Dauguma Apple Watch vartotojų yra patenkinti šiuo įrenginiu

Vartotojų pasitenkinimo savo įrenginiais lentelėje Apple Watch pralenkė iPhone ir iPad.

Milžiniška dalis Apple Watch vartotojų yra patenkinti savo Apple išmaniuoju laikrodžiu ir tokių patenkintų Apple Watch vartotojų procentas yra didesnis, nei tų, kurie ploja katučių iPhone ir iPad.

Wristly.co paruošto tyrimo, startavusio prieš porą mėnesių, metu kūrėjai tiki, kad Apple Watch yra nepaprastai svarbus įrenginys tolimesniam nešiojamų įrenginių vystymui ir dėl šios priežasties jie nutarė patyrinėti, kokia yra Apple vartotojų, naudojančių Apple Watch, patirtis.

Savaitės bėgyje Wristly aiškinosi kiek Apple Watch vartotojai yra patenkinti savo laikrodžiu. Apklausos rezultatai parodė, kad: 31% Apple Watch vartotojų yra „iš principo patenkinti“, o 66% „visiškai patenkinti“ - tokiu būdu suminė patenkintų vartotojų dalis yra 97%. Šis pasitenkinimo procentas lenkia net iPhone ir iPad. Pirmosios kartos iPhone 2G patenkinti buvo 92% vartotojų, o pirmosios kartos iPad euforiją sukėlė 91% šiuos įrenginius įsigijusių laimės kūdikių.

97% Apple Watch vartotojų patenkinti savo išmaniuoju laikrodžiu. Šaltinis: Wristly.co

Nežiūrint aukšto laimės procento Apple Watch vartotojų tarpe, kiek keistai atrodo atsakymai į klausimus „ar rekomenduotumėte Apple Watch savo draugams?“. Tik 41% rekomenduotų įsigyti Apple Watch, 25% abejoja, o 34% Apple Watch savo draugams įsigyti nerekomenduotų.

Pati įdomiausia tyrimo dalis yra ta, kur matosi kaip išmanių laikrodžių vartotojų nuomonės pasiskirstė tarp skirtingų Apple Watch vartotojų kategorijų. Daugelis laikosi nuomonės, kad Apple Watch yra tik „geek'ams“, tačiau kaip parodė apklausos rezultatai - kuo mažiau technologijos reikaluose supranta vartotojas - tuo labiau jam patinka išmanus laikrodis.

Apple watch vartotojų tipai.  Šaltinis: Wristly.co

Mažiausią džiaugsmą naudodami Apple Watch, pasirodo, jaučia aplikacijų kūrėjai. Kiek daugiau už programuotojus Apple Watch patenkinti dirbantys technologijų srityje. Labiausiai Apple Watch patenkinti paprasti žmonės, kurie juo tiesiog naudojasi. Tiesa, tokių paprastų žmonių ir yra didžiausia dalis tarp Apple Watch savininkų.

Pasitenkinimas Apple Watch pagal vartotojų grupes. Šaltinis: Wristly.c

Gana didelė vartotojų dalis Apple Watch vertina kaip neblogą investiciją ir tik 12% mano, kad Apple Watch kainuoja daugiau, nei iš tikro yra vertas.

Apple Watch vartotojų nuomonė apie  Apple išmanaus laikrodžio kainą. Šaltinis: Wristly.co

Net 80% Apple Watch vartotojų yra patenkinti Apple išmanaus laikrodžio išvaizda. Tai, kad juo naudotis yra paprasta teigia tik 48%, o baterijos ir laikrodžio darbo našumu patenkinti tik 28% Apple Watch vartotojų.

Apple Watch vartotojų pasitenkinimo įvairiais laikrodžio aspektais lentelė.  Šaltinis: Wristly.co

Pabaigai reikėtų paminėti, kad šią informaciją Wristly grindžia 800 žmonių atsakymų pagrindu, o turint omenyje, kad parduotų Apple Watch skaičius jau skaičiuojamas milijonais, šie rezultatai gali būti ne labai tikslūs.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų