34-osios 2024 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

34-osios 2024 metų savaitės „Apple“ entuziastams bei kompanijos įrangos naudotojams skirta informacija, naujienos ir gandai.

  • Pirmadienį „Apple“ išleido „watchOS“ 10.6.1 ir „tvOS“ 17.6.1 naujinimus. Šie naujinimai nepapildys sistemų naujomis galimybėmis. Jie tiesiog ištaiso klaidas.
  • „Apple“ ir vėl išleido „iOS“ 17.6.1 su nauju versijos numeriu 21G101. Tai gana neįprastas žingsnis. Šis pakartotinis leidimas išleidžiamas praėjus beveik dviem savaitėms po pirminio pasirodžiusio 2024 m. rugpjūčio 7 d., tai yra retas atvejis, kai „Apple“ pakartotinai išleidžia to paties numerio programinės įrangos naujinį.
    Atnaujinta „iOS“ 17.6.1 galima atsisiųsti belaidžiu būdu (OTA) daugeliui „iPhone“, tačiau „iPhone 15“ serijos telefonams naujinys negaunamas automatiškai per OTA. „iPhone 15“ naudotojai turi rankiniu būdu atsisiųsti ir įdiegti naujinimą iš „Apple“ kūrėjų svetainės.
    Anot „Apple“, šis atnaujinimas ištaiso klaidą, kuri neleidžia įjungti ar išjungti „Advanced Data Protection“ nuostatos.
  • Sonny Dickson X socialiniame tinkle paskelbė keturias galimas „iPhone 16 Pro“ telefonų spalvas.Gandai - keturios galimos iPhone 16 Pro telefonų spalvosAsmeniškai man, ta „bronzine“ vadinama spalva, švelniai sakant, labai šiaip sau. O kaip jums?
  • 2024 m. „Apple“ aplenkė „Amazon“ ir tapo vertingiausiu prekės ženklu pasaulyje. Atidžiau pažvelgus į 2024 m. prekių ženklų reitingą matoma, kad JAV technologijų prekės ženklai vėl dominavo 10 geriausių sąraše.
    Prekės ženklo vertė, kurios negalima painioti su prekės ženklo akcijų verte, yra rinkodaros pramonėje vartojamas terminas, apibūdinantis prekės ženklų vertę. Šis terminas pagrįstas teiginiu, kad produktai su gerai žinomu prekės pavadinimu gali uždirbti daugiau pinigų nei tie, kurių pavadinimas yra mažiau žinomas. Stiprūs prekės ženklai pagerina verslo našumą visų pirma darydami įtaką trims pagrindinėms suinteresuotųjų šalių grupėms: klientams, darbuotojams ir investuotojams. Jie daro įtaką klientų pasirinkimams ir sukuria lojalumą, pritraukia, išlaiko ir motyvuoja talentus bei sumažinti įmonių finansavimo išlaidas.
  • Mark Gurman iš „Bloomberg“ savo „Power On“ naujienlaiškyje pasidalino informacija, kad kitą mėnesį „Apple“ planuoja išleisti du naujus „AirPodsausinių modelius, kurie turėtų pakeisti „AirPods 2“ ir „AirPods 3“.
  • „Apple Podcasts“ dabar galima naudoti kaip žiniatinklio programą. Naudotojo sąsaja iš esmės yra tokia pati kaip „Apple“ programėlės, tačiau suteikia papildomo lankstumo naudojant ne „Apple“ įrenginius. „Apple“ teigia, kad „Podcasts“ veikia visose pagrindinėse naršyklėse, įskaitant „Safari“, „Chrome“, „Edge“ ir „Firefox“, ir gali būti pasiekiama daugiau nei 170 šalių ir regionų jų vietine kalba. Jei esate „Apple Podcasts“ naudotojas – informacija bus sinchronizuojama tarp žiniatinklio ir „Apple“ įrenginių.
  • Kibernetinio saugumo ekspertai iš „Cisco Talos“ pranešė apie „macOS“ skirtose „Microsoft“ aplikacijose aptiktą pažeidžiamumą, kurs leidžia programišiams jo pagalba sekti „Microsoft“ aplikacijų naudotojus.
    „macOS“ naudoja failų prieigos kontrolės sistemą „Transportery Consent and Control“ (TCC), kuri reguliuoja leidimus programinei įrangai prieiti prie tokių funkcijų kaip vietos nustatymo paslaugos, fotoaparatas, mikrofonas, nuotraukos ir kiti failai. Kiekviena aplikacija turi gauti TCC leidimą prieiti prie šių išteklių. Aplikacijos neturinčios šių teisių, negali naudoti fotoaparato ir kitų sistemos komponentų. Tačiau „Microsoft“ aplikacijose esantis pažeidžiamumas leidžia kenkėjiškoms programoms išnaudoti „Microsoft“ aplikacijoms suteiktus leidimus. Pavyzdžiui, įsilaužėlis gali sukurti kenkėjišką programinę įrangą, kad įrašytų garsą iš mikrofono ar net fotografuotų be jokios vartotojo sąveikos. Visos Micosoft aplikacijos, išskyrus Excel, turi galimybę įrašyti garsą, kai kurios netgi gali prieiti prie kameros, – teigia „Cisco Talos“ grupė.
    „Cisco Talos“ teigimu, „Microsoft“ mano, kad šis išnaudojimas yra „mažos rizikos“, nes jis remiasi nepasirašytų bibliotekų įkėlimu. Po to, kai buvo pranešta apie išnaudojimus, „Microsoft“ atnaujino „Microsoft Teams“ ir „OneNote“ aplikacijas skirtas „macOS“, pakeisdama, kaip šios programos apdoroja bibliotekos patvirtinimo teises. Tačiau „Excel“, „PowerPoint“, „Word“ ir „Outlook“ vis dar turi šią saugos spragą.
  • iPhone 16 Pro“ serijos telefonai bus gaminama Indijoje ir tai bus pirmieji „iPhone Pro“ serijos „iPhone“ gaminami už Kinijos ribų. Remiantis nauja „Bloomberg“ informacija, „Foxconn India“ savo gamyklose Indijoje per kelias savaites po jų pristatymo pradės gaminti būsimus „iPhone 16 Pro“ ir „iPhone 16 Pro Max“ telefonų modelius.
    „Apple“ surenka „iPhone“ Indijoje pastaruosius septynerius metus, o pagal šių metų pradžioje pateiktą ataskaitą, Indijoje pagaminama 14 proc. visų „iPhone“. Tikimasi, kad kitais metais Indijoje pagamintų „iPhone“ dalis išaugs iki 25 proc. Anot analitiko Ming-Chi Kuo pernai metais paskelbtos informacijos, „Apple“ planuoja „iPhone 17“ gaminti išskirtinai tik Indijoje.
    Nuplėšiama dalis nuo iPhone 16 Pro dėžutės - gandai
    Nuplėšiama dalis nuo „iPhone 16 Pro“ dėžutės.
    Šaltinis: Weibo
  • Neseniai „SellCell“ JAV atlikta apklausa rodo, kad dauguma „iPhone“ naudotojų planuoja „atsinaujinti“ įsigyjant būsimą „iPhone 16“ serijos telefoną, o daugelis išreiškė pirmenybę geresnei šiluminei konstrukcijai leidžiančiai išvengti įrenginio perkaitimo problemų.
    Apklausoje, kurioje dalyvavo daugiau nei 2 000 JAV įsikūrusių „iPhone“ savininkų (1 000 vyrų ir 1 000 moterų), parodė, kad 61,9 proc. respondentų planuoja įsigyti „iPhone 16“ modelį, kai jis bus išleistas. Kiti apklausos rezultatai:
    • Konkurencinga kainodara yra labiausiai paplitęs veiksnys, lemiantis, ar žmonės pirks naująjį „iPhone 16“, o 30,9 proc. iš 2000 apklaustųjų teigė, kad kaina galėtų būti labiausiai skatinantis veiksnys apsisprendžiant.
    • Antroji priežastis, kuri skatintų 2000 „iPhone“ naudotojų įsigyti naują „iPhone 16“ serijos telefoną būtų ganduose pasirodžiusi informacija apie patobulintą šiluminę kontrolę apsaugančią nuo įrenginio perkaitimo. 26,8 proc. apklaustųjų teigė, kad tai turės teigiamos įtakos jų ketinimams pirkti.
    • Nors ir ne pagrindinis įrenginio atnaujinimo veiksnys, bet 54,9 proc. apklaustųjų teigė, kad norėtų didesnio „iPhone 16“, nes naujieji telefonai yra didesni nei jų pirmtakas. Didesnio telefono norėtų daugiau vyrų (62,1 proc.) nei moterų (47,8 proc.). Daugelis moterų mano, kad dar didesnį „iPhone“ būtų sunkiau valdyti ir laikyti.
    • Didžioji dauguma žmonių (82,1 proc.) prieš įsigydami, mielai palauktų maždaug mėnesį po „Apple Intelligence“ pasirodymo „iPhone 16“ serijos telefonuose.
    • Tiems, kurie neinvestuos į „iPhone 16“, dauguma žmonių (34,2 proc.) nurodo išlaidas kaip to priežastį. Nuo jų nedaug atsilieka tie kas neinvestuos, nes pasilieka savo dabartinį telefoną (34,1 proc.).
  • Nors „Apple“ nedaro „Mac“ lietimui jautriais ekranais, bet bent jau svarsto galimybę pridėti lietimui jautrų ekraną beveik kiekviename paviršiuje, supančiame „MacBook Pro“ klaviatūrą.
    Naujame „Apple“ patente pavaizduotas nustebusio triušio atvaizdas, galimai, gali būti redaguojamas naudojant mažesnius klaviatūros ekranus.
    Apple patentas nr. 12067177  Portable computer with dynamic display interface
  • „Apple“ išleido „XProtect Remediator“ saugos programinės įrangos, skirtos „macOS Catalina“ ir naujesnėms versijoms naujinimą 142. Panašu, kad ši versija buvo išleista daugiau, tada buvo pašalinta iš „Apple“ naujinimų serverių ir tik po 12 valandų atnaujinimas vėl tapo prieinamas.
  • Jei esate studentas ar mokytojas ir turite tai patvirtinantį dokumentą - „iDeal“ pradėjo (panašią į „Apple“ „Back to school“) programą leidžiančią studentams ir mokytojams įsigyti „MacBook“ kompiuterius su 10 proc. nuolaida.
  • „Firaxis“ išleido kompiuterinio žaidimo „Civilization VII“ anonsą. Žaidimas bus išleistas 2025 m. vasario 11 dieną „PlayStation“ 4/5, „Xbox Series X|S“, „Xbox One“, „Nintendo Switch“, PC, „Mac“ ir „Linux“ platformoms.
  • Kiekvienais metais „iPhone Photography Awards“ (IPPA) atrenka geriausias nuotraukas, užfiksuotas „iPhone“ pagalba. Antradienį „Apple“ paskelbė 2024 m. apdovanojimų laureatus. Daugelis šiais metais laimėjusių nuotraukų buvo padarytos naudojant naujausius „Apple“ „iPhone 15“ telefonų modelius.
    Nuotraukos autorius: Erin Brooks, JAV. Nuotrauka padaryta iPhone 15 Pro Max. Vieta: Tampa, Florida
    iPhone Photography Awards“ nugalėtojo Erin Brooks, JAV nuotrauka.
    Nuotrauka padaryta „iPhone 15 Pro Max“ Tampoje, Florida
    Pageidaujantys sudalyvauti kitame „Apple“ IPPA konkurse, savo „iPhone“ padarytas nuotraukas gali siųsti jau dabar iki 2025 m. kovo 31 d.
  • „Apple“ atnaujino „Beats Studio Pro“ ausinių aparatinę įrangą. Naujosios versijos numeris 2C301 (ankstesnės: 2B68)
  • CIRP duomenimis, beveik du trečdaliai (64 proc.)„Apple“ klientų Jungtinėse Valstijose renkasi mokamą „iCloud“ prenumeratą, aplenkdami „Apple Music“ (42 proc.), „Apple TV+“ (32 proc.) ir „AppleCare“ paslaugas. Bendrovės išplėstinės garantijos paslauga „AppleCare“ naudojama dar rečiau – tik 17 proc. „iPhone“ ir 35 proc. „iPad“ pirkėjų pasirenka papildomą „AppleCare“ apsaugą.
  • Pasak šaltinių, kalbėjusių su Bloomberg, „Apple“ dalina savo „App Store“ komandą į dvi dalis: vieną, kuri valdys bendrovės aplikacijų rinką ir kitą, kuri prižiūrės trečiųjų šalių parduotuves. Matt Fischer, nuo 2010 m. už „App Store“ atsakingas viceprezidentas, paliks kompaniją.
    Pranešama, kad dabar „Apple“ vyresnysis direktorius Carson Oliver prižiūrės „App Store“ padalinį, o bendrovės produktų direktorė Ann Thai vadovaus grupei, kuri sprendžia alternatyvų aplikacijų platinimą. „App Store“ vadovas Phil Schiller prižiūrės abu padalinius.
  • Naujausia „Pixalate“ paskelbta informacija rodo, kad „Apple“ ir toliau dominuoja pasaulinėje mobiliųjų įrenginių rinkoje, dabar užsitikrindama aukščiausią programinės reklamos dalies poziciją.
    „Apple“ dominuoja pasaulinėje mobiliųjų įrenginių rinkoje ir toliau – 51 proc. „Share of Voice“ (SOV)* dalis programinėje reklamoje, t.y. 6 proc. daugiau nei prieš metus. „Samsung“ priešinga, SOV sumažėjo iki 16 proc., o „Huawei“ – iki 6,3 proc., o tai pabrėžia didėjančią „Apple“ įtaką konkurencingoje rinkoje.
* SOV arba „Share of Voice“ – tai metrika, naudojama reklamoje, siekiant išmatuoti procentą visos rinkos ar auditorijos, kurią tam tikrame kontekste kontroliuoja tam tikras prekės ženklas, produktas ar platforma, pvz., reklamos parodymus. Tai atspindi, kiek prekės ženklas turi „balso“ ar yra matomas, palyginti su jo konkurentais rinkoje.
  • Remiantis ketvirtadienį „Apple“ atnaujinta informacija, „iPhone“ ir „iPad“ naudotojai Europos Sąjungoje netrukus galės pasirinkti numatytąsias aplikacijas telefono skambučiams, žinutėms, klaviatūroms, slaptažodžių tvarkytuvėms ir kt. Šios parinktys bus pasiekiamos vėliau šiais metais naujoje nustatymų skiltyje „Default Apps“ („Numatytosios programos“).
  • Naujose reklamose „Apple“ reklamuoja jos „Final Cut Pro“ 10.8 aplikacijas skirtas profesionaliam video redagavimui. Pirmojoje reklamoje „Apple“ rodo „Mac“ skirtą „Final Cut Pro“, o antrojoje - „iPad 2“ skirtą versiją.

  • Ketvirtadienį „Apple TV+“ pranešė, kad du nuostabūs detektyvai vėl susitiks trilerio „Criminal Record“, kurio veiksmas vyksta Londone, antrajame sezone. Įtraukiančiame seriale vaidina Peter Capaldi daugeliui pažįstamas iš „Doctor Who“ ir Cush Jumbo iš „The Good Wife“.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūną Blavaščiūną

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų