5-os 2020 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

5-os 2020 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ turi užregistravusi begalę patentų, tačiau didelė dalis jos patentų portfelyje esančių technologijų ir daiktų, greičiausiai, niekada neišvys dienos šviesos. Neseniai kompanija JAV Patentų ir prekės ženklų biure užregistravo naują patentą, kuriame aprašytas į „iMac“ panašus kompiuteris, tačiau jo visas korpusas pagamintas iš stiklo.
  • Antradienį „Apple“ paskelbė savo 2020 fiskalinių metų pirmojo ketvirčio finansinius rezultatus. Per šį laikotarpį kompanija gavo 91,8 milijardo JAV dol. (apie 83 milijardus €) pajamas. Ši suma 9 proc. didesnė nei pajamos gautos pernai per tą patį laikotarpį. „Mes su jauduliu pranešame jog tai geriausias „Apple“ per ketvirtį gautų pajamų rezultatas. Jis toks tapo labai didelės „iPhone 11„ ir „iPhone 11 Pro“ telefonų paklausos dėka. Kompanija taip pat turi didžiausias nei kada nors pajamas iš paslaugų ir dėvimos elektronikos sektoriaus“, — sakė „Apple“ CEO Tim Cook. peržvelgti kompanijos konsoliduotus finansinius pirmo metų ketvirčio rezultatus galite čia.
  • Paskelbusi finansinius ketvirčio rezultatus „Apple“ išleido atnaujintų operacinių sistemų rinkinį. Ketvirtadienį kompanija taip pat paskelbė, kad „Maps“ naudotojai JAV jau gali naudotis naujais, greičiau veikiančiais bei tikslesniais žemėlapiais. Sekantis žingsnis turėtų būti atitinkamas žemėlapių atnaujinimas Europoje.
  • „iOS 13“ jau įdiegta 77 procentuose per pastaruosius keturis metus išleistų „iPhone“. 17 procentų „iPhone“ naudotojų įrenginiuose išleistuose per pastaruosius keturis metus naudoja „iOS 12“, o 6 proc. ankstesnes „iOS“ operacinės sistemos versijas.
    iOS ir iPadOS įsisavinimas. 2020 sausio 27 duomenys.
  • 2020 metų pirmojo fiskalinių metų ketvirčio metu „Apple“ pardavė daugiau telefonų nei bet koks kitas brandas. Palyginimui: „Apple“ pardavė 70,7 mln. „iPhone“, „Samsung“ 68,8 mln. „Galaxy“ telefonų, o „Huawei“ 56 mln. išmanių telefonų. Tiesa, per visus 2019 metus tiek „Samsung“, tiek ir „Huawei“ pardavė daugiau telefonų nei „Apple“: „Samsung“ 295,1 mln. (20,9 proc. rinkos dalis), „Huawei“ 240,5 mln. telefonų ( 17 proc. rinkos dalis), „Apple“ 197,4 mln. „iPhone“. Pernai „Apple“ turėta mobilių telefonų rinkos dalis sumažėjo nuo 14,4 proc. 2018 metais iki 14 proc. 2019.
  • Dėl Kinijoje siautėjančio viruso, „Apple“ laikinai uždarė tris „Apple Store“ parduotuves šalyje.
  • Panašu baigėsi kelis metus trukęs „Apple“ ir „Broadcom“ teismas dėl patentų pažeidimo. Kompanijas į teismą padavė kompanija „Caltech“. Kompanija teigė, kad „Apple“ pažeidė keturis jos turimus patentus kurdama: „iPhone“, „iPod touch“, „iPad“, „Mac“, „Apple TV“, „Apple Watch“ ir maršrutizatorius „Airport“. Visi patentai susiję su duomenų perdavimu per „Wi-Fi“. „Caltech“ reikalavo sustabdyti „Apple“ produktų pardavimą, tačiau teismas šį reikalavimą atmetė. „Broadcom“ buvo modemų kūrėja ir tiekėja, taip pat ir sukurtų bendradarbiaujant su „Apple“. Teismo sprendimu abi kompanijos Kalifornijos technologijų institutui turės sumokėti 1,1 mlrd. JAV dol. („Apple“ 838 mln., o „Broadcom“ - 270 mln.)
  • Kaip rašo Rusijos dienraštyje „Kommersant“, Kinijos išmaniųjų telefonų gamintojai – taip pat ir amerikiečiai „Apple“, kurių produkcija surenkama Kinijoje – dviems savaitėms atideda įrangos išsiuntimą. Teigiama, kad taip yra dėl to, jog dėl koronaviruso protrūkio Kinijos gamyklos pratęsė Naujųjų metų atostogas. Ekspertai teigia, kad tai gali lemti 10–15 proc. telefonų pabrangimą.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų