6-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

6-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ išleido „Security Update 2020–001 Mojave“ ir „Security Update 2020–001 High Sierra“.
  • „Apple“ išleido „iOS 13.4“, „iPadOS 13.4“, „macOS 10.15.4 Catalina“, „watchOS 6.2“ ir „tvOS 13.4“ beta 1 versijas. „iOS 13.4“ aptiktas užuomina į galimybę „iPhone“ naudoti kaip automobilio raktą. Greičiausiai ši funkcija pritaikyta veikti su NFC lustais automobilyje. Įdomu tai, kad norint naudotis šia funkcija nereikės autentikuotis „Face ID“ pagalba ir todėl „iPhone“ kaip automobilio raktu bis galima naudotis net tada jei telefono akumuliatorius išsikraus.
  • Panašu, kad pasirodžius galutinėse, visiems naudotojams skirtoms „iOS 13.4“ ir „macOS Catalina 10.15.4“ versijoms „Apple“ pradės naują aplikacijų įsigijimo politiką — perki aplikaciją vienoje platformoje ir gali naudotis visose „Apple“ platformose. Tuo tarpu „watchOS 6.2“ atsiras galimybė laikrodžio aplikacijose naudoti „in-app purchase“ mechanizmą. Panašu, kad sekantis didesnis „Apple“ operacinių sistemų atnaujinimas bus išties kupinas naujovių.
  • Azijos portalas „Nikkei“ rašo, kad koronaviruso protrūkis gali sukliudyti „Apple“ planams drastiškai padidinti „AirPods“ ausinių gamybos tempus.
  • „Strategy Analytics“ paskelbė, kad per 2019 metus „Apple“ pardavė 31 milijoną savo išmaniųjų laikrodžių. „Apple“ atskirai „Apple Watch“ pardavimų statistikos neskelbia, tad „Strategy Analytics“ teko duomenis rinkti iš skirtingų pardavėjų. Visi Šveicarijos laikrodžių gamintojai, pernai pardavė 21,1 milijoną laikrodžių ir tai 13 proc. mažiau ne metais anksčiau. 2019 metais „Apple Watch“ pardavimai išaugo 36 proc. ir tai padėjo aplenkti visus Šveicarijos laikrodžių gamintojus kartu (taip pat ir tokius kaip „Swatch“, „Tissot“ bei „Tag Heuer“). 2017 metais „Apple“ vieną ketvirtį jau buvo aplenkusi Šveicarijos laikrodžių gamintojus, tačiau 2019 metais ji juos aplenkė visų metų pardavimų rezultatuose.
  • Vasario 17 dieną Niujorko policijos departamentas galutinai atsisakys ranka rašytų patrulių ataskaitų. Jas pakeis speciali „iPhone“ aplikacija.
  • Prancūzijos konkurencijos tarnyba DGCCRF paskelbė, kad už tyčinį senų „iPhone“ lėtinimą po vieno „iOS“ atnaujinimo, „Apple“ turės sumokėti 25 mln. eurų baudą ir mėnesį savo svetainėje skelbti atitinkamą pareiškimą.
  • Penktadienį startuoja naujas „Apple TV+“ komedijinis serialas „Mythic Quest: Raven’s Banquet“, kuriama pareiškiama pagarba kompiuterinių žaidimų mylėtojams.
  • Praėjusių metų balandžio mėnesį „Apple“ paskelbė, kad leis privatiems servisams atlikti „Apple“ produktų remontą, tačiau sužinoję sąlygas privatūs servisai liko nepatenkinti. „Motheboard“ pavyko sužinoti tų kontraktų sąlygas. Kontrakte nemažai įvairių sąlygų ir kai kurios jų išties skamba agresyviai. Pavyzdžiui, „Apple“ gali bet kuriuo metu patikrinti serviso centrą ar jis naudoja tik originalias detales. Jei bus aptikta, kad serviso centras naudoja neoriginalius komponentus, servisas turės „Apple“ sumokėti 1000 JAV dol. dydžio baudą už kiekvieną paslaugą, kuri buvo suteikta audito metu. Be to kompanijos turi kompensuoti „Apple“ išlaidas patikrinimui. Jei serviso centras nutraukia sutartį su „Apple“, tai „Apple“ servisą gali dar tikrinti penkerius metus. Be to servisai privalo visą informaciją apie klientus, tokią kaip telefono numeris, vardas ir elektroninio pašto adresas perduoti „Apple“. Nežiūrint visko, apsilankęs tokiame serviso centre klientas turi pasirašyti, kad supranta jog lankosi neautorizuotame serviso centre ir „Apple“ negali garantuoti remonto kokybės. Kai kurie servisai atsisako bendradarbiauti su „Apple“ tokiomis sąlygomis, tačiau kai kurie sutinka, nes tai pats patogiausias būdas gauti originalių detalių.
  • „Foxconn“ tai kompanija surenkanti „Apple“ mobiliuosius telefonus, tačiau neseniai paskelbė, kad pradės gaminti medicinines kaukes, kurių pradėjo trūkti visame pasaulyje po koronaviruso proveržio.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų