Kaip panaikinti „Spotlight“ piktogramą esančią OS X meniu juostoje

OS X Tiger pasirodžiusi Spotlight, tiems laikams revoliucinga, tarnyba buvo tai be ko daugelis OS X vartotojų neįsivaizduoja savo naudojimosi Mac kompiuteriu ir dabar (tame tarpe ir aš), tačiau yra ir tokių OS X vartotojų, kurie nenaudoja Spotlight.

OS X Spotlight

Prieš devynis metus (2005 metų balandžio 29 dieną) pasirodžiusi Spotlight, tiems laikams buvo revoliucinga ir pakeitė daugelio Mac vartotojų naudojimosi (dokumentų ar aplikacijų atidarymo, informacijos kompiuteryje paieškos ar naudojimosi tam tikromis paslaugomis) įpročius.

Nežiūrint Spotlight patogumo bei naudojimąsi Mac kompiuteriu paspartinimo, yra eilė vartotojų, kurie nepripranta prie Spotlight ar jų darbo įpročiams ši paslauga nėra naudinga arba kurias nors Spotlight funkcijoms iššaukti jie naudoja kitas aplikacijas (Launchbar, Alfred ir panašias), jiems Spotlight piktograma tėra nereikalingas, vietą OS X meniu juostoje užimantis, niekutis. Tokių vartotojų laimei yra galimybė Spotlight piktogramą, esančią OS X meniu juostoje, panaikinti.

Spotlight piktogramos meniu juostoje panaikinimas

  • atidarykite Terminal aplikaciją (rasite Applications/Utilities aplanke. Ją galima atidaryti ir Spotlight pagalba, bet kadangi ruošiatės jos piktogramą naikinti tai, greičiausiai, ja ir nesinaudosite)
  • Terminal aplikacijos lange įrašykite:
    sudo chmod 600 /System/Library/CoreServices/Search.bundle/Contents/MacOS/Search
  • įveskite administratoriaus slaptažodį
  • norint, kad komanda įsigaliotų reikia perkrauti vartotojo sąsajos tarnybą. Tai padaryti galite Terminal aplikacijos lange įrašę:
    killall SystemUIServer
  • įvedę šią komandą pastebėsite, kad Spotlight piktograma dingo iš meniu juostos

Turėkite omenyje, kad ši komanda neatjungis Spotlight paslaugos, o tik panaikina jos piktogramą meniu juostoje, todėl jūsų Mac'as ir toliau indeksuos failus, o sistemoje „suksis“ mds procesas.

Spotlight piktogramos meniu juostoje įjungimas (grąžinimas į numatytą būseną)

Jei nutarėte, kad be Spotlight piktogramos meniu juostoje gyvenimas ne toks mielas ir tai, kad anksčiau manėte, kad Spotlight nereikalinga tebuvo iliuzija - grąžinti Spotlight piktogramą galite atlikę žemiau aprašytus veiksmus:

  • atidarykite Terminal aplikaciją (rasite Applications/Utilities aplanke.)
  • Terminal aplikacijos lange įrašykite:
    sudo chmod 755 /System/Library/CoreServices/Search.bundle/Contents/MacOS/Search
  • įveskite administratoriaus slaptažodį
  • norint, kad komanda įsigaliotų reikia perkrauti vartotojo sąsajos tarnybą. Tai padaryti galite Terminal aplikacijos lange įrašę:
    killall SystemUIServer
  • įvedę šią komandą pastebėsite, kad Spotlight piktograma atsirado meniu juostos dešiniajame kampe
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų