Apple patentas aprašantis už įrenginio kraštų užlenktą lietimui jautrų ekraną

Vakar Apple arsenalą papildė dar vienas patentas pavadinimu „Elektroninis įrenginys turintis ekraną šoninėse sienose“.

JAV patentų ir prekinių ženklų biuras patvirtino Apple patentą Nr. 8 723 824 pavadinimu „Elektroninis įrenginys turintis ekraną šoninėse sienose“ (Electronic devices with sidewall displays), kuriame aprašomas būdas OLED ar kito tipo lankstų ekraną „užlenkiant“ ant įrenginio šonuose esančių kraštų.

Dokumente rašoma, kad gali būti naudojami vienas ar daugiau lankstaus ekrano sluoksnių patalpintų po skaidriu plastiko ar stiklo rėmu ir kad bent vienas įrenginio kraštas gali būti padengtas ekrano esančio priekinėje įrenginio dalyje tęsiniu. Interaktyvi ir lietimui jautri, įrenginio šone esanti ekrano dalis gali likti neuždengta ir matoma įrenginio naudotojui, tačiau nereikalingos ir nefunkcionalios ekrano dalys gali būti paslėptos.

Šone esančios ir vartotojui prieinamos, lietimui jautraus ekrano dalys gali tarnauti kaip papildomos informacijos parodymo ar virtualių jutiklių zonos. Šios lietimui ar gestams jautrios zonos gali atlaisvinti pagrindinę ekrano dalį perkeliant kai kurių aplikacijų valdymo mygtukus ant įrenginio šone esančio ekrano.

Konfigūruojamų, programinių mygtukų pagalba įrenginio naudotojai gali kontroliuoti aplikacijos funkcijas ar matyti papildomą informaciją, tokią kaip garsumo lygis, muzikos atlikėjo pavadinimas ar gautų žinučių skaičius.

Apple patento Nr. 8 723 824 pavadinimu „Elektroninis įrenginys turintis ekraną šoninėse sienose“ (Electronic devices with sidewall displays) brėžinių fragmentas.
Šaltinis: United States Patent and Trademark Office

Apple taip pat aprašo būdą, kai šone išdėstyti „mechaniniai“ mygtukai gali būti permatomi ir tokiu būdu po jais esantis ekranas gali rodyti atitinkamą informaciją, o šių mygtukų funkcija keistis atitinkamai nuo aktyvios aplikacijos.

Apple savo patente aprašo ir daugiau tokio ekrano panaudojimo būdų, kaip vieną iš galimybių paminėdama jutiminę vartotojo informaciją, panašiu į vibraciją metodu.

Vargu ar tokio tipo ekranus pamatysime naujajame iPhone 6, tačiau šis patentas puikus būdas pažvelgti į ateitį ir suvokti kur link juda mūsų kasdien naudojamos technologijos.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų