Paauglys išmokęs programuoti būdamas 13-os, dabar App Store žvaigždė

Tame, kad App Store atsiranda aplikacijų sukurtų vis jaunesnių programuoti išmokusių paauglių jau senokai nestebina, tačiau tai nedaro Michael Sayman mažiau įspūdingu.

Praeitą savaitę f8 programuotojų konferencijos video Facebook socialiniame tinkle pasirodęs Majamio gyventojo Michael Sayman aplikacija 4Snaps šoktelėjo į iOS App Store topus taip, kad net patyrusių programuotojų aplikacijoms sunkiai sekasi ją iš ten iškrapštyti.

Michael Sayman. Nuotrauka: Twitter
Michael Sayman
Nuotrauka: Twitter

Sayman programuoti pradėjo būdamas 13-os ir dabar App Store yra 13 jo sukurtų aplikacijų. PandoDaily interviu jis pasakoja, kaip iki pradėdamas kurti aplikacijas didžiausiai technologijų kompanijai pasaulyje jis mokėsi programuoti žiūrėdamas programavimo pamokas Google. Šiuo metu, jo sukurta aplikacija „4Snaps“, bendruose App Store reitinguose yra populiaresnė už Starbucks, Luminosity ir Fitbit.

4Snaps yra nemokamas žaidimas, kuriame vienas žaidėjas turi pasirinkti keturis paveiksliukus, kurie padėtų kitam žaidėjui atspėti tam tikrą žodį.

Dar 2010 metais, besimokydamas vidurinėje mokykloje, Sayman išprašė mamos 100 JAV dolerių sumokėti už iOS App Store programuotojo ID registraciją. Su sąlyga, kad pinigus jis grąžins, mama jam juos paskolino.

Pirmoji jo sukurta aplikacija atsidūrusi App Store buvo pouliaraus Disney sukurto žaidimo „“Club Penguin“ pamokos - „Club Penguin Cheats “ aplikacija. Ji greitai šoktelėjo į aplikacijų TOP 10 ir pirmoji Sayman sukurta aplikacija jam atnešė dešimtis tūkstančių dolerių.

Antrosios, Club Penguin stilistikoje Sayman sukurtos aplikacijos populiarumas, padėjo jo šeimai išgyventi sunkmetį. 2012 metais ekonominis nuosmukis palietė jo šeimą gana stipriai: jo tėvai neteko darbo ir jo šeima neteko namo. Jo šeimai persikėlus į mažesnį butą, jis būdamas 16 metų padėjo tėvams mokėti paskolą.

Dabar parėjus keliems metams ir išleidus keletą aplikacijų, Sayman šią vasarą taps Facebook kompanijos internu.

Sayman sėkmės istorija tai tik viena iš kelto, kai paaugliai apimti kompiuterinių aplikacijų laužymo (hakingo) ir programavimo aistros įžengia į galingą technologijų pasaulį. 2011 metais, 17-mečiui Alex Godin, marketingo guru Seth Godin sūnui, pasisekė praeiti labai griežtą TechStars atranką po to kai jis išmoko programuoti vos per septynias dienas. Dabar jis dirba Meetup, o prieš tai jis buvo sukūręs savo starpup’ą Dispatch, kurį įsigijo Meetup.

Sayman programuoti išmoko naudodamasis informacija esančia Google, bet dabar internete galima rasti daug medžiagos leidžiančios vaikams išmokti programuoti. Pavyzdžiui iPad aplikacija Kodable yra nemokamas edukacinis žaidimas supažindinantis vaikus su programavimo pagrindais ir problemų sprendimo būdais. CodeAcademy taip pat siūlo nemokamus interneto kursus kelioms programavimo kalboms, tame tarpe HTML/CSS, PHP ir Python.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų