32-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

32-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ atnaujino 27 colių „iMac“ kompiuterius. Naujuose modeliuose įdiegti naujausi procesoriai (gali rinktis konfigūraciją su 3,6GHz 10-ties branduolių procesoriumi), atnaujinta grafinė plokštė (galima rinktis modelį su „Radeon Pro 5700 XT“ turintį 16GB GDDR6 atminties), padvigubintas maksimalus galimas RAM kiekis (iki 128GB), padaryti ekrano pakeitimai, geresnė kamera. Perkant šį kompiuterį su 256GB, 512GB, 1TB ir 2TB talpos diskais reikėtų turėti omenyje, kad vidinės SSD diskų talpos turėsite tiek kiek nusipirkote ir papildyti vėliau jos nepavyks (greičiausiai). Tačiau jei įsigijote modelį su 4TB ar 8TB SSD diskais, „Apple“ dokumentuose teigiama, kad šie modeliai turi išplėtimo jungtį prie kurios galima pajungti talpesnius SSD diskus.
  • „Apple“ CEO Tim Cook paskelbė, kad kompanija paaukos Beiruto atstatymui ir grąžinimui į normalaus gyvenimo vėžias tiek trumpalaikiams tiek ir ilgalaikiams atstatymo ir reabilitacijos veiksmams.
  • Jei planuojate įsigyti elektrinį „Porshe Taycan“ žinokite — automobilyje integruota „Apple Music“ paslauga ir norint ja naudotis nereikės turėti nei „iPhone“ nei prisijungimui prie paslaugos nei duomenų perdavimui. Tiesa šis automobilis, priklausomai nuo komplektacijos, kainuoja 100 000 - 240 000 JAV dolerių.
  • Žinomas „Apple“ analitikas Ming-Chi Kuo praneša, kad testuojant „iPhone 12“ telefono kameros objektyvus pateiktus tiekėjų buvo aptikta kokybės trūkumų. Problemos buvo aptiktos testuojant objetyvų darbą aukštoje temperatūroje ir didelės drėgmės sąlygomis. Dėl šios priežasties analitikas teigia, kad labai galimas dalykas naujų „iPhone“ modelių „Pro“ klasės broliai pasirodys vėliau nei ne Pro.
  • Kalbama, kad kai kam nepatinkanti „kuprelė“ telefono ekrano viršuje išliks nepakitusi ir „iPhone 12“.
  • „Apple“ išleido naujas viešas „iOS 14“, iPadOS 14“ ir „macOS 11 Big Sur“ beta versijas.
  • „Apple“ išleido naują „Shot on iPhone“ trumpametražį filmą. Šis „Vertical Cinema“ žiūrovams naujoviškai pateikia klasikinius kino žanrus. Filmą sukūrė Damien Chazelle žinomas iš filmų „La La Land“ („Kalifornijos svajos“) ir „Whiplash“ („Atkirtis“),
  • Lady Gaga veda šou „Apple Music“.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų