Moteris, kurios iPhone pavogė, apsilankė pas vagį ir atsiėmė telefoną

Temos: iPhone, Teisė

Apple Find My iPhone funkcija yra skirta parodyti iPhone buvimo vietą, tačiau ką daryti jei aptikote pavogto savo iPhone vietą? Kreiptis į policiją ar bandyti vagies ieškoti pačiam?

West Hollywood (JAV, Kalifornija) gyventoja Sarah Maguire ir jos kambariokė pabudusios po šeštadienio nakties suprato, kad jų iPhone yra pavogti, pasakojo Sarah The New York Times. Pasinaudojusios Find My iPhone merginos aptiko, kad jų telefonai yra už 30-ties mylių (48 km.) nuo jų gyvenamos vietos. Paskambinusios į policiją jos išgirdo pareigūnų pasiūlymą pačioms nuvykti pas vagį ir paskambinti 911, jei manys kad joms gresia pavojus.

Merginos taip ir padarė. Susitikusios su vagimi, po atkaklių derybų jos abidvi atgavo savo iPhone.

Maguire ir jos kambariokės istorija yra viena iš daugelio, kuriose pasakojama kaip Find My iPhone pagalba žmonės atgavo savo prarastus Apple įrenginius.

2012 metais buvęs New York Times technologijų skilties žurnalistas (dabar dirbantis Yahoo technologijų žurnale) prarado savo iPhone. Find My iPhone pagalba jis nustatė savo iPhone buvimo vietą ir internete paskelbė tą informaciją prašydamas skaitytojų pagalbos. Pagalbos prašymas buvo išgirstas ir žurnalistas atgavo savo iPhone.

Nikos Kakavoulis, „The Daily Secret“ įkūrėjas išmaniai ir laiku pasinaudojo Find My iPhone funkcija, kai 2012 metais sėdėdamas Atėnų Starbucks kavinėje aptiko, kad jo iPhone dingo. Pasinaudodamas iCloud ir PlaySound funkcija, kuri tuojau pat priverčia iPhone „pypsėti“, Kakavuolis surado savo iPhone dar iki vagišiui išeinant iš kavinės.

Nors Apple ir deda daug pastangų stengdamasi sumažinti savo įrenginių vagysčių skaičių, jie vis dar populiarūs vagišių tarpe, ypač dideliuose miestuose. Per 2013 metus vien San Francisco mieste buvo pavogta beveik 2400 išmaniųjų telefonų, kurių daugiau nei pusė buvo iPhone. Niujorke, per 2013 metus buvo pavogti 8465 Apple įrenginiai.

Nors Find My iPhone funkcija padėjo Maguire ir eilei kitų Apple įrenginių savininkų, išmanesni vagišiai nesunkiai šią funkciją gali nukenksminti. Vagišiams pavogus iPhone su įdiegta iOS 7 operacine sistema, kai papildomai apsaugai naudojamas ir keturių skaičių ar daugiau simbolių įrenginio apsaugos kodas, gali pavykti padaryti taip, kad Find My iPhone funkcija nebus naudinga, tačiau jiems vargu ar pasiseks pasinaudoti telefonu, nebent rasti kokį naivuolį ir tą telefoną jam parduoti. Kaip ten bebūtų, nors tas faktas, kad vagis negalės pasinaudoti pavogtu iPhone ramina, bet būtų daug smagiau jei Apple įdiegtų papildomas apsaugos priemones, tokias kaip SIM kortelės išėmimo blokavimas ar reikalavimas įvesti apsaugos kodą norint išjungti įrenginį.

Taip pat skaitykite: • Naujas Apple patentas iPhone saugumui patobulinti
Ką daryti jei pavogė iPhone, iPad ar iPod touch
Australietei du obuoliai iPhone dėžutėse kainavo 1500AUS$
70000 Eurų vertės Apple produktų vagystė „James Bond“ stiliumi
iPhone vagis pagautas nes paliko savo Galaxy
Kaip sustiprinti iOS įrenginio apsaugą naudojant stipresnį apsaugos kodą

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų