Atsarginė žodžių pakeitimų nustatymų kopija „OS X“

Daugelis „Mac“ vartotojų žino apie „OS X“ esančią žodžių pakeitimo funkciją, tačiau kaip susikurti jos atsarginę kopiją žino ne visi.

„OS X“ operacinėje sistemoje esanti žodžių pakeitimo funkcija patogus įrankis ypač rašantiems daugiau. Šio įrankio pagalba galima greitai ir patogiau automatizuoti vienų žodžių pakeitimą kitais, ar parašius įprastą trumpinį jį pakeisti pilnu žodžiu.

Kadangi „Mac“ kompiuteryje įvesti trumpiniai sinchronizuojami su „iCloud“ - atlikti pakeitimai sinchronizuojami ir su kitais „Apple“ įrenginiais. „iOS“ įrenginių atveju[1] teksto pakeitimų naudojimas leidžia sutaupyti daug laiko, nes kokie laimingi mes bebūtumėme savo „iPhone“ tikriausiai daugelis pripažins, kad tai nėra patogiausias įrenginys pasaulyje rašyti tekstą.

Taigi, grįžtant prie pagrindinės temos – norint sukurti atsarginę teksto pakeitimo nustatymų kopiją – reikia atidaryti langą, kuriame tie pakeitimai įvedami: System preferencesKeyboard → Text ir pažymėjus visą įvestą tekstą, pvz.: Cmd ⌘-A klavišų kombinacijos pagalba pertempti jį, kad ir ant darbalaukio. Tai atlikus bus sukurtas „Text Substitutions.plist“ failas, kurį esant reikalui (pvz.: jei ištrinsite visus teksto pakeitimus) galite pertempti atgal į teksto pakeitimų nustatymų langą.

Automatinis teksto keitimas „OS X“

Teksto automatinių pakeitimų naudojimas patogus ne tik tada kai norima trumpinius pakeisti pilnais žodžiais ar rašyti greičiau, bet ir jei turite žodžių, kurie rašant jums užstringa ir dažnai darote vieną ir tą pačią klaidą tame žodyje – tokiu atveju eilinį kartą klaidingai parašius tą žodį, jei nurodysite sistemai jį pakeisti, jis bus pakeistas taisyklingu.


  1. Prie automatinio teksto keitimo nustatymų „iOS“ įrenginyje prieiti galima: Settings → General → Keyboard → Text Replacement.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų