Steve Jobs norėjo įdarbinti žmogų išradusi elektroninio laiško priedus

Elektroninio pašto priedų (angl. attachments) išradėjas Nathaniel Borenstein atsisakė pasiūlymo dirbti Steve Jobs.

Kai Steve Jobs elektroninių laiškų priedų (angl. attachments) išradėjui Nathaniel Borenstein pasiūlė darbą - šis atsisakė, nes jautė, kad Steve yra per daug despotiškas, kad jie sutartų. Tiesą pasakius, Carnegie Mellon universiteto filosofijos mokslų daktaras, sukūręs elektroninio pašto aplikaciją leidusią prie laiškų prisegti paveiksliukus Borenstein’as „The Telegraph“ sakė, kad niekas iš jo komandos nenorėjo dirbti Jobsui.

„Maždaug tuo metu, kai mano darbas patraukė industrijos veikėjų dėmesį, pas mus apsilankė bičas - Steve Jobs ir pamatęs mūsų elektroninio pašto aplikaciją tuojau pat užsimanė pasamdyti visą mūsų komandą, bet niekas nenorėjo su juo dirbti. Aš manau tai buvo teisingas sprendimas, nebent siekis būtų buvęs tik praturtėti ir tai būtų neteisingas sprendimas“, - sakė Borenstein’as.

„Aš turėjau porą reikaliukų su Steve Jobs. Aš juo labai žavėjausi, tačiau dirbti jam nenorėjau. Jis buvo visiškas despotas. Jei jūs dirbate Apple ir nepritariate Steve Jobs - jūs pralošiate ir nesvarbu teisus jūs buvote ar ne, o niekas negali būti visada tik teisus.“

Bornstein’as laikraščiui sakė, kad jis pats „turėjo tendenciją tokiu būti“ ir jų bendradarbiavimas nebūtų trukęs ilgai jei jis būtų pasiūlymą priėmęs. „Aš buvau vienas ir kelių žmonių, kurie sugebėjo jam atsispirti“, - sakė Nathaniel Borenstein.

Išradėjas taip pat sakė, kad Jobs’as „kai galėdavo - imdavo žmones, o kai negaldėdavo - idėjas“ ir jis panaudojo elektroninio pašto priedo pagrindą įrankio pavadinto NeXTMail sukūrimui, apie kurį Bornstein’as sakė: „neturėjau nieko prieš, mėgdžiojimas tai mandagi meilikavimo forma, tiesa?“.

Bornstein’as sukūrė MIME (angl. Multipurpose Internet Mail Extensions) standartą praplėtusį elektroninio pašto galimybes, tame tarpe leidusiam prisegti failus prie elektroninių laiškų ir konkuruojančioms elektroninio pašto aplikacijoms suprasti viena kitos perduodamą informaciją (iki to Jobs’o ir Borenstein’o el. pašto aplikacijos nesusišnekėdavo).

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų