Kaip apsaugoti audio žinutes nuo savaiminio susinaikinimo

„Apple“ yra įdiegusi kelis būdus bendrauti „Messages“ aplikacijoje. Vienas jų yra audio žinutės, tačiau jos po poros minučių nuo perklausimo automatiškai susinaikina. Kaip jas išsaugoti?

„Messages“ aplikacijoje „Apple“ yra įdiegusi kelis skirtingus būdus leidžiančius bendrauti. Be teksto žinučių, yra galimybė bendrauti ir siunčiant audio žinutes. Susirašinėjant „iMessage“ žinutėmis, galima paspausti (rašomo testo lauko dešinėje) esančią mikrofono piktogramą ir kol piktograma laikoma nuspausta — įrašyti garsą, dažniausiai balsu sakomą tekstą. Tačiau pagal nutylėjimą šios žinutės automatiškai susinaikina praėjus dviem minutėm nuo jų perklausymo. Tai nėra labai patogu jei tą žinutę norėtumėte išsaugoti ateičiai.

Kai audio žinutė susinaikina — jos nebetekote amžiams. Galimybės ją atstatyti nėra.

Audio žinutės, tam tikrose situacijose yra patogus būdas jei ne bendrauti, tai bent jau perduoti informaciją. Tiesa, gaila, kad nėra galimybės audio žinutės perdavimą inicijuoti Siri pagalba.

Kaip veikia automatinis žinučių susinaikinimas

Prieš išsiaiškinant kaip išjungti automatinį audio žinučių susinaikinimą, išsiaiškinkime kokia yra numatyta jų elgesena.

  • Audio žinutės siuntimas: išsiuntus audio žinutę „iMessage“ tipo pokalbyje, inicijuojama dvejų minučių laiko atskaita — praėjus dviems minutėms nuo žinutės išsiuntimo ji automatiškai ištinama. Gavėjui tos žinutės dviejų minučių atskaita prasideda po to kai jis perklausė visą žinutę (nebent nustatymuose nurodyta kitaip).
  • Audio žinutės gavimas: „iMessage“ pokalbyje gavus audio žinutę, pagal nutylėjimą dviejų minučių laikmatis įsijungia iš karto po to kai perklausomas visas žinutės turinys. Žinutę perklausyti galima arba paspaudus ant grojimo mygtuko arba pakėlus telefoną ir pridėjus jį prie ausies, taip pat kaip pokalbio metu. Perklausius žinutę parodomas pranešimas informuojantis apie žinutės ištrynimą po dviejų minučių: „Expires in 2m“.

Išsaugokite kiekvieną audio žinutę atskirai

Nors audio žinutė automatiškai susinaikina praėjus dviems minutėms nuo visos jos perklausymo, per tą laiką galima suspėti ją išsaugoti. Vos tik perklausėte audio žinutę ar ją išsiuntėte, paspauskite Keep mygtuką esantį po žinute ir žinutė bus visiems laikams apsaugota nuo savaiminio susinaikinimo to pokalbio lange. Visos kitos žinutės, kurias gausite ar išsiųsite ir toliau bus linkusios susinaikinti automatiškai, nebent paspausite „Keep“ ir po jomis. Tai patogu, nes ne kiekvieną audio žinutę norime išsaugoti.

Kitas būdas yra perklausius žinutę, vėl ją paleisti iš naujo ir nuspausti pauzės mygtuką joje. Tada atrodys, kad žinutė yra perklausyta tik dalinai. Po kurio laiko sugrįžus į tą „iMessage“ pokalbį atrodys jog žinutė apskritai nėra perklausyta.

Išsaugokite visas audio žinutes

Jei norite, kad visos audio žinutės nebūtų trinamos, o liktų pokalbyje — pakeiskite žinučių nustatymus.

  • „iOS“ įrenginyje atidarykite Settings aplikaciją;
  • Paspauskite ant Messages;
  • Paspauskite ant Expire
  • Atsidariusiame lange varnele pažymėkite Never
Automatinio Messages audio žinučių susinaikinimo nustatymai iOS įrenginyje

Atlikus tokius pakeitimus, išsiųstos ar gautos audio žinutės nebus automatiškai ištrinamos. Po žinute nebus rodoma „Keep“ parinktis ir nebus „Expires in 2m“ pranešimų.

Norėdami, kad praėjus dviems minutėms nuo jų perklausimo ar išsiuntimo audio žinutės vėl būtų automatiškai ištrinamos — nustatymuose „Never“ pakeiskite į „After 2 munutes“.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų