Kaip AirPods, AirPods Pro ir AirPods Max atstatyti gamyklinius nustatymus

Jei turite „AirPods“ ar „AirPods Pro“ ausines ir dėl prastesnio veikimo ar prieš jas parduodant/atiduodant norite atstatyti gamyklinius jų nustatymus — tai padaryti nėra sudėtinga.

AirPods Pro ausinės

Jei turite „AirPods“ arba „AirPods Pro“, kartais dėl klaidų, delsos ar net dėl to, kad norite ausines perduoti kam nors kitam, reikia iš naujo nustatyti belaidžių ausinių gamyklinius nustatymus. Nesvarbu, ar tai atsitiko dėl ryšio, įkrovimo ar garso problemų, galite lengvai atkurti gamyklinius „AirPods“ nustatymus ir štai kaip.

AirPods ar AirPods Pro gamyklinių nustatymų atkūrimas

Nesvarbu ar turite pirmos kartos „AirPods“ ausines ar „AirPods Pro 2“ su USB-C jungtimi, gali būti įvairių priežasčių kodėl galite norėti atkurti gamyklinius ausinių nustatymus: ausinės gali neveikti taip kaip turėtų, galite norėti viską nustatyti iš naujo ar tiesiog ruošiatės jas perleisti kitam naudotojui.

  1. Įdėkite „AirPods“ į įkrovimo dėklą ir uždarykite dėklo dangtelį
  2. Palaukite 30 sekundžių
  3. Atidarykite įkrovimo dėklo dangtelį ir įsidėkite „AirPods“ į ausis
  4. Įrenginyje susietame su „AirPods“ (pvz. „iPhone“) atidarykite „Settings“ aplikaciją, pasirinkite „Bluettoth“ arba „Settings“ → [jūsų „AirPods“ ausinės]
    • jei „AirPods“ ausinės pasirodys kaip pajungtos, paspauskite papildomos informacijos mygtuką esantį šalia jūsų „AiPods“, pasirinkite „Forget This Device“, tada patvirtinkite šį apsisprendimą.
    • jei „AirPod“ ausinių sąraše nematote - tęskite
  5. Įdėkite „AiPods“ ausines į įkrovimo dėklą ir laikykite jo dangtelį atvirą
  6. Paspauskite ir laikykite nuspaudę nustatymų mygtuką, esantį dėklo gale, maždaug 15 sekundžių, kol būsenos lemputė dėklo priekyje pradės mirksėti geltonai ir tada baltai
  7. Jei planuojate patys toliau naudoti šias „AirPods“ ausines — iš naujo prijunkite „AirPods“: kai „AirPods“ ausinės yra įkrovimo dėkle ir dėklo dangtelis atidarytas, padėkite „AirPods“ arti „iPhone“ ar „iPad“. Atlikite „iPhone“ ar „iPad“ ekrane nurodytus veiksmus.
Svarbu žinoti, kad „AirPods“ gali būti susietos tik su vienu „Apple ID“. Todėl jei planuojate perleisti ausines kitam naudotojui turite jas atsieti nuo savo „Apple ID“. Taip pat jei planuojate naudoti „AirPods“ ausines, kurias anksčiau naudojo kitas žmogus — įsitikinkite, kad jis jas nuo savo „Apple ID“ atsiejo.

AirPods Max gamyklinių nustatymų atkūrimas

Kadangi „AirPods Max“ turi skirtingą formos faktorių, šių ausinių gamyklinių nustatymų atkūrimo procesas šiek tiek skiriasi.

Jei ausines norite tik perkrauti:

  • Pirmiausia pajunkite keletui minučių ausines krautis
  • Paspauskite ir laikykite nuspaudę triukšmo valdymo mygtuką ir „Digital Crown“, kol šviesos diodas pradės mirksėti geltonai

Gamyklinius „AirPods Max“ nustatymus galite atkurti:

  • Paspaudę ir 15 sekundžių palaikykę nuspaudę triukšmo valdymo mygtuką ir skaitmeninę svirtelę (Digital Crown), kol šviesos diodas (ausinių apačioje) pradės mirksėti geltonai, tada baltai.
AirPods Max mygtukai

Atstatę gamyklinius nustatymus, „AirPods Max“ galite prijungti prie „iOS“ ar „iPadOS“ įrenginio arba prie „Mac“ ar kito įrenginio.

Svarbu žinoti, kad „AirPods Max“ gali būti susietos tik su vienu „Apple ID“. Todėl jei planuojate perleisti ausines kitam naudotojui turite jas atsieti nuo savo „Apple ID“. Taip pat jei planuojate naudoti „AirPods“ ausines, kurias anksčiau naudojo kitas žmogus — įsitikinkite, kad jis jas nuo savo „Apple ID“ atsiejo.

Kaip AirPods ausines atsieti nuo Apple ID

Prieš perleidžiant kitam naudotojui būtinai, o sprendžiant problemą — priklausomai nuo problemos pobūdžio ausines reikia atjungti nuo „Apple ID“:

iOS ar iPadOS įrenginyje

  1. Atidarykite „Find My“ aplikaciją, tada paspauskite ant „Items“ lango apačioje
  2. Paspauskite ant įrenginio, kurį norite atsieti nuo savo „Apple ID“ ir padidinkite langą pakeldami jo viršutinę kraštinę aukštyn
  3. Paspauskite „Remove Item“ arba „Remove This Device“ (priklausomai nuo to kuri parinktis jums rodoma) ir patvirtinkite pasirinkimą paspausdami „Remove“

Mac kompiuteryje

  1. Atidarykite „Find My“ aplikaciją
  2. Pasirinkite „Devices“ skirsnį
  3. Pasirinkite įrenginį, kurį norite atsieti nuo savo „Apple ID“
  4. Žemėlapyje paspauskite papildomos informacijos mygtuką šalia įrenginio piktogamos
  5. Paspauskite „Remove This Device“
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų