Apple Vision Pro gali kainuoti daugiau nei 5 000 USD

Tema: Vision Pro

Neretai pirkdami kokį įrenginį, kartu įsigyjame jam skirtus priedus ir tai padidina tam įrenginiui išleistą pinigų sumą. „Vision Pro“ nėra išimtis, nes ne viskas, ko gali prireikti naudojant šį įrenginį, yra jo dėžėje.

Vision Pro dirželio fragmentas

Nors „Vision Pro“ kaina prasideda nuo 3 499 USD, ši kaina gali greitai pakilti tiems, kas pasirinks talpesnį įrenginio diską ar priedus papildančius tai kas yra dėžėje.

Reikėtų paminėti, kad žemiau esantys paskaičiavimai yra skirti amerikiečiui, nes „Apple“ naujaisiais „Vision Pro“, kol kas prekiauja tik JAV ir net ten viešint, gali nepasisekti šių akinių įsigyti, nes reikia atitikti keletą reikalavimų:

  • reikalingas JAV „Apple ID“, nes kai kuris turinys bus skirtas tik naudotojams iš JAV ir nebus prieinamas už šalies ribų.
  • jei reikalingi regėjimą koreguojantys lęšiai (nešiojate akinius) — „Apple“ priima tik JAV gydytojo išduotą receptą.
  • techninis įrenginio palaikymas ir servisas veikia tik JAV teritorijoje. Tai susiję ne tik su galimais įrenginio gedimais ir jų šalinimu. „Apple“ teigia, kad jei pamiršote įrenginio kodą — reikia įrenginį atnešti į „Apple Store“ arba autorizuotą servisą, kol kas tik JAV.
  • kol kas įrenginys palaiko tik anglų kalbą (kas, tikriausiai, yra mažiausia problema iš išvardintų).

Tiesa, manau, kad ši „Vision Pro“ izoliacija ilgai netruks ir akiniai taps prieinami ir kitose šalyse.

Taigi, kiek gali kainuoti „Apple Vision Pro“ su visais priedais? Manykim, įsigyjantys šiuos akinius jau turi suderinamą „iPhone“ ir „Mac“. Tikiu, kad „Vision Pro“ perkantys žmonės juos jau turi.

Apple Vision Pro už 3 899 USD

Apple Vision Pro - galas

Ko gero pirmiausia, kokį pasirinkimą turės atlikti „Vision Pro“ pirkėjas — saugyklos talpa. Nors „Apple Vision Pro“ kaina prasideda nuo 3 499 USD, už tiek įsigysite tik 256 GB modelį. Taip pat yra galimybė rinktis „Vision Pro“ su 512 GB saugyklos talpa už 3 699 USD ir 1 TB konfigūracija už 3 899 USD. Pasirinkime didžiausią. Pradinė kaina – 3 899 USD.

Apple Vision Pro AppleCare: 499 USD

Sekantis žingsnis „AppleCare+“ paslauga, kurią „Apple“ siūlo „Apple Vision Pro“ už 499 USD, į kurią įeina neribotas netyčinės žalos padarinių šalinimas ir pakaitinis įrenginys, kol remontuojami jūsų akiniai.

Perkant „Vision Pro“, ko gero verta pagalvoti apie „AppleCare“ įsigijimą, nes, priklausomai nuo gedimo, įrenginio remontas gali kainuoti labai nemažai.

„Apple“ paskelbė savo „Vision Pro“ remonto/keitimo kainas, susijusias su tokiomis problemomis kaip įskilęs priekinis stiklas, taip pat apie visišką pakeitimą dėl kitų pažeidimų. Pavyzdžiui, neturint „AppleCare“, įrenginio kainuojančio 3 499 USD pakeitimas dėl „kitos žalos“ kainuos 2 399 USD, o tik priekinio stiklo remontas - 799 USD.

Kol kas „Apple“ pateikia tik dvi parinktis pateikiant prašymą įrenginio remontui: „Įskilęs stiklas“ ir „Kita žala“.

Jei „Vision Pro“ stiklą sudaužysite tik vieną kartą, bendra kaina bus 798 USD su „AppleCare“ (draudimas + atskaitymas) arba 799 USD be „AppleCare“. Tačiau „AppleCare“ apima neribotą skaičių incidentų ir visus akinius bei priedus. Jei gedimas toks, kad reikia pakeisti visą įrenginį — be „AppleCare“ teks ieškoti 2 399 USD. Esant tokiai situacijai, su „AppleCare“ sutaupysite 1 601 USD.

Bet nemanykime, kad akinius sudaužėme tik įsigiję. Tiesiog pridėkime prie įrenginio kainos „AppleCare“ kainą ir jau turime 4 398 USD.

Kas yra Vision Pro dėžėje

Prieš pradedant kalbėti apie papildomus „Vision Pro“ priedus, pravartu būtu pasirausti įrenginio dėžėje ir išsiaiškinti kas dar ten yra be pačių akinių.

„Vision Pro“ dėžėje taip pat rasite:

  • antgalvio dirželį
  • lengvą dviejų dydžių pagalvėlę prispaudimui (tiems kas naudoja lęšius su dioptrijomis)
  • išorinio ekrano dėklą
  • medžiaginį dirželį
  • akumuliatorių
  • „Vision Pro“ logotipu padabintą servetėlę (panašią į tą, kurią kompanija pristatė 2021 metais)
  • 30W maitinimo bloką
  • USB-C įkrovimo laidą
Su kuo komplektuojami Vision Pro akiniai

Kelioninis Apple Vision Pro dėklas 199 USD

Kelioninis Vision Pro dėklas

Jei norite būti vienas iš tų žmonių, kurie dėvi „Apple Vision Pro“ lėktuve, traukinyje ir panašiai ir taip atsiriboja nuo supančios aplinkos – reikės būdo tuos akinius transportuoti (reikėtų tikėti, kad su jais ant nosies nebūsite visą laiką). Tam tikslui „Apple“ sukūrė „Apple Vision Pro Travel Case“, kuriame yra akinių, akumuliatoriaus, ZEISS optinių lęšių įdėklų, dangtelio ir kitų priedų saugykla. Dėklas turi ištraukiamą rankeną.

Turint omenyje, kad tai kelioninis dėklas kiek keista, kad jis baltas.

Įsimetę į pirkinių krepšelį ir šį kelioninį dėklą, jau turime įsitikinti, kad esame pasiryžę už pirkinį sumokėti 4 597 USD.

Apple Vision Pro akumuliatorius 199 USD

Vision Pro akumuliatorius

Jei yra vienas dalykas, kurio daugumai žmonių, įsigyjančių „Apple Vision Pro“, prireiks, tai bus atsarginė baterija. „Vision Pro“ baterija nėra įmontuota pačiuose akiniuose. Vietoj to, prie įrenginio savininkai prijungs išorinę bateriją, kuri gali būti naudojama maždaug dvi valandas. Nors akinius galima prijungti ir prie rozetės sienoje, ir teoriškai galėti juos naudoti neribotą laiką, tiems, kas su „Vision Pro“ ant nosies/galvos nori išsaugoti mobilumą, reikės bent vieno atsarginio prie akinių USB-C jungtimi jungiamo akumuliatoriaus.

Tarkime įsigijome vieną papildomą akumuliatorių, taigi pirkinių krepšelyje jau turime prekių už 4 796 USD.

Belkin akumuliatoriaus laikiklis 49,95

Vision Pro akumuliatoriaus laikiklis „Belkin“

„Vision Pro“ naudoja išorinį akumuliatorių. Iš vienos pusės tai gerai — mažiau svorio „ant nosies“. Iš kitos pusės tą akumuliatorių reikia kažkur dėti. Galima jį įsidėti į kelnių kišenę, bet ne visi dėvi kelnes su kišenėmis ar kelnes apskritai.

„Apple“ kreipėsi į garsų priedų gamintoją „Belkin“ su prašymu sukurti „Vision Pro“ akumuliatoriaus laikiklį, ir kompaniją jį sukūrė.

Įsimetus jį į pirkinių krepšelį, „Vision Pro“ išleidžiamų pinigų suma piniginę palengvins 4 845,95 USD.

Optiniai ZEISS įdėklai 149 USD

Vision Pro lęšiai „Zeiss“

Optiniai ZEISS įdėklai nėra būtina prekė, tačiau turint omenyje, kiek daug žmonių šiais laikais negali pasigirti idealiu regėjimu — įsimeskime ir šią prekę į krepšelį.

Yra dviejų tipų ZEISS įdėklai: receptiniai ir skaitytuvai. Kiekvienas tipas parduodamas kaip pora, sukurta naudoti su „Vision Pro“. Pasirenkant šį priedą reikės atsakyti į kelis klausimus: ar esate toliaregis ar trumparegis, ar nešiojate kontaktinius lęšius ir t.t.

Receptinė šių lęšių versija kainuoja 149 USD, tad bendra suma jau 4 994,95 USD.

Magic Keyboard ir Magic Trackpad 228 USD

Papildoma klaviatūra ar jutiklinis kilimėlis, greičiausiai, nėra pirmo būtinumo prekės įsigyjant „Vision Pro“, nes galima naudoti virtualią sistemos klaviatūrą bei prijungti suderinamą „MacBook“ ir naudotis kompiuterio klaviatūra bei jo jutikliniu kilimėliu. Tačiau, žurnalistai dalyvavę „Vision Pro“ demonstracijoje ir išbandę šio įrenginio galimybes, minėjo, kad spausdinti naudojant virtualią klaviatūrą gali nebūti labai patogu. Tad jei norėtumėte turėti atskirus įvesties priedus susietus su „Vision Pro“ — teks įsigyti „Apple Magic Keyboard“ ir „Apple Magic Trackpad“, kurie bendroje sumoje kainuos 228 USD ir bendrą pirkinių krepšelio kainą užaugins iki 5 222,95 USD. Reikia turėti omenyje ir tai, kad „perkame“ JAV, tad ši kaina yra be mokesčių, kuriuos teks sumokėti įsigyjant prekę, o tai dar labiau išpūs ir taip nemažą įrenginio kainą.

Viso 5 222,95 USD be mokesčių

Žinoma, kiekvieno pasirinkimas bus skirtingas. Vieni pirks tik pigiausius „Vision Pro“, kiti rinksis didžiausią talpą turinčią akinių versiją. Vieniems reikia lęšių, kitų regėjimas kaip pas erelį. Tad galutinė kaina, kurią sumokėtumėte už akinius bus skirtinga.

Apskritai, norint turėti išmanius akinius, „Vision Pro“ nėra vienintelis pasirinkimas. Kai kurie „Vision Pro“ išbandę žurnalistai minėjo, kad po kurio laiko akinių naudojimo pradėjo jausti varginantį jų svorį. Žemiau kelių išmanių akinių svorių lentelė.

Kaip matote, „Vision Pro“ tikrai yra sunkesni nei kiti rinkoje esantys akiniai, išskyrus „Meta Quest Pro“ ir „Vavle Index“. Tačiau svarbu turėti omenyje ir tai, kad, išskyrus „Vavle Index“, kituose akiniuose akumuliatorius yra įmontuotas pačiame įrenginyje, o „Vision Pro“ naudoja išorinį akumuliatorių.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų