiui pradėti siutinti, ypač jei su Siri susitarti jam dažnai nepavyksta iš pirmo karto.

Net ir naudojant Siri nešiojamame „Mac“ kompiuteryje, dažnas jo „Touch Bar“ esančią piktogramą paspaudžia per klaidą dažniau nei to norėdamas.

Kaip pašalinti Siri piktogramą iš Touch Bar

Siri, ar kitų „Touch Bar“ juostoje esančių piktogramų pašalinimo (ar patalpinimo) procesas yra labai panašus į piktogramų keitimą aplikacijų (pvz. „Finder“) įrankių juostoje. Naujiems kompiuterio naudotojams gal kiek neįprasta gali pasirodyti tai, kad pelės žymekliu reikės valdyti piktogramas esančias už didžiojo ekrano ribų.

  1. Atidarykite System Preferences aplikaciją;
  2. Aplikacijos lange paspauskite ant Keyboard;
  3. Atsidariusio lango Keyboard skirsnyje paspauskite ant Customize Touch Bar mygtuko; Atsidariusio lango Keyboard skirsnyje paspauskite ant Customize Touch Bar… mygtuko
  4. Ekrane pamatysite langą leidžiantį „Touch Bar“ papildyti naujomis piktogramomis. Perkelkite pelės žymeklį (kursorių) iš ekrano ribų į „Touch Bar“ erdvę ir pamatysite kaip „Touch Bar“ juostoje esančios piktogramos išskiriamos — perkelkite žymeklį taip, kad Siri piktograma būtų išskirta. Pažymėkite Siri piktogramą Touch Bar juostoje
  5. Kai Siri piktogramą pažymėjote, taip kaip parodyta paveikslėlyje aukščiau — paspauskite kairį pelės mygtuką (arba atlikite jį atitinkantį veiksmą „Touch Pad’e“) ir perkelkite Siri piktogramą į kompiuterio ekrano erdvę. Kai tai padarysite, piktogramų rinkinyje, virš Siri piktogramos pamatysite užrašą „Remove From Touch Bar“. Perkelkite Siri piktogramą į kompiuterio ekrano erdvę, Touch Bar piktogramų rinkinyje, virš Siri piktogramos pamatysite užrašą Remove From Touch Bar.
  6. Atleiskite pelės mygtuką ir piktograma iš „Touch Bar“ juostos išnyks.
  7. Paspauskite Done mygtuką. Tai padaryti galite pirštu palietę mygtuką esantį „Touch Bar“ juostoje arba spragtelėję pelės žymekliu per „Done“ mygtuką esantį „Touch Bar“ piktogramų keitimo lango viršuje.
Jei „Touch Bar“ juostoje norite patalpinti kokią nors piktogramą, pavyzdžiui „Do Not Disturb“ — tiesiog „Touch Bar“ piktogramų rinkinio lange pasirinkite atitinkančią jūsų poreikius ir pertempkite ją į „Touch Bar“ juostą.

Kaip Siri piktogramą pašalinti iš Dock ir macOS meniu juostos

Visiškai nenaudojantys „Mac“ kompiuteriuose Siri, gali norėti panaikinti šio asistento piktogramą ir iš meniu bei „Dock“ juostos kompiuteryje.

Norint panaikinti piktogramą „Dock“ juostoje, veiksmas paprastas — paspauskite ant jos pele ir pertempkite kur nors ant darbalaukio ir palaikykite ten iki virš piktogramos pamatysite užrašą „Remove“ — tada atleiskite pelės mygtuką. Kitas būdas Siri piktogramą pašalinti iš „Dock“ juostos yra paspaudus ant piktogramos dešinį pelės klavišą ir kontekstiniame meniu pasirinkus „Remove from Dock“. Rinkitės jums priimtinesnį. Asmeniškai aš tokiose situacijose renkuosi „tempimo“ metodą.

Norėdami Siri piktogramą panaikinti iš meniu juostos (viršuje - dešinėje) tai padaryti galite dviem būdais:

  1. paspauskite Cmd ⌘ klavišą ir taip pat kaip ir naikindami Siri piktogramą iš „Dock“ — pertempkite ją ant darbalaukio.
  2. kitas būdas: atidarykite System Preferences aplikaciją, pasirinkite Siri ir nuimkite varnelę nuo Show Siri in menu bar nuostatos. Atidarykite System Preferences aplikaciją, pasirinkite Siri ir nuimkite varnelę nuo Show Siri in menu bar nuostatos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų