Birželio 26 dieną nustos veikti nemokama Apple My Photo Stream paslauga

„Apple“ elektroniniu laišku informavo savo klientus, kad 2023 m. birželio 26 d. nustos veikti „My Photo Stream“ paslauga, o dar po 30-ties dienų negrįžtamai ištrintos ir joje išsaugotos naudotojų nuotraukos bei vaizdo įrašai.

„Apple“ paskelbė apie savo planus 2023 m. liepos 26 d. uždaryti „My Photo Stream“ paslaugą. Ši nemokama paslauga teikiama nuo „iCloud“ išleidimo 2011 m. „My Photo Stream“ paslauga leido iš „Apple“ įrenginių į „iCloud“ įkelti paskutinių 30 dienų nuotraukas ir vaizdo įrašus (iki 1 000). „My Photo Stream“ yra senesnis nei „iCloud Photos“ ir suteikė „Apple“ vartotojams galimybę pasiekti savo vaizdus ir vaizdo įrašus daugiau nei viename įrenginyje. Turinys, įkeltas į „iCloud“ per „My Photo Stream“ niekaip neatsispindėdavo naudojamoje „iCloud“ saugyklos vietoje. Tiesa, „My Photo Stream“ vaizdai išsaugomi ne visa skiriamąja geba, nors vizualiai jų kokybė nukentėdavo (jei nukentėdavo) labai neženkliai.

„My Photo Stream“ nustos automatiškai įkelti nuotraukas į serverius 2023 m. birželio 26 d. Po to naudotojų nuotraukos ir vaizdo įrašai į „My Photo Stream“ įkelti iš „Apple“ įrenginių išliks „iCloud“ dar 30 dienų iki oficialaus išjungimo liepos 26 d. Po ko jie bus negrįžtamai ištrinti. Kiekvienas vaizdas ir vaizdo įrašas, įkeltas į „iCloud“ per „My Photo Stream“, yra saugomas pirminiu formatu ir raiška bent viename iš jūsų „Apple“ įrenginių, todėl po paslaugos išjungimo neprarasite jokių brangių prisiminimų. Vis dėlto, jei norite turėti prieigą prie konkretaus vaizdo konkrečiame įrenginyje, „Apple“ rekomenduoja išsaugoti jį to įrenginio nuotraukų bibliotekoje iki liepos 26 d.

„iPhone“ ir „iPad“ įrenginiuose galite išsaugoti vaizdą iš „My Photo Stream“ atidarę aplikaciją „Photos“ ir albume „My Photo Stream“ pasirinkę nuotrauką, kurią norite išsaugoti, tada paliesdami mygtuką „Bendrinti“, kad išsaugotumėte ją savo bibliotekoje. „Apple“ užbaigia palaikymo dokumentą, pažymėdama: „iCloud Photos“ yra geriausias būdas atnaujinti nuotraukas ir vaizdo įrašus visuose įrenginiuose ir saugiai saugoti „iCloud“.

Kompanija žino, kad „iPhone“ yra daug fotografuojama ir nemokamos, daugelio naudojamos „My Photo Stream“ paslaugos naudojimas yra patogus naudotojams, tačiau ši paslauga nepadeda kompanijai prisivilioti daugiau, už paslaugą mokančių, „iCloud“ naudotojų. Dabar, po „My Photo Stream“ atjungimo, daug fotografuojantys ir visuose savo „Apple“ įrenginiuose nuotraukas automatiškai, be kokybės praradimo matyti norėsiantys jos įrenginių naudotojai, didele dalimi, bus priversti naudoti „iCloud Photos“. O nuotraukos patalpintos „iCloud“ greitai „suvalgys“ nemokamus gigabaitus ir tada jau gali tekti arba ieškoti alternatyvų, kas yra nepatogu arba mokėti „Apple“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų