Vaizdo įrašų (video) paieška pagal garsą juose

Ar žinote, kad „Photos“ aplikacijoje vaizdo įrašų galima ieškoti pagal garsus juose?

Nors galimybė „Photos“ aplikacijoje vaizdo įrašų (video) ieškoti pagal garsą juose nebuvo plačiai diskutuojama, tačiau man atrodė, kad daugelis šią funkciją žino. Pasirodo klydau.

Daugiau filmuojantys ar net fotografuojantys su įgalinta „Live Photo“ funkcija savo „Photos“ aplikacijos vaizdų bibliotekose prikaupia nemažai vaizdo įrašų ir vėliau, rasti reikiamą gali būti sudėtinga. Ir nors daugelis apie galimybę „Photos“ aplikacijoje vaizdų ieškoti pagal juose esančius objektus žino, galimybė ieškoti pagal garsą juose, kažkaip, liko šešėlyje. Gal todėl, kad ji nors ir veikia neblogai, dar nėra tobula ir todėl, kad atsirado visai neseniai, lyginant su galimybe nuotraukų ieškoti pagal juose esančius objektus.

Apie galimybę vaizdo įrašų ieškoti pagal garsą juose „Apple“ neužsiminė nei „iOS 17“ pranešime spaudai, nei programuotojams skirtoje, nei reklaminėje medžiagoje. Paieška vaizdo įrašuose pagal specifinius garsus juose yra galima „iPhone“, „iPad“ ir „Mac“ kuriuose įdiegta „iOS 17“, „iPadOS 17“ ir „macOS Sonoma“ ir tikėtina naujesnės „Apple“ įrenginiams skirtų operacinių sistemų versijos.

Pats vaizdo paieškos pagal garsą jame procesas yra standartinis - tereikia „Photos“ aplikacijoje įvesti paieškos žodį (šiuo atveju garsą) sistemos palaikoma kalba, pavyzdžiui anglų.

  1. Atidarykite „Photos“ aplikaciją „iPhone“, „iPad“ ar „Mac“, kuriuose įdiegtos naujausios operacinės sistemos versijos.
  2. „iOS“ ir „iPadOS“ įrenginyje paspauskite ant paieškos piktogramos lango apačioje, o „Mac“ kompiuteryje — aktyvuokite paieškos lauką „Photos“ aplikacijoje padėdami ten teksto žymeklį.
  3. Įveskite garsą (pavyzdžiui: speech, applause, laughter ar kokį kitą priklausomai nuo to ko ieškote).
  4. Jei tokį garsą turintis vaizdo įrašas surastas — pamatysite jūsų paieškos žodį su garso bangų piktograma
    šalia jo — paspauskite ant šio lauko.
  5. Viskas, ieškokite reikiamo vaizdo įrašo su tuo garsu pateiktame sąraše.

Sistema atpažįsta tikrai ne visus garsus, tačiau galite pabandyti ir, priklausomai nuo to, kokie garsai jūsų įrašuose, jums gali pasisekti arba — ne.

Nebandykite su tik ką nufilmuotu vaizdu, nes vaizdo informacijai suindeksuoti reikalingas laikas. Pavyzdžiui nuotraukų atveju, indeksavimas vyksta tada kai telefonas prijungtas krautis, manau jog panašiai vyksta ir su vaizdo įrašais, kurie gal net siunčiami analizavimui į „iCloud“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų