8-os 2022 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

8-os 2022 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Nors pastaruoju metu daug kalbama apie sulankstomą „iPhone“, analitikas Ross Young iš „Display Supply Chain Consultants“, vienas patikimesnių šaltinių kai kalbama apie „Apple“ gaminius, teigia jog „Apple“ nori sukurti pilnaekranį „MacBook“ lanksčiu ekranu. Tai būtų. dvigubos paskirties produktas: Nešiojamas kompiuteris su ekranine klaviatūra ir displėjumi, jei kompiuterį visiškai ištiesti. Antruoju atveju valdymui būtų pajungiama atskira klaviatūra ir pelė. Tai būtų 20 colių įstrižainės ekranas palaikantis 4K skiriamąją gebą.
  • UDN duomenimis „Apple“ pradėjo sekančios kartos „iPhone 14“ bandymus. Tai reikštų jog kompanija apsisprendė dėl šio įrenginio išvaizdos daugelio funkcijų bei galimybių.
  • Mark Gurman iš „Bloomberg“ teigia jog „Apple“ renginio, kuris manoma turėtų įvykti kovo 8 dieną, pristatys bent vieną naują „Mac“ kompiuterį. Vėliau, gegužės ar birželio mėnesiais, kompanija pristatys kelis kitus naujus „Mac“ modelius. Gurman teigia, kad „MacBook Air“ ir naujame 24-colių „iMac“ kompiuteriuose bus diegiami „Apple“ M2 lustai, o „Mac mini“ ir dabartinį „Intel“ pagrindu veikiantį 27-colių „iMac“ pakeisti skirtame kompiuteryje bus diegiami „M1 Pro“ ir „M1 Max“ lustai. Gurman teigimu viena „M1 Max“ lusto versija turės 20 CPU branduolių ir 64 GPU branduolius, o kita 40 CPU branduolių ir 128 GPU branduolius.
  • Panašu, kad „Apple“ dar vienu žingsneliu priartėjo prie bepilotės transporto priemonės lusto sukūrimo. Kalbama, kad kompanija pateikė užsakymą Korėjos kompanijai OSAT. Tiesa, tai nėra galutinis lustas, kuris greičiausiai bus „kepamas“ A ir M „Apple“ lustus gaminančioje TSMC. Greičiau tai tik modulis, kuris bus suvienytas su lustu.
  • Vasario 24 dieną JAV verslo magnatas ir išradėjas, vienas iš „Apple“ kompanijos įkūrėjų Steve Jobs būtų minėjęs savo 67-tą gimtadienį.
  • „Volvo“ 1 500 serviso technikų išdalino „Apple Watch“. Šie pastariesiems turėtų pagelbėti su klientų aptarnavimo paslaugomis. Anot „ComputerWorld“ technikai laikrodžio pagalba gali patikrinti kliento paliktą informaciją ir pastabas bei pažiūrėti kliento kontaktinį telefoną bei paskambinti jam kai automobilio remontas baigtas.
  • „Prophet“ apklausė 13 500 vartotojų visose Jungtinėse Valstijose su tikslu išsiaiškinti prie kurių iš 293 prekės ženklų 27 kategorijose jie yra labiausiai prisirišę. „Apple“ ir vėl pirmoje vietoje, jau septinti metai iš eilės.
  • „Apple“ padėtis Rusijoje gali būti kiek labiau komplikuota nei buvo iki šiol. Remdamasi 2021 metų Rusijos reikalavimų didelėms technologijų kompanijoms (toms kurių svetainėse apsilanko daugiau nei pusė milijono lankytojų per parą) turėti fizinius biurus šalyje, „Apple“ tapo pirmoji kompanija paklususi šiam nurodymui ir anot TASS’o kol kas vienintelė iš tų, kurios turi tai padaryti.
  • Po to kai buvo paskelbtos sankcijos „Promsviazbank“ (Промсвязьбанк) bankui, „Apple“ iš „App Store“ pašalino jo aplikaciją. Taip pasielgė ir „Google“. Bankas savo klientus įspėjo, kad jo išduotos kortelės, dėl paskelbtų sankcijų, gali nebeveikti su „Apple Pay“, „Google Pay“ ir „Samsung Pay“.
  • Rusijai skirtoje „Apple“ elektroninėje parduotuvėje kai kurių prietaisų pristatymo laikas nusitęsė iki mėnesio. Greičiausiai to priežastis ta, kad smukus rublio kursui ir kitoms parduotuvėms Rusijoje pakėlus „Apple“ įrangos kainas — „iPhone“ gamintoja to padaryti nesuskubo ir ten jos įranga kainavo pigiau net nei Europoje.
  • Kol kas nemačiau jokių „Apple“ reakcijų (neabejoju, kad kompanija apie tai galvoja ir svarsto) susijusių su jos veikla Rusijoje. Manyčiau „Apple“ Rusijoje turėtų išjungti „Apple Pay“ paslaugą (bankų, kuriems suveikė pasaulinės sankcijos, jau negali naudotis šia paslauga), sustabdyti prieigą prie „iCloud“ paslaugų, užšaldyti programuotojų paskyras, uždaryti „App Store“ bei internetinę šaliai skirtą parduotuvę bei nutraukti savo įrangos tiekimą į Rusiją. Panašiai turėtų pasielgti ir „Google“. Pastaroji, kartu su „Facebook“ dar turėtų panaikinti ir Putiną remiančių kanalų paskyras, IMHO.
  • Kiek vėliau, prieš paskelbiant „Savaitės naujienų apžvalgą“ pasirodė informacija, kad Rusijos parduotuvėse nuimtos „Apple“ produktų kainos.
  • Ginkluotas užpuoliko bandymas apvogti „Apple Store“ Amsterdame pavirto įkaitų drama.

    Drama baigėsi laimingai. Įkaitas saugus, užpuolikas suimtas.
  • Išdaugininko šunelio Snupio nuotykiai tęsiasi. Antrasis „The Snoopy Show“ sezonas startuoja kovo 11.
  • Kovo 18 startuosiančio „WeCrashed“ oficialus video anonsas.
  • „Pachinko“ pastatytas pagal „New York Times“ bestselerį, kuriame chronologiškai pasakojama apie keturių Korėjiečių šeimos kartų̃ viltis ir svajones bus pradėtas rodyti kovo 25.
  • Inžinierius kažkada kūręs „Apple Mail“ aplikaciją dabar planuoja išleisti „Gmail“ aplikaciją skirtą “macOS“ pavadintą „Mimestream“. Kol kas aplikacija dar testavimo stadijoje, bet jei norite ją išbandyti jau dabar — galite prisijungti prie testuojančių grupės.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite „App Store“. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų