Kaip išspręsti „juodojo taško“ klaidos sukeltą problemą iPhone ir iPad

Naujausia su „Unicode“ simboliais susijusi klaida ritasi per pasaulį. Šį kartą tai „juodojo taško“ sukelta žinučių problema.

„Juoduoju tašku“ pramintas simbolis taip pavadintas, nes jis slepiasi viduje ‘<⚫> 👈🏻’ žinutės.

Šiais laikais beveik visi elektroniniai įrenginiai atpažįsta ir palaiko „Unicode“ teksto standartą. Tai reiškia, kad visi įrenginiai pradedant nuo „Windows PC“, „Mac“ iki „iPad“ ar „Android“ įrenginio bei „webOS“ ar PS4 gamintojai sutarė, kaip tam tikri simboliai privalo būti atvaizduojami ekrane, tame tarpe ir tai, kaip visi ar kai kurie jų turi būti atvaizduojami iš kairės į dešinę, kaip lietuvių kalboje, ar iš dešinės į kairę kaip arabų ir kitose tokį rašymo būdą naudojančiose kalbose.

Nežiūrint visų „Unicode“ privalumų, šis standartas vis dar priverčia „paslysti“ visą eilę įrenginių ar aplikacijų. „Juodojo taško“ iššaukiamas sistemos nestabilumas rodo, kad visos gausos simbolių ir ženklų esančių šiame standarte palaikymas nėra tinkamai įdiegtas ir tam tikros jų kombinacijos gali sistemą ar geriausiu atveju aplikaciją „užlaužti“.

„Juodojo taško“ klaida įvyksta, nes ši „frazė“ atrodanti kaip: ‘<⚫> 👈🏻’ — yra tūkstančiai nematomų „Unicode“ simbolių, stengdamasis kuriuos interpretuoti apdoroja įrenginio procesorius. Jei tai specialiai sukurtas tekstas pasiųstas kaip žinutė, jis iššaukia pasikartojančius aplikacijos „smigimus“ kai gavęs žinutę bando ją perskaityti.

Pirmiausia ši problema buvo aptikta „Android“ operacinei sistemai skirtoje „WhatsApp“ aplikacijoje, vėliau paaiškėjo jog problema egzistuoja ir šioje aplikacijoje skirtoje „iOS“ bei „iPhone“ ir „iPad“ palaikomose „iMessage“ tipo žinutėse. Ši klaida yra kaip dabartinėje „iOS 11.3“, taip ir dar tik beta stadijoje gyvenančioje „iOS 11.4“ versijose. Kadangi „Mac“ kompiuteriai yra daug galingesni už mobiliuosius įrenginius — su šia „Unicode“ problema jie gali susidoroti. Tačiau, mažiau pajėgumų turintys įrenginiai tokie kaip išmanūs laikrodžiai ir teoriškai televizoriai vargu ar pajėgs ją nugalėti.

Kaip išspręsti „Juodojo taško“ sukeltą problemą iPhone ir iPad

Nors „Unicode“ sukelti sistemos nestabilumai ar „smigimai“ aptinkami periodiškai — jų ištaisymas išlieka panašus: reikia panaikinti pokalbį, kuriame yra problemą sukeliantis „Unicode“ simbolis ar jų seka.

  1. Priverstinai uždarykite „Messages“ aplikaciją.
  2. Siri pagalba išsiųskite labai ilgą arba kelias žinutes, kad žinutė su nelemtu „juoduoju tašku“ pasislinktų iš ekrane matomos zonos. Tai gali būti begalė keiksmų, grasinimų ar šiaip nemalonių žodžių rinkinys skirtas tam, kas tokią žinutę atsiuntė.
  3. Atidarykite „Messages“ aplikaciją ir įsitikinkite, kad žinutė dingo iš matymo zonos.
  4. Ištrinkite pokalbį su „juodojo taško“ žinute. Jei to nepadarysite — galite kada užsimiršę vėl peržiūrėti tą žinutę ir patirti su tuo susijusius nepatogumus.

Yra ir kitokių problemos sprendimo būdų, tokių kaip: jei naudojate „3D Touch“ palaikantį įrenginį — peršokti į kitą žinutę/pokalbį ar jei naudojate „iOS 11.4“ betą — ištrinti tą žinutę tame įrenginyje nerenderinant to taško. Tačiau, idėja yra visur ta pati — atsikratykite tos žinutės.

Reikia manyti, kad artimiausiu metu „Apple“ išleis atnaujinimą ištaisantį šią problemą arba jį tiesiogiai „sukiš“ į „iOS“ įrenginius, kaip ji pasielgdavo ir anksčiau iškilus „Unicode“ sukeltoms problemoms.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų