Kaip iPhone ir iPad blokuoti telefono numerius, kontaktus ir el. laiškus

Jei gaunate nepageidaujamus telefono skambučius, žinutes ar elektroninius laiškus – galite juos blokuoti savo įrenginyje.

iPad ir iPhone

Jei pradėjote gauti nepageidaujamus telefono skambučius, „Messages“ žinutes ar el. pašto laiškus, kurie atrodo kaip brukalas ar šlamštas – juos galite blokuoti.

Yra keli būdai, kuriais galite blokuoti telefono numerius, kontaktus ir el. pašto adresus.

Telefono numerio blokavimas

Programėlėje „Phone“ (telefonas) bakstelėkite „Recents“ (paskutiniai), tada – mygtuką „Info“ (informacija) Papildoma Informacija, esantį šalia telefono numerio arba adresato, kurį norite blokuoti. Slinkite žemyn, tada bakstelėkite „Block Caller“ (blokuoti skambintoją).

Kontakto blokavimas Face Time

Programėlėje „FaceTime“ bakstelėkite mygtuką „Info“ (informacija) Papildoma Informacija, esantį šalia telefono numerio, adresato arba el. pašto adreso, kurį norite blokuoti. Slinkite žemyn, tada bakstelėkite „Block Caller“ (blokuoti skambintoją).

Kontakto blokavimas Messages aplikacijoje

„Messages“ (pranešimai) aplikacijoje atidarykite pokalbį, bakstelėkite pokalbio viršuje esantį adresatą. Palieskite mygtuką „Info“ (informacija) Papildoma Informacija, slinkite žemyn, tada palieskite „Block Caller“ (blokuoti skambintoją).

Siuntėjo blokavimas Mail aplikacijoje

Mail“ (paštas) aplikacijoje atidarykite el. laišką, kuriame yra adresatas, kurį norite blokuoti, tada bakstelėkite adresatą viršuje. Bakstelėkite „Block Contact“ (blokuoti adresatą).

Telefono numerį arba el. pašto adresą taip pat galite tiesiogiai įtraukti į blokuojamų adresatų sąrašą aplikacijoje „Settings“ (nuostatos).

  1. Įtraukite telefono numerį arba el. pašto adresą į „Contacts“ (adresatai) aplikacijos sąrašą.
  2. Telefono numerių atveju:
    • eikite į „Settings“ (nuostatos) » „Phone“ (telefonas) » „Blocked Contacts“ (užblokuoti adresatai) » „Add New“ (įtraukti naują).
    El. pašto adresų atveju:
    • eikite į „Settings“ (nuostatos) » „Mail“ (paštas) » „Blocked“ (užblokuoti) » „Add New“ (įtraukti naują).
  3. Pasirinkite norimą blokuoti adresatą.

Užblokavus telefono numerį arba kontaktą, vis tiek galėsite iš jų gauti balso pašto pranešimus, tačiau jums nebus apie tai pranešama. Siunčiami arba gauti pranešimai pristatyti nebus. Be to, kontaktas negaus pranešimo apie tai, kad skambutis ar pranešimas yra blokuojamas. Kai užblokuojate el. pašto adresą „Mail“ (paštas) aplikacijoje, jis patenka į šiukšlių aplanką. El. pašto blokavimas veikia visuose jūsų „Apple“ įrenginiuose.

Įjunkite nuostatas, kad blokuotumėte nepageidaujamus telefono skambučius

Naudodami „iOS 13“ ir vėlesnes versijas galite įjungti „Silence Unknown Callers“, kad išvengtumėte skambučių iš nepažįstamų žmonių. Taip blokuojami telefono numeriai, su kuriais niekada nesate bendravę ir kurie nėra išsaugoti jūsų kontaktų sąraše. Jei anksčiau su kuo nors susirašinėjote SMS žinutėmis naudodami to žmogaus telefono numerį arba jei asmuo pasidalijo savo telefono numeriu su jumis el. laiške, skambutis iš to numerio bus priimtas.

Nežinomų numerių skambučių nutildymas iPhone

Norėdami įjungti funkciją „Silence Unknown Callers“, eikite į „Settings“ (nuostatos) „Phone“ (telefonas), tada slinkite žemyn, bakstelėkite „Silence Unknown Callers“ ir įjunkite šią funkciją. Skambučiai iš nežinomų numerių nutildomi ir siunčiami į balso paštą bei rodomi paskutinių skambučių sąraše.

Įeinantys skambučiai bus priimami iš žmonių, išsaugotų jūsų kontaktų sąraše, paskutinių skambučių sąraše ir iš „Siri Suggestions“, kad sužinotumėte, kas skambina pagal telefono numerius, įtrauktus į jūsų el. laiškus ar tekstinius pranešimus.

Jei skambinama skubos tvarka (emergency call), „Silence Unknown Callers“ funkcija bus laikinai išjungta ateinančias 24 valandas, kad būtų galima susisiekti su jūsų „iPhone“.

Prieš įjungdami „Silence Unknown Callers“, įsitikinkite, kad turite išsaugoję svarbius kontaktus, kitaip galite praleisti svarbų skambutį. Skambutis vis tiek pateks į balso paštą ir bus rodomas paskutiniųjų skambučių sąraše, tačiau kol skambinsite, negausite pranešimo.

Užblokuotų telefono numerių, kontaktų ir el. pašto adresų tvarkymas

Jei norite peržiūrėti telefono numerius, kontaktus ir el. pašto adresus, kuriuos užblokavote „Phone“ (telefonas), „FaceTime“, „Messages“ (pranešimai) arba „Mail“ (paštas) aplikacijose:

Blokuoto telefono numerio peržiūra

Norėdami pamatyti sąrašą, eikite į „Settings“ (nuostatos) » „Phone“ (telefonas) ir bakstelėkite „Blocked Contacts“ (užblokuoti adresatai).

Blokuoto Face Time kontakto peržiūra

Eikite į „Settings“ (nuostatos) » „FaceTime“. Skiltyje „Calls“ (skambučiai) bakstelėkite „Blocked Contacts“ (užblokuoti adresatai).

Blokuoto Messages kontakto peržiūra

Eikite į „Settings“ (nuostatos) » „Messages“ (pranešimai). Skiltyje SMS/MMS bakstelėkite „Blocked Contacts“ (užblokuoti adresatai).

Mail aplikacijoje blokuoto kontakto peržiūra

Eikite į „Settings“ (nuostatos) » „Mail“ (paštas). Skiltyje „Threading“ (temos) bakstelėkite „Blocked“ (užblokuoti).

Žinučių nuo nežinomų siuntėjų filtravimas

Galite filtruoti pranešimus, gautus iš žmonių, kurie nėra išsaugoti jūsų kontaktuose.

Skambučių nuo nežinomų telefono numerių blokavimas

Jei norite filtruoti pranešimus nuo nežinomų siuntėjų, eikite į „Settings“ (nuostatos) » „Messages“ (pranešimai), slinkite žemyn ir įjunkite „Filter Unknown Senders“ (filtruoti nežinomus siuntėjus).

Skambučių nuo nežinomų telefono numerių blokavimas

Aplikacijoje „Messages“ (pranešimai) bakstelėkite „Filters“ (filtrai), tada – Unknown Senders (nežinomi siuntėjai). Pranešimų apie šiuos pranešimus negausite.

Pranešimas apie brukalą ar šlamštą „Messages“ (pranešimai) aplikacijoje

Pranešimas apie brukalą ar šlamštą Messages aplikacijoje

Naudodami „Messages“ (pranešimai) galite pranešti apie „iMessages“ pranešimus, kurie atrodo kaip brukalas ar šlamštas. Jei gausite „iMessage“ pranešimą iš asmens, nesančio jūsų kontaktuose, po pranešimu matysite parinktį „Report Junk“ (pranešti apie šlamštą).

Palieskite „Report Junk“ (pranešti apie šlamštą), tada palieskite „Delete and Report Junk“ (ištrinti ir pranešti apie šlamštą). „Messages“ (pranešimai) persiųs siuntėjo informaciją ir pranešimą „Apple“ bei ištrins pranešimą.

Pranešus apie šlamštą siuntėjas neužblokuojamas ir gali atsiųsti dar vieną pranešimą. Jei šių pranešimų gauti nenorite, turite užblokuoti kontaktą.

Jei norite pranešti apie nepageidaujamus SMS ir MMS pranešimus, susisiekite su savo mobilaus ryšio operatoriumi.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūną Blavaščiūną

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų