Mistinės iPhone nuotraukos be Photoshop pagalbos

Kartais fotografuojant „iPhone“ galima gauti gana neįtikėtinas ir keistas nuotraukas. Taip nutiko ir JK aktorei Tesa Coates besimatuojant nuotakos suknelę.

Žvelgiant į nuotrauką esančią žemiau, atrodytų nieko keisto - moteris matuojasi suknelę. Fotografuota jai iš už nugaros ir jos atspindys matomas veidrodyje prieš ją ir veidrodyje jos šone.

Tessa Coates, vestuvinė suknelė.
Nuotrauka: Tessa Coates/Instagram

Atidžiau pažvelgus į nuotrauką galima pastebėti, kad pačios moters ir jos atspindžiai kiekviename iš veidrodžių skiriasi. O būtent skiriasi jos rankų padėtis. Nors Tesa Coates laikė vieną ranką pakėlusi aukščiau, o kitą nuleidusi, kairėje esančiame atspindyje matome abi rankas nuleistas, o atspindyje dešinėje – abi rankos pakeltos juosmens lygyje.

Nuotrauka nėra „Live Photo“ ir nėra „Burst“ (kai daroma keletas kadrų vienu paspaudimu) – tai tik įprasta nuotrauka, daryta „iPhone“. Suprantama, Coates pamačiusi nuotrauką išsigando. „Pažvelgiau į nuotrauką ir mane ištiko visiškas panikos priepuolis gatvėje“, – rašo ji savo „Instagram“ paskyroje.

Kaip tai nutiko?

Nusprendusi išsiaiškinti šios paslaptingos nuotraukos kilmę, Coates, JK aktorė ir komikė, nuėjo į „Apple Sore“ parduotuvę, kur technikas, vardu Roger, jai paaiškino, kad „iPhone nėra fotoaparatas, tai kompiuteris“.

Fotografuojant „iPhone“ labai greitai nufotografuojama serija vaizdų, net jei tai nėra panoraminė nuotrauka ar pasirinktas nuotraukų serijos [burst] režimas. Fotografuojant Coates pajudino rankas, kai fotoaparatas fotografavo vaizdų seriją iš kairės į dešinę ir užfiksavo skirtingą vaizdą kiekvienoje nuotraukos pusėje. Tada „iPhone“ esantis „Dirbtinis intelektas“ (DI) abi nuotraukas sujungė ir gavosi toks keistokas rezultatas. Kitaip tariant sujungdamas užfiksuotus vaizdus „iPhone“ įsikūręs DI parinko geriausius vaizdo rezultatus trims skirtingiems žmonėms nuotraukoje.

Roger iš „Apple Store“ sakė, kad tai, kas nutiko vestuvinių suknelių parduotuvėje — „vienas atvejis iš milijono“.

Pastaraisiais metais išmanieji telefonai padarė milžinišką pažangą vaizdo kokybės srityje, tačiau šios pažangos negalima sieti tik su aparatinės įrangos pažanga. Didelį poveikį išmanių telefonų pagalba padarytoms nuotraukoms turėjo kompiuterinė fotografija. Kompiuterinė fotografija reiškia algoritmų naudojimą išmaniajame kompiuteryje, koks „iPhone“ ir yra.

Žmonės gali to nežinoti, bet spustelėjus savo išmaniojo telefono fotografavimo mygtuką, per labai trumpą laiką nufotografuojami keli vaizdai ir parenkami geriausi tų vaizdų elementai.

Pavyzdžiui, išmaniuosiuose telefonuose vyksta pikselių sujungimas, kuris leidžia sujungti duomenis iš keturių pikselių į vieną, ir tai padidina bendrą vaizdo kokybę neprarandant vaizdo kokybės esant silpnam apšvietimui.

Jei domina daugiau detalių apie kompiuterinę fotografiją, vasarą „PetaPixel“ paskelbė išsamų straipsnį apie tai.

Nepanašu, kad „Apple“ artimiausiu metu ištaisys šią klaidą ir pašalins šį fenomeną, tad galite patys pabandyti juo pasinaudoti ir padaryti tokias „nerealias“ nuotraukas be „Photoshop“ pagalbos.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų