Apple paskelbė savo trečio 2015 metų ketvirčio finansinius rezultatus

Temos: Apple, Statistika

Apple paskelbė savo trečio 2015 metų fiskalinio ketvirčio rezultatus ir juose vėl nauji rekordai.

Apple trečiojo fiskalinių 2015 metų[1] ketvirčio metu uždirbo 49,6 mlrd. USD, o grynasis per ketvirtį gautas pelnas yra 10,7 mlrd. USD (1,85 USD vienai akcijai). Palyginimui, to pačio praeitų metų ketvirčio metu Apple uždirbo 37,4 mlrd. USD, o gryno pelno gavo 7,7 mlrd. USD.

64% visų pajamų gautų per ketvirtį Apple gavo iš tarptautinių pradavimų. Dabar Apple sąskaitose 202,8 mlrd. USD.

Praėjusio ketvirčio metu, Apple pardavė 47,5 mln. iPhone. Pernai metų trečio ketvirčio metu buvo parduota 35,2 mln. Apple išmaniųjų telefonų. Kinijoje iPhone augimas trečio 2015 metų ketvirčio metu buvo 87%.

Konferencijos metu, Tim Cook sakė, kad stebimas didžiausias koks kada buvo perėjūnų iš Android stovyklos aktyvumas.

iPad pardavimų rezultatai nėra tokie geri, nes jų pardavimai sumažėjo iki 10,9 mln. vienetų, o to pačio 2014 metų ketvirčio metu, savo planšetinių kompiuterių, Apple pardavė 13,3 mln. vienetų.

Mac pardavimai auga nepaklūstami jokioms rinkos tendencijoms. Trečio šių metų ketvirčio metu Apple pardavę 4,8 mln. vienetų Mac kompiuterių. Pernai, per tą patį laikotarpį Apple pardavė 4,4 mln. Mac.

Apie Apple Watch pardavimų rezultatus Apple vėl nutylėjo ir šis jos paslaptingumas susijęs su Apple Watch pardavimų rezultatais jau pradeda kaitinti kai kurių apžvalgininkų vaizduotę. Konferencijos metu paklaustas apie Apple Watch skaičius, Apple CEO Tim Cook atsakė, kad „jie nusprendė kol kas neaptarinėti Apple Watch skaičių, nes jie nenori suteikti konkurentams duomenų apie produktą prie, kurio jie taip sunkiai dirbo“, tačiau vėliau trumpai užsiminė, kad birželio mėnesio Apple Watch pardavimai buvo geresni nei balandžio ar gegužės mėnesiais. Tim Cook paminėjo, kad App Store yra 8 500, ne Apple sukurtų, aplikacijų skirtų Apple Watch.

Finansiniai Apple 2015 metų 3 fiskalinio ketvirčio rezultatai.

Pasaulyje jau yra 456 Apple Store parduotuvės ir iki sekančių metų vidurio planuojama jų dar 40 atidaryti Kinijoje. Apple CFO Luca Maestri sakė, kad App Store pardavimai išaugo 24% ir tai didžiausias augimas nei kada buvo iki šiol. Maestri taip pat minėjo, kad jiems neblogai sekasi įsitvirtinti verslo bendrovių sektoriuje ir United Airlines atnaujino savo iPad programą bei priėmė strateginį sprendimą 20 000 savo darbuotojų parūpinti iPhone.

Praeitą savaitę Jungtinėje Karalystėje pradėjo veikti Apple Pay paslauga ir jos debiuto dieną, atsiskaityti Apple Pay buvo galima daugiau nei 250 000 vietų JK.

Apple taip pat paskelbė, kad pradedant nuo rugpjūčio 13 dienos išmokės po 0,52 USD už akciją.

Kalbant apie prognozes, 2015 finansinių metų pabaigoje Apple pajamos gali siekti 49–51 mlrd. USD.


  1. Apple fiskaliniai 2015 metai prasidėjo 2014 rugsėjo 28 dieną ir tęsis iki 2015 rugsėjo 26.  ↩

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų