Įrenginiai, kurie palaikys Apple Intelligence nuo pat pradžių

Temos: iPad, iPhone, Mac

„Apple Intelligence“ yra ko gero labiausiai laukiama nauja funkcija būsimose „Apple“ operacinėse sistemose. Kokie įrenginiai ją palaikys.

Apple Intelligence

„Apple Intelligence“ yra viena įdomiausių ir galingiausių naujų technologijų, kurią „Apple“ pristatė šiais metais.

Šią vasarą ji bus prieinama beta versijos bandytojams, o vėliau, šį rudenį, bus išleista viešai (nors vis dar su „beta“ versijos ženkleliu) kaip „iOS 18“, „macOS Sequoia“ 15 ir „iPadOS 18“ dalis.

Daugelis Europiečių visaip burnoja ant Europos Sąjungos pareigūnų, kurie savo begaliniais reikalavimais pradėjo tiesiog gąsdinti didžiąsias technologijų kompanijas ir tos vis atsargiau žvelgia diegdamos naujas technologijas Sąjungos naudotojams. Taip nutiko ir su „Apple Intelligence“ bei dar pora naujų funkcijų, kurių debiutą ES „Apple“ nusprendė atidėti kuriam (arba visam) laikui. Žinoma, toks sprendimas taip pat nepatiko nuo (anti)konkurencijos manijos kenčiančiai (ir kitus kankinančiai) Europos Komisijos pirmininko pavaduotojai Margrethe Vestager, nors neretai tai yra tiesiog kompanijų atsargumas diegiant naujas funkcijas amžinai antikonkurencijos vėzdu užsimojusioje Europoje.

Kaip ten bebūtų, net jei „Apple“ ir nuspręstų jos įrenginių naudotojams ES leisti naudotis „Apple Intelligence“ – ne visi įrenginiai šią naujovę palaikys, bent jau jos debiuto metu.

Žemiau sąrašas šiuo metu išleistų įrenginių, kurie „Apple Intelligence“ paleidimo metu palaikys šią funkciją:

iPhone

Mac

iPad

Jei turite vieną iš aukščiau išvardintų įrenginių, galėsite gauti (jei „Apple“ tokią galimybę suteiks ES) prieigą prie įvairių „Apple Intelligence“ funkcijų, kai „Apple“ jas padarys prieinamas naudotojams. Remiantis nauja „Bloomberg“ informacija, „Apple“ nusprendė atidėti savo dirbtinio intelekto funkcijų išleidimą ir „iOS 18“ bei „iPadOS 18“ išleisti be jų. Atidėjimas įmonei suteiks daugiau laiko tobulinti ir ištaisyti klaidas dar iki funkcijos pasiekė vartotojus. Kalbama, kad „Apple Intelligence“ gali būti išleista su „iOS 18.1“ ir „iPadOS 18.1“ versijomis.

Vaizdo įrankiai leis sukurti originalius vaizdus naudojant paprastą įvestą aprašymą, įskaitant „Genmoji“. Taip pat galėsite lengvai pašalinti nepageidaujamus objektus iš vaizdų ir t.t.

Naujasis „Siri“ asistentas, įrenginiuose kurie palaiko „Apple Intelligence“ taip pat bus „paturbintas“ ir turės naujų galimybių, tokių kaip ekrano vaizdo supratimo, konteksto suvokimo, „ChatGPT“ integravimo ir t.t.

Kalbos įrankiai leis dirbtiniam intelektui analizuoti jūsų rašymą ir pasiūlyti įvairių rašymo stilių taisymus arba tiesiog gramatikos ir rašybos korektūrą (pradžioje tik anglų kalba). Tie patys įrankiai taip pat sumaniai nustatys prioritetus ir apibendrins turinį jūsų įrenginyje, pvz., pranešimus, el. pašto laiškus ir kt.

Kai startuos „Apple Intelligence“ šis dirbtinis intelektas veiks tik suderinamuose „iPhone“, „Mac“ ir „iPad“. Jokie kiti „Apple“ įrenginiai naujos technologijos nepalaikys.

Kalbama, kad „Apple“ dirba kurdama „Apple Intelligence“ palaikymą „Vision Pro“, ir galbūt nauji „HomePod“ modeliai bus pakankamai galingi, kad juose galėtų veikti sumanesnis „Siri“. Kaip bus su „Apple Watch“ kol kas nėra žinoma.

Tikėtina, kad po kelerių metų „Apple Intelligence“ įsikurs kiekviename „Apple“ produkte. Taip pat yra didelė tikimybė, kad „Apple“ sukurs ir kokią nors „Apple Intelligence+“ paslaugą, norint naudotis kuria - ją reikės prenumeruoti ir ji kainuos.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūną Blavaščiūną

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas, didelę savo laisvalaikio dalį skiriantis straipsnių „Mac Arena“ rašymui.

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų