iPhone RCS žinutės dar mažai kur palaikomos, ir tai nėra blogai

„Google“ manė, kad „Apple“ įdiegus RCS palaikymą žinučių suderinamumo problema bus išspręsta. Tačiau šis „Google“ žinučių protokolas dar labai toli nuo „iMessgage“, nes jo nepalaiko operatoriai ir nėra turinio šifravimo.

Messages RCS

Išleidus „iOS 18“, kai kurie „iPhone“ naudotojai pastebėjo nedidelį pakeitimą „Messages“ programėlėje – RCS žymą tekstiniuose pokalbiuose su „Android“ naudotojais. Tačiau žmonių, galinčių pasinaudoti šia nauja sistema, sąrašas yra toks pat sudėtingas, kaip ir „Android“ fragmentacijos problema.

Remiantis „Foxt Dev“ pateiktu sąrašu, RCS palaikomas keleto populiarių operatorių Jungtinėse Amerikos Valstijose, Kanadoje, Ispanijoje, Jungtinėje Karalystėje, Vokietijoje, Belgijoje ir vieno operatoriaus Prancūzijoje, tačiau už šių šalių ribų, RCS palaikymas neegzistuoja. Naudojama RCS versija yra ta, kurią nustatė GSMA, o ne „Google“, todėl tiesioginis RCS žinučių šifravimas taip pat neveikia net tiems kas gali naudotis RCS žinutėmis.

RCS suteikia patobulintą nuotraukų ir vaizdo įrašų bendrinimą, žinutės rašymo indikatorius ir palaiko pagrindines reakcijas. „Apple“, „Google“ ir GSMA stengiasi įdiegti šifruotų RCS palaikymą, tačiau tai gali užtrukti.

Tai, kad mobilaus ryšio operatoriai Lietuvoje nepalaiko RCS aš nematau jokios problemos, ir ne tik dėl to, kad mano aplinkoje beveik niekas nenaudoja „Android“ telefonų. RCS protokolas, toks koks jis yra dabar - yra tiesiog „žalias“ ir nesaugus bendravimui.

LT operatorių RCS protokolo palaikymas

Nors kai kurie operatoriai įgalina RCS, tai toli gražu nėra visuotinis ar universalus pranešimų siuntimo protokolas. Šifravimo trūkumas reiškia, kad dauguma žmonių, jei įmanoma, turėtų pagal nutylėjimą žinučių siuntimui naudoti kitas paslaugas.

Tikėtina, kad šiuo metu „iMessage“ yra geriausias jūsų pasirinkimas, ypač kai „Apple“ nuolat paslaugą papildo naujomis funkcijomis. Tokios programos kaip „WhatsApp“, „Line“, „Signal“ ir „WeChat“ vis dar yra labai populiarios už JAV ribų.

Google“ pradėjo naudoti RCS kaip galimą būdo išvengti jos ilgos nesėkmingų, žinučių siuntimo programėlių skirtų „Android“ kūrimo ir žudymo, istorijos tęsimo. Bendrovė RCS įvardino kaip aukščiausios kokybės paslaugą, kurią „Apple“ atsisakė priimti.

Užuot siekusi sukurti konkurencingą paslaugą, kuri galėtų prilygti „iMessage“, „Google“ kovojo už tai, kad įgytų dalį to, ką „Apple“ augino ir puoselėjo dešimtmetį, kol „iMessage“ tapo tokia kokia yra dabar. Tačiau tai nepavyko, nes nors „Apple“ priėmė RCS, ji nenaudojo „Google“ užrakintos versijos.

Visiškas SMS panaikinimas, greičiausiai, užtruks dešimtmečius. Ir nors RCS neabejotinai yra „žaliųjų burbulų“ pokalbių patobulinimas, jis tik dar labiau apsunkina ir taip užimtą erdvę, užpildytą daugybe pokalbių parinkčių.

„Apple“ sistemos grožis yra tas, kad „iMessage“ egzistuoja kaip „Messages“ dalis ir yra susieta su vartotojo telefono numeriu. Vartotojui niekada neturėtų rūpėti ir jis niekada nesigilins, kokį pokalbių protokolą naudoja.

Kai RCS bus užšifruotas ir „Android“ (ar kitų operacinių sistemų naudotojai) galės šio tipo žinutėmis bendrauti su „iPhone“ naudotojais, tai bus perspektyvesnis pasirinkimas. Tačiau, esant tokiam RCS, koks egzistuoja šiandien, geriau naudoti bet kurią pokalbių programėlę, kurią anksčiau naudojote susirašinėdami su „Android“ draugais, o ne skubėti įtraukti visus į RCS grupės pokalbį (jei jūsų operatorius tokį palaiko).

RCS bent jau vaizdų siuntimą ir grupinius pokalbius padarys mažesniu košmaru tarp „iPhone“ ir „Android“ vartotojų. Lyginant su SMS ar MMS – tai patobulinimas, bet tai vis tiek nėra (bent jau kol kas) vienijantis, universalus protokolas, kuris iš tikrųjų padeda visiems, o ne tik tiems, kurie turi tinkamą telefoną ir yra RCS palaikančių operatorių abonentai tam tikrose šalyse.

Kuriose šalyse kai kurie mobilaus ryšio operatoriai iPhone palaiko RCS

Kuriose šalyse kai kurie mobilaus ryšio operatoriai iPhone palaiko RCS
Duomenys: 2024-10-01 Foxt Dev
- Šalys, kuriose kai kurie mobilaus ryšio operatoriai palaiko RCS protokolą „iPhone“.
- Šalys, kuriose nei vienas mobilaus ryšio operatorius nepalaiko RCS protokolo „iPhone“.
Apytikslis skaitymo laikas: 2 minutės.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūną Blavaščiūną

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų