Kaip perkelti duomenis iš senojo iPhone į iPhone 15

Jei įsigijote naują „iPhone“ ir planuojate perkelti į jį duomenis iš senojo — reikia atlikti tam tikrus žingsnius. Tačiau perkeliant duomenis į „iPhone 15“ gali kilti nesusipratimų.

Įsigijus naują „iPhone“, galima jį nustatyti kaip naują, neperkeliant jokių duomenų iš senojo. Kartais šis metodas yra geresnis, jei senajame toks „sąvartynas“, kad prie jo nebesinori grįžti. Duomenys esantys „iCloud“, pvz. kontaktai ir panašiai, kai prisijungsite naujame telefone prie tos pačios „iCloud“ paskyros automatiškai persikels į naująjį telefoną. Tiesa, visas aplikacijas teks atsisiųsti ir jų slaptažodžius teks suvesti iš naujo.

Kartais greitesnis ir paprastesnis būdas yra duomenis perkelti iš senojo „iPhone“ ir tada jau naujame atlikti didįjį valymą.

Taip pat, perkeliant duomenis iš senojo „iPhone“ nereikėtų to pradėti daryti kai „už pusvalandžio jau reikia išbėgti“, nes procesas gali užtrukti ilgiau nei norėtumėte, ypač jei dar turite ir „Apple Watch“.

Nors pavadinimas teigia, kad tai duomenų į „iPhone 15“ perkėlimo aprašymas, didele dalimi, jis tinka ir kitiems, iki „iPhone 15“ sukurtiems, „iPhone“ modeliams.

Pasiruošimas duomenų perkėlimui

Jei su senuoju „iPhone“ buvo susietas „Apple Watch“, atsiekite jį. Atsiejant laikrodį nuo „iPhone“, telefone padaroma atsarginė laikrodyje esančių duomenų kopija ir vienintelis būdas sukurti naujausią atsarginę „Apple Watch“ duomenų kopiją yra atsieti jį nuo „iPhone“.

Jei naudojate senesnį „iPhone“, tarkim „iPhone 6s“ ar panašiai, būtinai atnaujinkite jame „iOS“ iki naujausios versijos, kurią šia įrenginys palaiko.

Tada išsaugokite atsarginę senojo „iPhone“ duomenų kopiją „iCloud“ ar „Mac“ kompiuteryje. Jei išsaugodami senojo „iPhone“ duomenis nurodysite, kad duomenų kopija būtų užšifruota — atstatant duomenis į naująjį „iPhone“ persikels ir daugelis slaptažodžių.

Duomenų perkėlimas į naująjį iPhone

Jei planuojate duomenis perkelti į „iPhone 15“, „iPhone 15 Plus“, „iPhone 15 Pro“ ar „iPhone 15 Pro Max“, primygtinai rekomenduočiau, prieš pradedant duomenų perkėlimą naujo telefono „iOS“ versiją atnaujinti į „iOS 17.0.2“ ar naujesnę. Tai užims keliolika papildomų minučių, bet gali apsaugoti nuo keiksnojimo, dūsavimo ir plaukų rovimo nuo galvos kai perkeliant duomenis naujasis „iPhone 15“ telefonas užstrigs rodydamas „Apple“ logo, o tikimybė, kad perkeliant duomenis iš senojo „iPhone“ taip nutiks yra gana aukšta.

Ko gero paprasčiausias būdas perkelti duomenis iš senojo „iPhone“ į naująjį yra metodas, kurį „Apple“ vadina „Quick Start“.

  • Padėkite įjungtą naują „iPhone“ šalia senojo ir telefonai supras, kad yra vienas šalia kito ir pradės „kalbėtis“
  • senajame telefone pasirodys pranešimas, kuriame bus klausiama ar norite naudoti dabartinį „Apple ID“ naujojo telefono nustatymui. Pasirinkite „taip“. Jei dėl kokių nors priežasčių nutarsite nenaudoti senojo „Apple ID“, turėkite omenyje, kad vėliau negalėsite susieti senojo ir naujojo „Apple ID“.
  • toliau, patvirtinus, kad naujasis „iPhone“ yra tas į kurį norite perkelti duomenis iš senojo viskas vyks „Apple“ būdu, paprastai kaip ir „Apple Watch“ — pristatykite telefonus vieną kitam, nuskenuodami rodomą virtualią hologramą
  • toliau ekrane pasirodys užklausa ar norite perkelti duomenis iš senojo „iPhone“ (Transfer Data from iPhone). „Apple“ būtent to ir tikisi, bet jei prieš tai išsaugojote atsarginę duomenų kopiją — turite daugiau pasirinkimų ir juos rinktis galite paspaudę ant „Other Options“, kur bus leista rinktis ar duomenis atstatyti iš „iCloud“ ar iš kompiuteryje išsaugotos duomenų kopijos.
    • jei norite atstatyti duomenis iš duomenų kopijos išsaugotos „Mac“ — apjunkite telefoną laidu prie kompiuterio. Tai, ko gero greičiausias būdas perkelti duomenis į naują „iPhone“
    • jei pasirinksite duomenis atstatyti iš „iCloud“ — ekrane pamatysite kelių naujausių atsarginių duomenų kopijų sąrašą ir turėsite pasirinkti iš jo
    • jei nespausite ant „Other Options“, o pasirinksite „Transfer Data from iPhone“ parinktį — tokiu atveju duomenys per Wi-Fi bus perkelti iš senojo „iPhone“ į naująjį. Jei telefone yra daug duomenų, nesitikėkite, kad šis metodas bus greitas. Pavyzdžiui jei duomenis norite kopijuoti iš duomenimis „beveik iki stogo“ pripildyto 1TB talpos „iPhone 14 Pro Max“ — duomenų perkėlimą palikite nakčiai, nes tiek jis gali ir trukti.

Nesvarbu kurį būdą pasirinksite, jei duomenų perkėlimo procesas sėkmingas, naujame telefone turėsite visą senojo „sąvartyną“.

Jei duomenų perkėlimo į „iPhone“ su jame įdiegta „iOS 17“ (naujuose „iPhone 15“ ši „iOS“ versija yra įdiegta jau gamykloje) metu telefonas užstrigo rodydamas „Apple“ logo juodame ekrane, o taip gali nutikti, — skaitykite patarimus kaip šią problemą spręsti straipsnyje „Ką daryti jei perkeliant duomenis iš senojo iPhone į naują iPhone 15 šis užstrigo ir rodo obuolį“.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Komentarų: 3 | Ačiū, kad rašote lietuviškai

  1. Iphone 11Pro Max

    Gal gali kas pasakyti ar įmanoma ant watch os 10,atstatyti control centro meniu,taip,kaip buvo prieš tai,ar čia jau viskas,pasirinkimo varianto nėra? 🤔🙈

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų