36-osios 2024 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

36-osios 2024 metų savaitės „Apple“ entuziastams bei kompanijos įrangos naudotojams skirta informacija, naujienos ir gandai.

  • Anot Mark Gurman iš „Bloomberg“ kitas „Apple“ įrenginys, kuriame bus atsisveikinta su USB-A jungtimis bus naujas „Mac mini“.
    „Apple“ klientai tikriausiai priprato matyti pažįstamas stačiakampes USB-A jungtis, pakeistas jų plonesnėmis USB-C seserimis. Ir nors USB-C turi savo privalumų, šis pakeitimas kai kuriems naudotojams gali reikšti poreikį ieškoti adapterių.
  • „Apple“ naudoja visus savo ryšius JAV vyriausybėje, kad nebūtų įtraukta į kompanijų, kurioms bus būtina segmentuoti paslaugų naudotojus pagal amžių, sąrašą. Pirminis vyriausybės dokumento projektas lietė tik socialinius tinklus, tačiau kažkuriuo momentu kažkas prisiminė „App Store“.
    Dabar „Apple“ niekaip neskirsto aplikacijų pagal amžiaus kategorijas, nes tuo turi užsiimti aplikacijų kūrėjai. Senatorių teigimu, būtina įpareigoti „Apple“ įdiegti amžiaus cenzūros sistemą „App Store“, tai yra, faktiškai, padaryti ją atsakingą už nepilnamečių naudojimąsi socialiniais tinklais, taip pat dalintis naudotojų amžiaus duomenimis su aplikacijomis. Informaciją apie amžių galima trečiųjų šalių aplikacijų kūrėjams perduoti naudojant „Apple“ ekosistemoje veikiančią tėvų kontrolės funkciją.
    Žiniasklaida praneša apie kelis „Apple“ interesais veikiančių anoniminių lobistų bandymus suartėti su pataisos autoriumi, kad šis jį atšauktų. Bendrovė mano, kad dalijimasis duomenimis per tėvų kontrolės funkciją pažeidžia privatumą ir žmogaus teises. Šiuo metu pataisa išsiųsta taisyti, tačiau ji, greičiausiai, bus grąžinta svarstyti kitoje JAV parlamento sesijoje.
  • „Apple“ atnaujino „XProtect Remediator“ saugumui skirtą programinę įrangą skirtą „macOS Catalina“ ir naujesnėms „macOS“ versijoms į versiją 145. Jei sistemoje esate nurodę saugos atnaujinimus diegti automatiškai - daryti patiems nieko nereikia.
  • Sekančią savaitę vyks specialus „Apple“ rudens renginys ir daug kam kirba sužinoti, kada gi bus išleistos naujos operacinių sistemų versijos. Po daugumos „Apple“ rudens renginių, bendrovė per savaitę išleidžia kitą „iOS“. Pavyzdžiui, 2023 m. „Apple“ renginys vyko rugsėjo 12 d., o „iOS 17“ buvo išleista po šešių dienų, rugsėjo 18 d.
    Per pastarąjį dešimtmetį buvo tik dveji metai, kai „Apple“ prireikė daugiau nei savaitės, kol išleido kitą „iOS“ versiją – 2014 ir 2019 m. Tačiau, net ir tais metais „Apple“ kitą „iOS“ versiją išleido praėjus aštuonioms ar devynioms dienoms po rugsėjo mėn. renginio.
    Dienų skaičius nuo „Apple“ rudens renginio iki kitos „iOS“ versijos išleidimo, per pastarąjį dešimtmetį mažėjo. 2014 m. „Apple“ išleido „iOS 8“ rugsėjo 17 d., praėjus aštuonioms dienoms po rugsėjo 9 d. renginio, o „iOS 16“ 2022 m. „Apple“ išleido rugsėjo 12 d. – praėjus penkioms dienoms po bendrovės rudens renginio vykusio rugsėjo 7 d.
    Greičiausiai „iOS 18“ „Apple“ išleis rugsėjo 14-16 dienomis, tačiau gali būti, kad ji pasielgs taip, kaip pasielgė 2020 m. ir nauja „iOS“ operacine sistema savo „iPhone“ galėsime pamaloninti jau kitą dieną po renginio.

Dienų skaičius nuo Apple rudens renginio iki išleidžiama nauja iOS versija

  • „Apple“ paskelbė, kad penktadienį, rugsėjo 20 d., atidarys naują mažmeninės prekybos parduotuvę prekybos centre „Mall of Scandinavia“ netoli Stokholmo, Švedijoje. Tai gali būti ir „iPhone 16“ išleidimo data. Tikimasi, kad „Apple“ pristatys keturis naujus „iPhone 16“ modelius specialaus renginio metu pirmadienį, rugsėjo 9 d. Jei „Apple“ laikysis savo tradicijų ir naujais „iPhone“, kaip įprastai, pradės prekiauti antrą penktadienį po to, kai juos pristatė – „iPhone 16“ bus pradėta prekiauti rugsėjo 20 d., penktadienį. Jei taip, tai naujosios „Apple Store“ Švedijoje atidarymas sutaps su naujų „iPhone 16“ prekybos pradžia.
  • „Huawei Technologies Co.“ ruošiasi pristatyti naujus savo produktus renginyje, įvyksiančiame praėjus vos kelioms valandoms po „Apple“ rudens renginio, taip tikėdamasi nustelbti potencialių „Apple“ klientų įspūdžius ir užgožti juos savo produktų spindesiu ir blizgesiu.
  • „Apple“ ieškojo vientisų stiklo plokščių ir lietimui jautrių membranų naudojimo galimybių, kai bandė išspręsti „MacBook Pro“ drugelio tipo klaviatūros mechanizmo problemas, tačiau dabar naujai patentuota technologija („Apple“ 2024 m. rugsėjo 3 d. patentas Nr. 12079043) taip pat išsprendžia dulkių ir nusidėvėjimo problemas.
  • Pranešama, kad „Apple“ atleido apie 120 darbuotojų iš trijų savo mažmeninės prekybos parduotuvių Ispanijoje. Darbuotojai iš Puerta del Sol (Madridas), Passeig de Gràcia (Barselona) ir Valensijos buvo raginami pasirašyti „nutraukimo dokumentą“, kuriame atsisakoma teisės į teismą ir įtraukiamos konfidencialumo sąlygos. „El Salto“ (ispanų kalba) teigiama, kad „Apple“ trijose parduotuvėse daugiau atleido vyresnių darbuotojų, kad juos pakeistų ne visą darbo dieną dirbančiais darbuotojais. „El Salto“ šį atleidimą apibūdina, kaip „esminį darbo sąlygų pasikeitimą“, nes daugelis atleidžiamų darbuotojų turi „nuo dešimties iki dvylikos metų darbo stažą“.
    „Buvo atliktas manevras, siekiant iš esmės pakeisti darbo jėgą ir modifikuoti įmonės struktūrą, kurioje dabar bus mažiau specializuotų darbuotojų ir daugiau jaunų darbuotojų, dirbančių ne visą darbo dieną, be galimybės tobulėti“, – teigia šaltiniai, o „Apple“ jau samdo 40 naujų darbuotojų pagal 20-24 valandų darbo sutartis.
    „Apple“ ir profesinėms sąjungoms „Fetico“ ir CC OO išanalizavus „gamybinius ir organizacinius bendrovės poreikius“, liepos 9 d. buvo pasirašytas naujasis „Darbo sąlygų“ pasaulinis susitarimas.
  • Rugsėjo 4 d. į „Apple TV+“ ekranus, su ketvirtuoju sezonu, sugrįžo šnipų drama „Slow Horses“. Joje, kaip ir dera šnipų gyvenime, apstu smulkių detalių. Serialas nufilmuotas taip, kad žiūrint gali praktiškai užuosti pelėsį ir pajusti dulkes, kurios sklinda iš Londone Aldersgate gatvės 126 numeriu pažymėtame name įkurto „lėtųjų žirgų“, žinomo kaip „Slough House“, biuro. Tai slegiantis forpostas, tremtis į kurį MI5 šnipams pramintiems „lėtaisiais žirgais“, svajones apie rožinę ateitį greitai nudažė kitomis spalvomis. Išskyrus kompiuterių mėgėją Roddy Ho, įsikūrusį apatiniame biuro aukšte, tai žemų technologijų biuras, kuris kruopščiai saugomas nuo tvarkos ir spinduliuoja perpildytomis šiukšlių dėžėmis, išmėtytais popieriais ir maisto išsinešti likučiais.

    Rugsėjo mėnesį „Apple TV+“ prenumeratoriai, be „Slow Horses“ galės pažiūrėti:
    „La Maison“ („Apple TV+“ nuo rugsėjo 20 d.). Šioje 10 serijų dramoje, kurioje Lambert Wilson vaidina legendinį mados dizainerį Vincent Ledu – prancūziška elegancija, aukštoji mada ir į paveldėjimą panaši istorija.

    „Midnight Family“ („Apple TV+“ nuo rugsėjo 25 d.). Šis naujas 10 serijų serialas, kuriame vaidina tik ispanų aktoriai, buvo įkvėptas dokumentinio filmo „Familia de Medianoche“ ir pasakoja apie ambicingą, gabią medicinos studentę Marigaby Tamayo. „Apple“ teigimu, dieną ji studentė, o naktis praleidžia „gelbėdama gyvybes dideliame, kontrastingame ir žaviame Meksiko mieste savo šeimai priklausančiame privačiame greitosios pagalbos automobilyje“. Tamayo, jos tėvas ir du broliai tarnauja milijonams gyventojų, sprendžiant ekstremalias medicinines situacijas, kad užsidirbtų pragyvenimui.

    „Wolfs“ („Apple TV+“ nuo rugsėjo 27 d.) G. Clooney ir B. Pitt vaidina porą profesionalių „taisytojų“, kurie abu iš esmės yra vieniši vilkai ir, jų apmaudui, buvo pasamdyti tam pačiam darbui. Iki šiol iš 26 kritikų atsiliepimų, filmo įvertinimas „Rotten Tomatoes“, šių eilučių rašymo metu, siekia 73 proc. – tai nėra puikus įvertinimas, bet dar vis yra vilties, nes Clooney ir Pitt kartu turėtų įskelti žiežirbą ir šią veiksmo komediją padaryti įdomia žiūrėti.
  • Epinė drama filmas „Napoleonas“ kino teatruose pasirodė 2023 m. Filmo rodomo kino teatruose trukmė dvi valandos ir 37 minutes, tačiau Ridley Scott numatė ilgesnę ir „pratęstą“ filmo versiją, vadindamas ją režisieriaus versija. „Apple“ oficialiame „YouTube“ kanale parodė anonsinį vaizdo įrašą tam variantui, kuriam buvo pridėtos papildomos 48 minutės.
  • Kalbama, kad „iPhone 16“ ekrano rėmeliai bus plonesni (1.15 mm) už pirmtakų (1,55 mm). „Leaker Apple Hub“ pasidalijo vaizdu X socialiniame tinkle, kuriame palyginami „iPhone 15 Pro Max“ ir „iPhone 16 Pro Max“ rėmelių storis.
  • „Microsoft“ pateikė skundą Jungtinės Karalystės konkurencijos ir rinkų institucijai, kuriame nurodė, kad „Apple“ sausį, kovą ir balandį atlikti „App Store“ pakeitimai nebuvo pakankami, kad įmonė galėtų paleisti „Xbox Cloud Gaming“ programėlę „iOS“.
    Visų pirma, „App Store“ taisyklės ir toliau trukdo „Xbox Cloud Gaming“ žaidimams, nes „Microsoft“ negali jų laikytis nei techniniu, nei ekonominiu požiūriu. Trečiųjų šalių žaidimai „Xbox Cloud Gaming“ sistemoje „iOS“ turi būti parduodami kaip pirkinys aplikacijoje, o tai reiškia, kad kūrėjai turės perrašyti kodą ir mokėti 30 proc. komisinį mokestį.
    „Microsoft“ taip pat nesutinka su taisykle, kuri neleidžia kūrėjams aplikacijas susieti su išoriniais ištekliais prenumeratų įsigijimui. „Apple“ išimtis netaikoma žaidimų debesyje paslaugoms.
    Pati „Apple“ nesutinka su „Microsoft“ kaltinimais. Ji mano, kad jos taisyklės yra įgyvendinamos, ir kaip pavyzdį nurodė „Antstream“. Tai pirmoji srautinio žaidimų perdavimo paslauga „iOS“ turinti daugiau nei 1 300 „Atari“, „Amiga“ ir „Nintendo“ žaidimų.
  • Internete pasirodė informacija, kuri daugelį „iPhone 16“ planuojančių įsigyti gali nuliūdinti. Anksčiau buvo kalbama, kad „iPhone 16“ telefonuose bus papildomas daugiafunkcinis mygtukas, kuris leistų greitai ir patogiai fotografuoti, priartinti vaizdą bei atlikti kitas su vaizdų fiksavimu susijusias funkcijas. Dabar vienas iš gandų skleidėjų teigia, kad į jo rankas patekusiuose oficialiuose „iPhone 16“ dėkluose nėra šiam mygtukui skirtos išpjovos. Tai galėtų reikšti du dalykus: arba šio mygtuko naujuose „iPhone“ nebus, arba jis veiks „kiaurai“ dėklą. Pirmasis variantas skamba įtikinamiau, nors yra informacijos, kad naujuose „Apple“ telefonuose bus integruotas (ne iškilus) lietimui jautrus mygtukas. Anksčiau pasirodžiusioje informacijoje, neoficialiuose „iPhone 16“ dėkluose matėsi papildoma išpjova.
  • Beats by Dre X paskyroje pasirodė 9 sekundžių trukmės vaizdo įrašas pavadinimu „Built for Shohei Ohtani.“ („Sukurta Shohei Ohtani“). Shohei Ohtani yra profesionalus japonų beisbolo žaidėjas ir Los Andželo „Dodgers of Major League Baseball“ smogėjas. Pravarde „Shotime“ jis anksčiau žaidė MLB „Los Angeles Angels“ ir „Hokkaido Nippon-Ham Fighters of Nippon Professional Baseball“ komandose.
    Vaizdo įraše rodoma, kaip Ohtani užsimoja beisbolo lazda, užsidėjęs belaides „Powerbeats Pro 2“ ausines. Pažymėtina, kad naujajame modelyje išlikę ausų kabliukai, todėl jie yra populiarūs tarp klientų, kuriems reikia patikimiau besilaikančių ausinių. Vaizdo įrašo gale parodoma informacija, kad ausinės bus išleistos 2025 m.
  • Jau girdėjome daugybę pranešimų apie tai, kaip „Apple Watch“ išgelbėjo žmonių gyvybes, ir štai dar vienas. Vaikų kardiologė Rachel Manalo sako, kad „Apple Watch“ išgelbėjo jos ir dar negimusio jos kūdikio gyvybę, nes EKG funkcija parodė, kad su jos sveikata kažkas negerai.
    „ABC News San Diego“ rašo, kad Manalo buvo 18 savaičių nėščia, kai pajuto, kas jos širdis be perstojo daužosi. Šie simptomai išliko kelias savaites, kai ji nusprendė patikrinti širdies aktyvumą „Apple Watch“ EKG funkcijos pagalba. „Jaučiausi pavargusi, trūktų oro. […] Paspaudžiu EKG funkciją savo laikrodyje.“ „Apple Watch“ jai parodė „neįtikinamą“ rezultatą: daugiau nei 40 minučių jos širdis plakė 150 dūžių per minutę. EKG programėlė jai rekomendavo kreiptis į gydytoją, kuris diagnozavo skilvelinę tachikardiją – kai apatinė širdies dalis neveikia tinkamai, todėl kraujyje nepakanka deguonies.
    Žinoma, „Apple Watch“ nepakeičia medicininio patikrinimo, tačiau jis tikrai gali padėti naudotojams sužinoti, kad laikas apsilankyti pas gydytoją. EKG funkcija yra „Apple Watch Series 4“ ir naujesnėje versijoje, išskyrus SE modelius.
  • Ketvirtadienį „Apple“ išleido „Beats Studio Buds +“ programinę-aparatinę įrangą. Tai pirmasis šių ausinių programinės įrangos atnaujinimą nuo jų išleidimo 2023 m.
  • Nesusiję, bent jau tiesiogiai, su „Apple“, bet kadangi naudojame kompiuterius… Antradienį Baltųjų rūmų Nacionalinio kibernetinio direktoriaus biuras (ONCD) išleido Interneto maršruto parinkimo saugumo gerinimo planą, kuriuo siekiama pašalinti pagrindinį saugumo pažeidžiamumą, susijusį su Border Gateway Protocol (BGP) – protokolu, kurio pagrindu veikia informacijos nukreipimas tarp kompiuterinių tinklų.
    BGP daugiau ar mažiau sujungia internetą. Šis protokolas leidžia maršrutizatoriams nustatyti efektyviausius duomenų perdavimo kelius didžiulėje tarpusavyje sujungtų tinklų, sudarančių internetą, erdvėje. BGP yra labai svarbus norint išlaikyti stabilų internetą, nes tinklai gali dalytis pasiekiamumo informacija ir priimti sprendimus dėl maršruto, remiantis įvairiomis strategijomis.
    BGP protokolas buvo sukurtas dar 1989 m. ir jo saugumo mechanizmai nebeatitinka šių dienų saugos reikalavimų. Kaip to patvirtinimą, galima prisiminti kelias dideles kibernetines atakas, kuriose buvo išnaudotas nepakankamas BGP saugumas. Pavyzdžiui, 2008 m. Pakistano interneto paslaugų teikėjas norėjo blokuoti prieigą prie „YouTube“ naudotojams Pakistane, bet netyčia paskelbė netinkamą BGP maršrutą, dėl kurio „YouTube“ pasaulinis srautas buvo nukreiptas per Pakistaną. Dėl to kelioms valandoms visame pasaulyje neveikė „YouTube“.
    Po dvejų metų „China Telecom“ paskelbė neteisingus BGP maršrutus, dėl kurių didelis pasaulinis interneto srautas, įskaitant JAV vyriausybės ir karinių svetainių srautą, buvo nukreiptas per Kiniją. Tai truko maždaug 18 minučių. Kinija teigė, kad tai buvo incidentas, bet kai kurie Vakarų ekspertai manė, kad tai buvo tyčinis veiksmas susijęs su kibernetiniu šnipinėjimu.
    2018 m. programišiai užgrobė „Amazon“ maršruto 53 DNS paslaugos BGP maršrutus, kad nukreiptų srautą, skirtą populiariai kriptovaliutų piniginės paslaugai „MyEtherWallet“, į kenkėjišką serverį. Tada užpuolikai pavogė vartotojų kriptovaliutą, priversdami naudotojus netikroje svetainėje įvesti savo kredencialus.
    Atvejų parodančių BGP saugumo spragas yra ir daugiau, tačiau tiesa ta, kad jau seniai laikas gerinti šios svarbios Interneto grandies saugumą ir ši Baltųjų rūmų Nacionalinio kibernetinio direktoriaus biuro iniciatyva yra sveikintina. Tačiau procesas gana ilgas ir greitas spendimas vargu ar bus rastas.
  • Pristatytas naujas Bluetooth 6.0 standartas. Pagrindinis jo bruožas buvo „Channel Sounding“ technologijos palaikymas. Tai leidžia centimetro tikslumu nustatyti atstumą iki prijungtų įrenginių.
    Manoma, kad jos pagrindu „Apple“ galės patobulinti panašią technologiją – „Ultra Wideband“, kurią kompanija dabar naudoja atstumo iki įrenginių matavimui. Be to, ji bus prieinama tiems, kurių įrenginiai nepalaiko UWB (oficialiai „Apple“ U1 lustas, atsakingas už UWB, kai kuriose šalyse neveikia[1]). Kada bus išleisti pirmieji įrenginiai su Bluetooth 6.0 palaikymu, nežinoma. Greičiausiai tai įvyks ne anksčiau kaip po metų.
  • Pasirodė informacija, kad „Apple“ kuria naują dirbtinio intelekto (DI) pagrindu veikiantį skaitmeninį asistentą, kuris turėtų būti integruotas į būsimus robotizuotus įrenginius. Naujasis asistentas, pagrįstas generatyviuoju DI ir pažangesnis nei „Siri“, turės „panašią į žmogų“ DI „asmenybę“.
    Naujasis asistentas galėtų pakeisti „Siri„HomePod“, „iPhone“, „iPad“ ar „Mac“ kompiuteriuose ir, greičiausiai ir įdomiai, naujame robotizuotame darbalaukio ekrane, kuris seka ir žiūri į jus, kai bendraujate arba kai skambinate per „FaceTime“, teigia Mark Gurman iš „Bloomberg“. Kalba gali būti pagrindinė arba vienintelė naujo asistento naudojama sąsaja.
  • Nutariau pasižvalgyti kurioje gi vietoje, kažkada „greičiausią internetą“ turėjusi Lietuva yra dabar. Pasirodo iš 229 šalių mes esame 36 vietoje. Mūsų kaimynai estai - 33, o latviai – 45 vietoje. Visos lentelės nedėsiu. Norintys, cable.co.uk iš 1.5 milijardo testų 12 mėnesių laikotarpyje (iki 30 birželio) 229 šalyse surinktus duomenis .xls formatu gali atsisiųsti paspaudę šią nuorodą.
    Regionais esame antroje pozicijoje ir nusileidžiame tik Vakarų Europai ir bendrai visos trys Baltijos šalys patenka į geriausių penkiasdešimtuką. Nestipriai atsilikdama nuo Baltijos šalių trečią poziciją lentelėje užima Šiaurės Amerika.

Interneto greitis pagal regioną

RegionasGreitis Mbps
Vakarų Europa141,12
Baltijos šalys106,45
Šiaurės Amerika104,18
Rytų Europa76,58
Azija (buvę Artimieji Rytai)57,24
Karibai53,44
Artimieji Rytai50,27
Pietų Amerika44,38
Centrinė Amerika41,39
Okeanija28,86
NVS22,70
Užsachario Afrika14,99
Šiaurės Afrika12,52
  • Find My“ aplikacija ir paslauga jau daugelį metų buvo prieinama kaip „iPhone“ naudotojams daugelyje pasaulio šalių, bet ne Korėjoje. Dabar „Apple“ paskelbė, kad Pietų Korėjos vartotojų laukimas beveik baigėsi. „iPhone“, „iPad“, „Mac“ ir „Apple Watch“ bei kitų „Find My“ paslaugą palaikančių „Apple“ įrenginių naudotojai nuo 2025 m. pavasario galės mėgautis šia paslauga.
  • Rugsėjo 8 d. sukaks 10 metų „Apple Pay“, kurią išleisdama „Apple“ pažadėjo, kad ši funkcija „pakeis jūsų mokėjimo būdą“. Bendrovė ne tik leido išsaugoti kredito kortelės numerį telefone ji suteikė galimybę sumokėti už pirkinius vienu „iPhone“ ar „Apple Watch“ pridėjimu prie mokėjimo terminalo perduodant informaciją per NFC lustą.
    Greitai viskas gali pasikeiti ir, tikiuosi, į gerąją pusę. Praėjus dešimtmečiui po pristatymo, „Apple Pay“ netrukus taps puikiu „Apple“ ateities bandymo pavyzdžiu. Po antimonopolinės bylos JAV ir kelių naujų taisyklių ES, „Apple“ paskelbė, kad nuo „iOS 18.1“, trečiųjų šalių kūrėjai galės įgalinti mokėjimo palietus operacijas savo aplikacijose. Naudotojai taip pat galės nustatyti numatytąją bekontakčių mokėjimų aplikaciją ir pakeisti tai, kas nutinka dukart spustelėjus maitinimo mygtuką.
    NFC prieigos atvėrimas gali paversti mokėjimą palietus bet ką. Daugelį metų „Apple“ ir kiti kalbėjo apie norą visus mūsų raktus, asmens tapatybės korteles, vairuotojo pažymėjimus, lojalumo korteles, bilietus, dovanų korteles ir kt. paversti skaitmeniniais objektais, kurių duomenis galėtumėme perduoti arba bendrinti bakstelėdami. Iki šiol tai tikrai nėra taip plačiai paplitę kaip norėtųsi, tačiau daugelis kūrėjų dabar gali būti suinteresuoti kurti šiuos įrankius, nes gali juos įtraukti į savo aplikacijas. Bankai ir finansinių technologijų įmonės gali pridėti mokėjimo palietus funkciją, kad galėtumėme mokėti iš bankinės aplikacijos. Galbūt vos keliais bakstelėjimais galėsime įeiti į biurą, patekti į automobilį, lėktuvą, barą ar išnuomotą butą. Galbūt kiekviena failų bendrinimo sistema palaikys NFC, todėl galiėsime draugui persiųsti nuotrauką ar PDF vos palietę jo telefoną. Galbūt NFC lustas taps tokia pat pagrindine „iPhone“ vertės dalimi, kaip GPS lustas fotoaparatui, nuolatinis ryšys tarp mūsų įrenginio ir realaus pasaulio. Ir galbūt, kadangi „Apple“ turi tokią kultūrinę galią technologijų pramonėje, ji bus šių kitų sistemų skaitmeninimo visur katalizatorius.

  1. Įrenginiai su „Apple“ sukurtu „Ultra Wideband“ U1 lustu turi erdvinio suvokimo technologiją. „Ultra Wideband“ galima naudoti „iPhone 11“ ir naujesniuose modeliuose, išskyrus „iPhone SE“ (2 ir 3 kartos). „Ultra Wideband“ prieinamas ne visose šalyse ar regionuose ir jam taikomi tarptautiniai reguliavimo reikalavimai, reikalaujantys, kad ši technologija būtų išjungtas tam tikrose vietose.
    Šalys kurios „Ultra Wideband“ technologija oficialiai nepasiekiama: Armėnija, Azerbaidžanas, Baltarusija, Indonezija, Kazachstanas, Kirgizija, Nepalas, Rusija, Tadžikistanas, Turkmėnistanas, Ukraina, Uzbekistanas ↩︎

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūną Blavaščiūną

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų