30-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

30-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ ir „Google“ užgriuvo grupiniai skundai Portugalijoje, kuriuose teigiama, kad jų 30% proc. aplikacijų komisiniai yra „antikonkurenciniai ir per dideli“. Ieškiniais, kuriuos Portugalijos konkurencijos teismui pateikė Portugalijos teisės mokyklos profesorius, reikalaujama atlyginti iki 100 milijonų eurų žalą. Bylai atstovaujančios advokatų kontoros „Hausfeld“ teigimu, skunduose teigiama, kad „Apple“ ir „Google“ „sistemingai veikė pažeisdamos konkurencijos įstatymus“, taikydamos per didelius mokesčius Portugalijos klientams.
  • „Microsoft“ patvirtino, kad lėtėja kompiuterių pardavimai, siedama tai su COVID–19. Bet ar „Apple Silicon“ gali atsikąsti kompiuterių verslo pyrago plutelės? Suprantantys angliškai (nesuprantantys gali pasitelkti internetinį vertėją) gali pasiskaityti Jonny Evans iš „Computerworld“ nuomonę šiuo klausimu.
  • „Apple“ pristatė oficialų savo tamsios komedijos serialo „Bad Sisters“ video anonsą – naujausią kūrėjos ir žvaigždės Sharon Horgan serialą.
  • Antradienį „Apple“ patvirtino, kad įsigijo septynių pastatų „Rancho Vista“ įmonių centrą Rančo Bernardo mieste už 445 mln. USD. Manoma, kad šis sandoris yra pirmasis „Apple“ komercinės nuosavybės pirkimas San Diege. Iki šiol „iPhone“ gamintoja nuomojo pastatus Universiteto mieste ir Rančo Bernardo mieste, kaip dalį anksčiau skelbtų planų iki 2026 m. įdarbinti 5000 darbuotojų.
  • Naujojoje „Firefox“ versijoje (103 versija) „Mozilla“ padidino naršyklės našumą, kuris žada geresnį naršymą kompiuteriuose su 120Hz ekranais, įskaitant 14 colių ir 16 colių „MacBook Pro“ modelius su „ProMotion“ ekranais.
  • Mark Gurman naujame interviu pateikė tam tikros informacijos apie neišleistus „Apple“ produktus, teigdamas, kad „M1 Mac Pro“ nebus, o „Mac mini“ dizainas nebus pakeistas. „Jie turėjo „M1 Mac Pro“, paruoštą jau prieš kelis mėnesius“, – sakė Gurman. „Tačiau manau, kad jie jo atsisakė, ir planuoja M2 Pro versiją.
  • Pasak „Bloomberg“ atstovo Mark Gurman, buvęs „Lamborghini“ vadovas Luigi Taraborrelli prisijungė prie „Apple“, ir dirbts su ilgai ganduose sklandančiu bendrovės elektromobiliu.
  • Didžiausias Rusijos interneto paslaugų teikėjas, matyt, bandė nukreipti „Apple“ paslaugų vartotojų srautą per savo serverius. Ekspertai tvirtino, kad „Rostelecom“ nukreipė dalies „Apple“ tinklo maršrutus per savo serverius, ši praktika žinoma kaip „Border Gateway Protocol“ (BGP) užgrobimas. Internetas veikia taip, kad vartotojai negali pasirinkti duomenų kelio tarp savo galinių taškų ir paslaugų, kuriomis jie bando naudotis – visa tai daroma užkulisiuose. Šiuo atveju „Rostelecom“ serveriai bandė tapti keliu į „Apple“ serverius.
  • „Apple“ neseniai išleido „iOS 15.6“ ir, kaip įprasta, „Apple“ nustojo pasirašyti ankstesnę „iOS 15.5“ versiją, padarydama grįžimą į ją neįmanomu.
  • „Apple“ išleido 150-tą „Safari Technology Preview“ naršyklės versiją.
  • „Apple“ ketvirtadienį pranešė trečiojo jos fiskalinių metų ketvirčio rezultatus. Įmonės pardavimo pajamos trečiąjį kompanijos ketv. per metus augo 2% ir pasiekė 83 mlrd. USD. Antrąjį ketvirtį geresnius rezultatus parodė tiek „iPhone“, tiek „iPad“ produktai. „iPhone“ pardavimai pasiekė 40,67 mlrd. USD ir per metus augo 3%, nors analitikai tikėjosi 38.33 mlrd. USD. Pajamos iš paslaugų buvo kiek mažesnės nei prognozuota ir sudarė 19,6 mlrd. USD. „Mac“ kompiuterių kompanija per ketvirtį pardavė už 7,38 mlrd. USD. Pajamų gaunamų iš „Mac“ kompiuterių pardavimų sumažėjimą 10 proc. Tim Cook paaiškino komplektuojančių dalių tiekimo tempų sulėtėjimu ir pasaulio valiutų kursų svyravimais.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų