Naujų ir senesnių Apple Watch modelių palyginimas

2022 metų „Apple Watch“ pristatymas buvo įdomus, pagrinde dėl naujojo „Ultra“ modelio. Prieš įsigyjant naują „Apple Watch“ reikia gerai pasvarstyti ir pasverti visus už ir prieš.

Apple Watch 8 ir Apple Watch Ultra

„Apple Watch“, mano galva, yra vienas tų „Apple“ produktų, kurių nereikia keisti kiekvienais metais. Jei dabar turimas „Apple“ laikrodis visiškai patenkina poreikius ir naujuose modeliuose nėra nieko kas galėtų būti naudinga - kam sukti galvą? Žinoma, jei esate ekstremalių užsiėmimų entuziastas ar profesionalas ir neretai jūsų veikla adrenalino lygį pakelia iki raudonos kartelės ar aukščiau ir nuo laikrodyje atvaizduojamų duomenų gali priklausyti jūsų gyvybė — naujas „Apple“ laikrodis „Apple Watch Ultra“ gali būti tai ko jums reikia. Tačiau gyvenantiems paprastą „miesčionišką“ gyvenimą — šis nuostabus „milžinas“ reikalingas nebent tik pasipuikuoti prieš draugus, kolegas, pažįstamus (ir ne). Kaip ten bebūtų, kokį laikrodį dėvėti ir ar dėvėti apskritai — kiekvieno asmeninis apsisprendimas.

Procesorius ir talpa

Praėjusiais metais „Apple Watch 7“ serijoje „Apple“ naudojo tą patį 64 bitų dviejų branduolių procesorių, kuris buvo paleistas 6 serijoje, tačiau atnaujintu S7 pavadinimu. Šiais metais „Apple Watch Ultra“ ir „Series 8 “ yra su S8 SiP 64 bitų dviejų branduolių procesoriumi. Atrodo, kad jis yra maždaug toks pat kaip S7 ir S6 našumo požiūriu, nes „Apple“ per savo pagrindinį pranešimą ir savo svetainėje nepateikė jokių teiginių apie našumo pažangą.

Nors 6 ar 7 serijos „Apple Watch“ naudotojai neturėtų tikėtis pastebimo greičio padidėjimo naujuose „Apple Watch Series 8“ arba „Ultra“, jei naudojate ankstesnį „Apple Watch“ modelį, turėtumėte pastebėti greitesnį ir greičiau reaguojantį laikrodį. „Apple“ teigia, kad S8 yra 20% greitesnis nei S5 lustas. Kitas privalumas — jei dabar naudojate 3 ar 4 serijos „Apple Watch“ — „Apple Watch Ultra“, „Apple Watch Series 8“ ir antros kartos SE laikrodžių modeliuose įrenginio talpa šoktelėjo iki 32 GB.

Dar vienas skirtumas lyginant „Apple Watch Ultra/Series 8“ ir „SE 2“ yra tas, kad pastarajame nėra U1 ultra plačiajuosčio lusto.

Korpusas ir ekranas

„Apple Watch Series 8“ yra tų pačių dydžių, kaip ir „Apple Watch Series 7“ . Tai 45 ir 41 mm korpusai ir 20 % didesnis ekranas nei 4–6/SE serijos bei 50 proc. didesnis ekranas nei 3-os serijos „Apple Watch“ laikrodyje.

Tuo tarpu, „Apple Watch Ultra“ pristatomas su didžiausiu iki šiol „Apple Watch“ korpusu (49 mm) ir 410x502 raiškos ekranas – 1164 mm2 plotas. „Apple“ teigia, kad jis yra 27 proc. didesnis nei 4–6/SE serijos ekranai.

„Apple Watch SE 2nd Gen“ dydis toks pats — 44 arba 40 mm ir yra tokio pat dydžio kaip ir 1–6 serijos ir ankstesnių „Apple“ laikrodžių modelių.

Apple Watch apyrankės ir jų suderinamumas

Jei planuojate įsigyti „Apple Watch Ultra“ ir jau anksčiau investavote į „Apple Watch“ apyrankes, skirtas didesnių ekranų (44 ir 45 mm) modeliams — šios apyrankės yra suderinamos su „Ultra“ laikrodžiu. Ir atvirkščiai, jei patinka kokia nors iš naujų „Apple Watch Ultra“ skirtų apyrankių ir naudojate 44 ar 45 mm modelio „Apple Watch“ — ši apyrankė tiks naudojamam laikrodžiui.

Taisyklė renkantis „Apple Watch“ apytankę paprasta — 45 mm laikrodžiui skirta apyrankė suderinama su 42 mm, 44 mm ir 49 mm korpusais.

Tai reiškia, kad „Apple“ išlaikė apyrankių suderinamumą nuo 42 mm „Apple Watch“ iki „Apple Watch Ultra“. Tačiau jei įsigijote mažesniems — 38/40/41 mm laikrodžiams skirtas apyrankes — jos nėra suderinamos su naujais ir didesniais „Apple Watch“ modeliais.

Akumuliatorius

Esminis „Apple Watch Ultra“ pokytis – didžiausia baterija. Tai yra 36 valandos standartinio baterijos veikimo ir iki 60 valandų ilgesnio naudojimo naudojant mažos galios režimą (specialus ypač mažos galios režimas netrukus pasirodys su vienu iš „WatchOS atnaujinimų).

Kalbama, kad „Low Power“ režimas pasieks „Apple Watch Series 4“ bei naujesnes versijas ir padvigubins šių modelių baterijos veikimą nuo 18 iki 36 valandų.

Pirmą kartą pristatytas su „Apple Watch 7“ ir tęsiamas su „Apple Watch Ultra“ bei „Series 8“ laikrodžiais, laikrodžio akumuliatoriaus įkrovimas yra 33 proc. greitesnis nei 6-s serijos ir anksčiau išleistuose modeliuose. Tai reiškia, kad nuo 0 iki 80 proc laikrodžio akumuliatorius bus įkrautas per 45 minutes, o ne maždaug 60 minučių kaip ankstesniuose modeliuose.

Palyginimų lentelės

Jei lentelės turinys netelpa į ekraną (lentelė per plati įrenginio ekranui) — paverskite įrenginį šonu.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų