Apple patentas leidžia nuspėti kokios ateityje bus Apple klaviatūros

Neseniai atnaujinusi savo MacBook Air, kompanija kuri populiarina lietimui jautrų ekraną turinčius planšetinius kompiuterius ir neigiamai žiūri į tokius ekranus turinčius kompiuterius, užregistravo naują patentą, kuriame aprašomos technologijos leidžia manyti, kad Apple ruošiasi klaviatūras paversti funkcionalesniais įrenginiais.

Naujasis Apple patentas pateiktas gegužės 1-ą dieną ir pavadintas „Multifunctional Keyboard Assemblies“, leidžia manyti, kad Apple ruošiasi patobulinti kompiuterių klaviatūras įdiegdama į jas naują funkcionalumą.

Patente rašoma, kad be pagrindinių klaviatūros funkcijų, klavišų rinkiniai gali turėti ir nepriklausomą įvedimo ar įšesties komponentą leidžiantį tiek pateikti papildomus duomenis elektroniniam įrenginiui, tiek ir vartotojui, pvz. vaizdinę informaciją. Kitaip tariant priklausomai nuo paspaudimo ar judesio per klavišus klavišai gali turėti daugiau nei vieną funkciją.

Patente taip pat rašoma, kad informacija atvaizduojama kiekviename klaviše taip pat gali būti keičiama. Patente minima, kad klavišų paviršius gali būti pagamintas iš stiklo ar kitos atsparios medžiagos ir taip klaviatūrą paversti plonesne.

Be to, kad klavišų pagalba vartotojui gali būti pateikta vaizdinė informacija, klavišai gali vartotoją informuoti ir kitais būdais, pvz.: garsu paspaudus ar vibracija. Klavišų pasipriešinimo paspaudimo jėga taip pat galėtų būti reguliuojama.

Tokia klaviatūra galėtų pakeisti ir „trackpad’us“ naudojamus kompiuteriuose.

Reikia paminėti, kad tas faktas, kad Apple pateikė tokį patentą dar nereiškia, kad ši technologija bus panaudota sekančiose Apple klaviatūrose ar panaudota kada nors apskritai. Technologinės kompanijos registruoja daug patentų ir tik dalis juose aprašytų technologijų, neretai sąlyginai maža, būna panaudotos gaminiuose.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų