35-osios 2023 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

35-osios 2023 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple TV+“ psichologinio trilerio „Constellation“ kūrybinė grupė Suomijoje neapmokėjo sąskaitų. Praėjus mėnesiams po filmavimo pabaigos liko neapmokėtos daugiau nei milijono eurų skolos. „Apple“ užsakyto filmo darbiniu pavadinimu „Constellation“ („Žvaigždynas“) kūrybinė grupė nukeliavo į Suomijos Laplandiją sausio ir vasario mėn. ir 200–300 žmonių komanda tuos du mėnesius praleido Ivala ir Inari. Per tą laiką grupė naudojosi daugybe vietos verslininkų teikiamų paslaugų, tačiau panašu, kad smulkiajam verslui už jas nebuvo tinkamai atlyginta. Teigiama, kad „Constellation“ yra vienas brangiausių Europoje nufilmuotų serialų ir didžiausias TV šou filmuotas Suomijoje .
    „Helsingin Fanomat“ duomenimis, dar neapmokėta daugiau nei milijonas eurų sąskaitų. Leidinio matytuose dokumentuose didžiausia viena sąskaita siekia beveik 300 000 eurų.
    Iš neapmokėtų sąskaitų buvo padengtos išlaidos – nuo apmokėjimo aktoriams iki maitinimo, kuro transportui, Sibiro haskių nuomos ir kitų dalykų.
    Verslininkai daugiau nei pusę metų bandė gauti atlyginimą kreipdamiesi į Vokietijos gamybos įmonės „Turbine Studios“ skyrių ir „Apple TV+“. „Mes finansavome šį milijono dolerių projektą savo smulkiuoju verslu“, – sakė Sirly Yllasjarvi iš maitinimo tarnybos „Aurora Estate“. "Mes ką tik išgyvenome CORONĄ, kuri buvo tikrai stiprus smūgis pramonei. Padarėme viską, ko buvo prašoma, ir dar daugiau. Didelė įmonė mumis šiurkščiai pasinaudojo. Kaip jie drįsta?"
  • Prisimenate praėjusius metus WWDC, kai „Apple“ parodė naujos kartos „CarPlay“, kuri palaiko ekranus apimančius visą prietaisų skydelį? Štai „MotorTrend“ ataskaita apie 2024 m. „Porsche Cayenne“ visureigį. 2 skaidrėje parodyta naujoji „CarPlay“ sąsaja, apimanti visą prietaisų skydelį.
  • Pasak „TF International Securities“ analitiko Ming-Chi Kuo, „Apple“ šią savaitę pradėjo masiškai pristatyti savo naujos kartos „iPhone 15 Pro Max“, priešingai nei sklandė gandai apie vėlavimą.
    Įraše „Medium“ Kuo sako, kad rinka yra pernelyg konservatyvi „iPhone 15“ siuntimui 2024 metų 2-ą pusmetį, o tai gali paskatinti akcijų kainos korekciją.
    Rinka nerimauja, kad „iPhone 15“ siuntos bus toliau mažinamos dėl tiekimo grandinės problemų, ypač jei bus atidėtas „iPhone 15 Pro Max“ siuntimas. Tačiau panašu, kad „iPhone 15 Pro Max“ jau pradėti masiškai siųsti šią savaitę, o „Apple“ tuo pačiu metu didina ir senų modelių siuntas.
  • Rugpjūčio mėn. pasirodė pranešimai apie „iPhone 14“ ir „iPhone 14 Pro“ akumuliatoriaus problemas ir teigiama, kad akumuliatorius senka daug greičiau, nei turėtų būti. Remiantis įvairiais skundais, jei patikrinsite akumuliatoriaus būklę ir įkrovimą akumuliatoriaus skiltyje „Settings“ aplikacijoje, maksimalią akumuliatoriaus talpą atspindintis skaičius yra daug mažesnis, nei žmonės to nori. Nors normalu tikėtis, kad maksimali talpa laikui bėgant mažėja, kai kuriems ji mažėja per daug sparčiai.
  • Remiantis „Omdia“ išmaniųjų telefonų modelių rinkos stebėjimo duomenimis, „iPhone 14 Pro Max“ pirmąjį šių metų pusmetį pirmauja tarp iš gamyklų išsiųstų išmaniųjų telefonų. Jų „Apple“ iš viso pristatė 26,5 mln. vienetų. „iPhone 14 Pro Max“ yra brangiausias 14 serijos modelis, kurį „Apple“ išleido praėjusį rugsėjį. „Omdia“ duomenimis, pirmąjį 2022 m. pusmetį populiariausias „iPhone“ buvo „iPhone 13“. Šių „iPhone“ buvo išsiųsta 33,7 mln. vienetų. Tačiau antrąją vietą užėmė „iPhone 13 Pro Max“, kurių kompanija išsiuntė 23 milijonus vienetų – 3,5 mln. mažiau nei dabartinių „iPhone 14 Pro Max“.
  • Remiantis nauja Mark Gurman iš „Bloomberg“ ataskaita, ruošiamas didžiausias nuo 2018 m. „iPad Pro“ atnaujinimas. Planuojama, kad atnaujintas „iPad Pro“ pasirodys kitais metais, jo pagalba bus siekiama pakeisti pastarais metais sumažėjusį planšetinių kompiuterių pardavimą. Gurman teigia žinantis apie „Apple“ planus, teigdamas, kad naujasis „iPad Pro“ turės viską – nuo naujo lusto iki naujos ekrano technologijos, kitokio dizaino ir atnaujinto klaviatūros priedo.
  • „Apple“ paskelbė rugsėjo mėnesio renginio, kurio metu išvysime naujus „iPhone“ datą. Patalpinkite priminimus apie renginį savo kalendoriuose.
  • „Apple“ išleido „AirPods Pro 2“ aparatinės įrangos atnaujinimą. Greičiausiai šis atnaujinimas įdiegs naujų funkcijų, kurios atsiras „iOS 17“ palaikymą.
  • „The Information“ praneša apie tai, kad kilus tiekimo grandinės iššūkiams „Apple“ svarsto galimybę mikro-OLED ekranų gamybą būsimoms „Vision Pro“ akinių versijoms perkelti iš „Sony“ į Kinijos gamintojus, tokius kaip BOE ir „SeeYa“.
  • „Apple iPhone 15 Pro Max“ turėtų sudaryti 35–40 proc. pradinių „iPhone 15“ siuntų, kai jis pasirodys rugsėjį, sako „Apple“ pramonės analitikas Ming-Chi Kuo. Kuo sako, kad „Apple“ siekia, kad „iPhone 15 Pro Max“ pardavimai būtų 10–20 proc. didesni nei praėjusių metų „iPhone 14 Pro Max“.
  • Remiantis pasaulinės rinkos tyrimų bendrovės „TechInsights“ tyrimų duomenimis, Kinija antrąjį 2023 metų ketvirtį tapo didžiausia „iPhone“ rinka pasaulyje, pirmą kartą istorijoje aplenkdama JAV.
  • „Killers of the Flower Moon“ dar vienas didelis legendinio režisieriaus Martin Scorsese filmas, pasirodysiantis „Apple TV+“, bet „Apple“ praleidžia ribotą išleidimą, o pasaulinė premjera įvyks spalio 20 d.
    Pasirodysiančioje „Epinėje Vakarų kriminalinėje sagoje“ gegužę buvo parodytas pirmasis anonsas, kuriame parodytas sunkus, smurtinis tonas. Daugiau istorijos detalių dienos šviesą išvydo liepos mėnesį pasirodžiusiame kino teatro anonse. Pradžioje filmą „Killers of the Flower Moon“ buvo nuspręsta pradėti rodyti kai kuriuose JAV kino teatruose nuo 2023 m. spalio 6 d. Tačiau „Apple“ nutarė ribotą rodymą atšaukti ir startuoti spalio 20 d. su premjera visame pasaulyje, o po to filmą transliuoti ir per „Apple TV+“.
  • Sklinda gandai, kad „Apple“ svarsto galimybę naudoti 3D spausdintuvus gaminant „Apple Watch“. Taip kompanija sieks padidinti gaminio surinkimo greitį ir sumažinti poveikį aplinkai, praneša Mark Gurman iš „Bloomberg“. Gurman teigia, kad ne visi „Apple Watch Series 9“ modeliai bus pagaminti naudojant naują 3D spausdinimo procesą. Manoma, kad „Apple“ pradžiai pasirinks nerūdijančio plieno modelius, kurie sudaro nedidelę laikrodžių dalį.
    Tiekimo grandinės analitikas Ming Chi Kuo liepos mėnesį teigė, kad „Apple Watch Ultra 2“ bus pirmasis produktas, kuriame naudojami 3D spausdinti įrenginio komponentai, tačiau Gurman teigia, kad pats „Ultra“ laikrodžio korpusas šiuo būdu bus gaminamas ne anksčiau kaip kitais metais.
  • „Apple“ pasidalijo pirmuoju filmo „The Pigeon Tunnel“, kuris turėtų debiutuoti „Apple TV+“ spalio 20 d., anonsu, kuriame bus gilinamasi į garsaus rašytojo ir buvusio šnipo John le Carre istoriją.
  • Šiandien Apple į savo pasenusių (vintage) produktų sąrašą visame pasaulyje įtraukė 2017 m. 13 ir 15 colių „MacBook Pro“ modelius su jutikline juosta. Į savo senovinių produktų sąrašą „Apple“ įtraukia produktus, kai praėjo daugiau nei penkeri metai nuo tada, kai įrenginys paskutinį kartą buvo parduodamas. Į „vintage“ sąrašą „Apple“ taip pat įtraukė 2015 m. vidurio 15 colių „MacBook Pro“ modelį be jutiklinės juostos. Šis modelis buvo parduodamas iki 2018 m. Būsima „macOS Sonoma“ operacinės sistemos versija suderinamas su 2018 m. ir naujesniais „MacBook Pro“ modeliais.
  • Naujas IDC tyrimas teigia, kad pasaulinės išmaniųjų telefonų siuntos bus mažiausios nuo 2013 m., tačiau tikimasi, kad „Apple iPhone“ rinkos dalis vis tiek augs, o „Android“ mažės. IDC progn ozuoja, kad iki metų pabaigos „Android“ rinkos dalis sumažės 6,0 proc., tačiau „Apple“ išaugs 1,1 proc. iki rekordinio 19,9 proc.
    „Counterpoint Research“ padarė panašią prognozę visiems 2023 m. Jie taip pat pranašavo, kad išmanių telefonų pardavimai bus žemiausi per dešimtmetį, bet „iPhone“ pardavimai augs. „Counterpoint“ prognozavo, kad bendras išmaniųjų telefonų pardavimas per metus sumažės 6 proc.
  • „Apple“ oficialiai atjungė savo „iTunes Movie Trailers“ aplikaciją ir ištraukė paslaugos svetainės serverių laidus iš rozečių. Naujausiame programėlės atnaujinime kompanija sako: „Apple TV dabar yra nauji „iTunes Movie Trailers“ namai. Norėdami žiūrėti anonsus, atidarykite „Apple TV“ aplikaciją.“
  • WSMV4 televizijos kanalas pranešė, kad Našvilio, Tenesio valstija (Nashville, Tennessee) policija, paslėpto automobilyje „AirTags“ pagalba, rado pavogtą automobilį ir sulaikė jį pavogusį asmenį. Rugpjūčio 3 dieną Našvilio policijos departamentas gavo pranešimą, kad pavogtas 2016 metų gamybos „Dodge Charger Scat Pack“ automobilis. Kartu su automobilio savininku, policijos pareigūnai nustatė automobilio buvimo vietą, o policijos sraigtasparniai jį rado ir sekė. Galiausiai automobilis sustojo prie kirpyklos Mountain View. Ten vagį ir sulaikė pareigūnai. Automobilį pavogusio 18-mečio Kevonta Brooks kuprinėje buvo atsuktuvas, automobilio pultelis, automobilio raktų perprogramavimo įrenginys ir 49 gramai marihuanos, svarstyklės bei daug tuščių plastikinių maišelių. Brooks suimtas, jam pateikti kaltinimai.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų