Kaip sužinoti iPhone akumuliatoriaus įkrovimo lygį iš Mac

Naudojantiems naujus „Mac“ kompiuterius ir „iPhone“ su naujausia „iOS“ versija yra galimybė iš „Mac“ kompiuterio sužinoti „iPhone“ akumuliatorių įkrovimo lygį.

Jau kuris laikas „Apple“ „Mac“ kompiuterius ir „iOS“ įrenginius daro didesniais draugais gebančiais nepastebimai apsikeisti duomenimis. Paskutinis didelis žingsnis šioje srityje yra „Continuity“ turinti aibę naudingų galimybių. Viena tokių galimybių esanti „Continuity“ dalis yra galimybė sužinoti „iPhone“ akumuliatoriaus įkrovimo būseną iš kompiuterio.

Kiekvieno poreikiai ir įpročiai skirtingi ir asmeniškai man ši funkcija atrodo niekinė, tačiau manau, kad yra „Mac“ ir „iPhone“ naudotojų šią galimybę įvertinsiančių teigiamai.

Kad ši funkcija veiktų reikia, kad „Mac“ kompiuteris palaikytų „Continuity“, o tai reiškia, kad būtų pakankamai naujas, kaip ir „iPhone“ bei jame būtų sukonfigūruotas „Personal Hotspot“ prisijungimas bei tiek „Mac“, tiek „iPhone“ naudotų tą pačią „iCloud“ paskyrą.

Naudojantys „Mac“ kompiuterius palaikančius „Continuity“, pastebėjo, kad atnaujinus „Mac“ ir „iPhone“ operacines sistemas į naujausias versijas tarp WiFi prisijungimo taškų, „Mac“ kompiuteryje matomas ir „iPhone“, kuriame sukonfigūruotas „Personal Hotspot“.

Daugelis „Personal Hotspot“ naudojančių „iPhone“ naudotojų šią funkciją laiko išjungtą ir įjungia tik tada kai reikia pasidalinti prisijungimu prie interneto per „iPhone“. Tačiau norint sąraše matyti „iPhone“ ir nereikia, kad „Personal Hotspot“ būtų įjungta – užtenka, kad ji yra sukonfigūruota.

WiFi prisijungimų sąraše, „Mac“ kompiuteryje, dešiniau „iPhone“ pavadinimo yra ir akumuliatoriaus piktograma. Bėda ta, kad iš jos kartais sunku nuspėti ar akumuliatorius įkrautas 80% ar 60%. „Mac“ kompiuteriuose „Apple“ daugelyje vietų yra įdiegusi Alt ⌥ klavišo pagalba prieinamas papildomas funkcijas. Ne išimtis ir „iPhone“ akumuliatoriaus įkrovos lygio parodymas.

  • paspauskite Alt ⌥ klavišą ir paspauskite ant WiFi piktogramos „Mac“ meniu juostoje
  • atsidariusiame WiFi prieigos taškų parinkčių meniu pamatysite detalesnę informaciją apie WiFi, prie kurio yra prisijungęs kompiuteris
  • užveskite pelės žymeklį ant „iPhone“ pavadinimo ir pamatysite „iPhone“ akumuliatoriaus įkrovos lygį labiau suprantama - skaitmenine išraiška, kuri atspindi „iPhone“ akumuliatoriaus situaciją realiame laike.

Manau, šios funkcijos tikslas yra parodyti kompiuteryje kada „iPhone“ baterija „miršta“ kai naudojamas „Personal Hotspot“, tačiau gali būti situacijų, kai ši galimybė bus patogi ir nenaudojant kompiuteryje prisijungimo prie interneto per „iPhone“.

„Apple Watch“ naudotojai „iPhone“ akumuliatoriaus įkrovos lygį gali pažiūrėti specialios aplikacijos pagalba. „Apple“ taip pat įdiegusi specialius priedus leidžiančius „iPhone“ ir „iPad“ sužinoti susietų įrenginių akumuliatorių įkrovos situaciją.

Taigi, iki „Apple“ sukurs „Mac“ kompiuteriams skirtą atskirą įskiepį, leidžiantį per „macOS Notification Center“ pažiūrėti „iPhone“ akumuliatoriaus įkrovos lygį, Alt ⌥ klavišo pagalba matomi „iPhone“ akumuliatoriaus procentai gali būti patogus būdas gauti informaciją apie „iPhone“ akumuliatorių „Mac“ kompiuteryje telefono netraukiant iš kišenės, rankinės ar į užburiantį įrenginio ekraną žvilgsnį įbedusio vaiko rankų.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų