33-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

33-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Praėjusią savaitę Donald Trump paskelbė, kad apribojo „TikTok“ ir „WeChat“ Amerikoje. Po to pasirodė gandų, kad „Apple“ gali būti spaudžiama šias aplikacijas pašalinti iš savo „App Store“. Jei be „TikTok“ kinai dar išgyventų, tai be „WeChat“, panašu, nelabai. Neseniai „Weibo“ atliktos apklausos duomenimis 95 proc. kinų atsisakytų „iPhone“ jei jame nebeliktų „WeChat“. Apklausoje dalyvavo 1,2 milijono kinų.
  • „Bloomberg“ teigia, kad spalio mėnesį „Apple“ pradės siūlyti paslaugų rinkinių prenumeratą - „Apple One“. Pavyzdžiui galima bus užsiprenumeruoti „Apple Music“, „Apple TV Plus“ ir „Apple Arcade“ paslaugų rinkinį. Žinoma, šis veiksmas bus sėkmingas tik tuo atveju jei paslaugos kaina bus patraukli.
  • „Apple“ išleido „iOS“ ir „iPadOS“ 13.6.1 bei „macOS Catalina 10.15.6“ atnaujinimus.
  • „Apple Watch“ savininkai renkantiems virtualius sveikatingumo medalius gali būti įdomios dvi rugpjūčio dienos. Rugpjūčio 25 dieną, panašu, „Apple“ planuoja specialiu medaliu pažymėti Grand Canyon Nacionalinio parko 100 metų sukaktį. Norint gauti šį proginį medalį reikės tą dieną nueiti, nubėgti, ar nuvažiuoti neįgaliojo vežimėliu bent jau tris mylia (4,8 km). Rugpjūčio 30 dieną nuėjusiems, nubėgusiems ar nuriedėjusiems neįgaliojo vežimėliu bent vieną mylią kompanija (1,61 km) planuoja įteikti natūraliems nacionalinių parkų stebuklams paminėti skirtą virtualų medalį.
  • Kalbama, kad „Apple“ pasirašė kelių metų kontraktą su Martin Scorsese. Sutarta, kad visi režisieriaus sutarties galiojimo metu pastatyti filmai ir serialai pirmiausia bus rodomi „Apple“ paslaugose (reikia manyti „Apple TV+“).
  • Šią savaitę „Google“ paskelbė, kad „Google Maps“ dabar veikia „CarPlay“ sistemoje leisdamos vairuotojui matyti žemėlapį ir medijos kontrolės mygtukus ir, kad kompanija vėl paleidžia savo žemėlapius su „turn-by-turn“ nurodymais „Apple Watch“.
  • Kabama, kad 2023 metais „Apple“ gali išleisti sulankstomą „iPad“ su micro-LED ekranu.
  • „Epic“ paskelbė, kad ji apeis „Apple“ 30 proc. „App Store“ komisinius įdiegdama tiesioginius mokėjimus. Po kelių valandų jos „Fortnite“ žaidimas buvo pašalintas iš „App Store“. Nepraėjus nė valandai nuo aplikacijos pašalinimo, „Epic“ padavė „Apple“ į teismą. „Google“ taip pat pašalino „Fortnite“ iš jos aplikacijų parduotuvės skirtos „Android“ įrenginiams.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų