34-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

34-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • Praėjus vos dviems metams po to kai „Apple“ kapitalizacija pasiekė 1 trilijoną JAV dolerių, „iPhone“ gamintoja tapo pirmąja kompanija, kurios akcijomis viešai prekiaujama biržoje, pasiekusia 2 trilijonų JAV dolerių kapitalizaciją.
  • „iPhone“ gali būti naudojami išsiaiškinti ar jo savininkas išgėręs. Įdomu tai, jog tam tereikia specialios programinės įrangos įdiegimo. Pitsburgo universiteto mokslininkai paskelbė ataskaitą, kurioje teigiama, kad išmanūs telefonai gali būti naudojami girtumo laipsniui nustatyti. Mokslininkai atliko tyrimus su nedidele 21–43 metų žmonių grupele 15 vyrų ir 7 moterimis. Kiekvienas iš šios grupelės žmonių gėrė degtinę su laimu tol, kol alkoholio koncentracija jo kraujyje pasiekė 0,8 promilės (tokia girtumo riba yra norint vairuoti JAV, Jungtinėje Karalystėje ir kai kuriose kitose šalyse). Po to kiekvienam iš eksperimente dalyvaujančių prie nugaros buvo pritvirtinimas išmanus telefonas, o žmogus turėjo tiesia linija nueiti 10 žingsnių apsisukti ir grįžti. Buvo išaiškinti 17 žmonių iš 22. Aplikacija naudodama išmanaus telefono daviklius automatiškai išaiškino girtus. Tokio tipo aplikacijos gali įspėti vairuojantį, kad jam to daryti nevertėtų. Telefonas gi gali, daugeliu atvejų teisingai, nustatyti jog mes vairuojame automobilį.
  • „Apple“ išleido penktas „iOS 14“, „tvOS 14“ ir „iPadOS 14“ viešas beta versijas. Kompanija taip pat išleido programuotojams skirtų „iOS 14“, „iPadOS 14“, „watchOS 7“ ir „tvOS 14“ penktas beta versijas.
  • „Apple“ išleido 112 „Safary Technology Preview“ naršyklės versiją.
  • „Apple“ pervadino „Beats 1“ radijo stotį į „Apple Music 1“. Taip pat „Apple Music“ atsiras du nauji muzikiniai kanalai — „ Apple Music Hits“ dskirtas gerai žinomiems 80-tųjų, 90-tųjų ir 2000-tųjų hitams bei ir „Apple Music Country“, kuriame skambės klasikinė bei moderni kantry stiliaus muzika.
  • „Apple“ grasina pašalinti „Epic Games“ paskyrą. Grėsmė iškilo visiems „Unreal Engine“ varikliuką turintiems žaidimams.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų