Ar verta keisti pirmos kartos AirPods ausines į antros

Temos: Ausinės, Priedai
AirPods 2 - AirPods 1 - belaidį įkrovimą palaikantis AirPods dėklas

„Apple“ išleido antros kartos „AirPods“ ausines, kurias galima rinktis kaip su įprastą — laidinį įkrovimą palaikančiu dėklu, taip ir su įkraunamu bevieliu būdu.

Naujos, antros kartos „AirPods“ ausinės išoriškai nuo pirmos kartos „AirPods“ skiriasi labai nedaug, o tam tikrais atžvilgiais ir visai nesiskiria (pavyzdžiui kaina). Tiesa, antros kartos „AirPods“ yra tobulesnės: jomis galima neįkraunant ilgiau naudotis kalbant telefonu, galima aktyvuoti Siri jų neliečiant, jos du kartus greičiau persijungia tarp įrenginių, jose trumpesnis vėlinimo laikas ir stipresnis ryšys.

Pastaba: jei nematote visos lentelės — paverskite įrenginį šonu.

Ar verta pirmos kartos AirPods keisti į antros

Mano galva trumpas atsakymas būtų — neverta.

Didžiausias skirtumas tarp pirmos ir antros kartos „AirPods“ ausinių yra jose įdiegtas lustas. Naujose „AirPods“ ausinėse įdiegtas H1 lustas turintis kelis privalumus lyginant su senuoju W1: ilgesnis pokalbio laikas bei balsu aktyvuojamas Siri asistentas. Šie patobulinimai nėra labai reikšmingi, bent jau nepakankami, mano supratimu, kad galėčiau rekomenduoti keisti pirmos kartos „AirPods“ į antros.

Tačiau, priklausomai nuo individualių poreikių, naudojimosi ausinėmis ypatumų ir prioritetų — svarstant apie galimybę keisti senąsias „AirPods“ į antros kartos reikėtų turėti kelis dalykus omenyje.

H1 lustas gerokai tobulesnis už W1

„W“ serijos lustas daugiausiai dėmesio skiria Bluetooth ir Wi-Fi prisijungimams. Jis naudojamas įvairiuose įrenginiuose, tokiose kaip „Beats“ ausinėse bei „Apple Watch“.

Naujas „H“ serijos lustas daugiausiai orientuotas į ausines. Jis padeda įrenginiui greičiau prisijungti, geba atkurti aukštesnės kokybės garsą ir naudojant ausines su šiuo lustu pastebimas mažesnis signalo vėlinimas (pavyzdžiui žaidžiant).

Kuo H1 geresnis už W1?

  • iki 50 proc. ilgesnis pokalbio laikas;
  • 2 kartus greitesnis persijungimas tarp įrenginių;
  • greitesnis prisijungimas telefono skambučio metu (nereikia kelis kartus pakartoti: „klausau, klausau!“ kol ausinės galiausiai prisijungia);
  • stipresnis prisijungimo signalas;
  • 30 proc. mažesnis vėlinimas;
  • palaikomas Siri aktyvavimas balsu;

Nors atrodytų pakeitimai gal ir nėra reikšmingi, tačiau priklausomai nuo asmeninės patirties, naudojant naująsias „AirPods“ ausines galite išvengti užlaikymo telefoninio pokalbio skambučio pradžioje kai klausantis muzikos suskamba telefonas ir tenka luktelėti kol ausinės prisijungia prie telefono. Žaidimų mėgėjams tai taip pat gali būti pravartu atnaujinti ausines, nes jiems ko gero pažįstamas jausmas kai žaidžiant žaidimus „iPhone“ (pavyzdžiui „Fortnight“) kyla noras išmesti ausines taip, kad jų neberastum, nes garsas erzinančiai vėluoja.

Geresnės patirtys skambučių metu

H1 lusto dėka, naujos „AirPods“ ausinės leidžia telefonu kalbėti (naudojant „AirPods“) ilgiau. Bent jau „Apple“ teigia, kad antros kartos „AirPods“ leidžia 50 proc. ilgiau kalbėti telefonu — pirmos kartos „AirPods“ 2 val., o antros kartos — 3 val.

H1 lustas taip pat leidžia 1,5 karto greičiau ausinėms prisijungti prie telefoninio skambučio kai paskambinama jums klausantis muzikos, podkasto ar žiūrint video siužetą. Tai gali atrodyti mažas ir nelabai reikšmingas patobulinimas, tačiau jei naudodami pirmos kartos „AirPods“ ausines pastebite, kad didelė dalis telefoninių pokalbių pradedate kartodami: „klausau, klausau, alio, alio!“ — įsigijus antros kartos ausines tokių „kvaktelėjimų“ telefoninio pokalbio pradžioje gali sumažėti perpus.

„Apple“ antros kartos „AirPods“ taip pat pagerino ir garso kokybę. Tai reiškia, kad ne tik garsas, kurį girdite telefoninio pokalbio metu bus geresnis, bet ir jus pašnekovas girdės geriau. Tiesa, garsas ir jo kokybė yra labai individualus reikalas. Žmonių, kurie jau turi antros kartos „AirPods“ ausines, o prieš tai naudojo pirmosios kartos atsiliepimai labai skirtingi, nuo: jokio skirtumo iki dramatiškas garso kokybės pagerėjimas.

Siri aktyvavimas balsu

Norint aktyvuoti Siri asistentą pirmos kartos „AirPods“ ausinėse reikėdavo vieną jų du kartus paliesti. Iki Siri „pabusdavo“ kartais tekdavo palaukti ir porą sekundžių, tačiau jai pabudus galėdavote jos klausti įvairių klausimų ar nurodyti jai įvykdyti skirtingas užduotis, pavyzdžiui padidinti ar sumažinti garsą.

Tiesa, yra labai nesudėtinga du kartus ausines paliesti netyčia, visai nenorint aktyvuoti Siri, pavyzdžiui pataisant ausinių padėtį ausyje. Taip pat paprasta pamiršti, kuri ausinė yra nustatyta reaguoti į dvigubą palietimą, jei kitą ausinę nustatėte atlikti kitokius veiksmus, pavyzdžiui paleisti muziką ar ją sustabdyti. Nemažai pirmos kartos „AirPods“ naudotojų apskritai atjungia Siri, nes periodiškai pasikartojantys netyčiniai Siri aktyvavimai ar ne toks atliekamas veiksmas paprasčiausiai palietus ne tą ausinę labiau erzina nei yra patogus.

Antros kartos „AirPods“ ausinėse Siri galima aktyvuoti paprasčiausiai balsu, pasakius „Hey, Siri“, lygiai taip pat kaip tai atliekama „iPhone“, „Apple Watch“ laikrodyje ar „HomePod“ garsiakalbyje. Tai patogu daugeliu aspektų, jau nekalbant apie tai jog galite išjungti Siri aktyvavimą dvigubu ausinės palietimu ir vis tiek turėti galimybę iškviesti virtualų asistentą.

Ar toks Siri asistento iškvietimo patobulinimas yra pakankamai svari priežastis keisti pirmos kartos „AirPods“ ausines į antros — individualus reikalas ir priklauso, matyt, nuo to kiek dažnai tapšnojimas norint iškviesti Siri jums sukelia nepatogumų ar kiek dažnai naudojatės Siri paslaugomis.

Ar reikėtų pirkti AirPods 2 kartu su belaidį įkrovimą palaikančiu dėklu?

Jei neturite „AirPods“ ausinių ir dabar nutarėte jas įsigyti — aš manyčiau pasirinkimas turėtų būti „AirPods 2“ — jos kainuoja tiek pat kiek ir pirmos kartos „AirPods“.

Kitas klausimas, kai jau nutarėte pirkti „AirPods“, kuris iškils yra: ar verta mokėti 50 € brangiau už galimybę turėti antros kartos „AirPods“ ausinių dėką su galimybe jį įkrauti belaidžiu būdu.

Jei jau turite belaidžio įkrovimo stotelę? Jei taip, ko gero reikėtų pasvarstyti apie antros kartos „AirPods“ ausinių komplektuojamų kartu su belaidį įkrovimą palaikančiu dėklu. Naudojantys belaidžio įkrovimo stoteles „iPhone“ įkrauti, tikriausiai, suriks su manimi jog tai nepaprastai patogus dalykas: atsisėdai prie stalo, padėjai telefoną ant šalia gulinčio „įkrovimo blyno“ ir ramu — nereikia ieškoti laido, jo junginėti ir panašiai. Greičiausiai išsivadavę nuo laidinio įkrovimo telefonui nenorėtumėte vėl grąžinti laido besimakaluojančio ant jūsų stalo, nesvarbu ar pajungto prie kompiuterio ar prie dar vieną elektros rozetės skylę užimančio adapterio.

Įsigydami antros kartos „AirPods“ ausines su belaidį įkrovimą palaikančiu dėklu iš karto, taip pat sutaupote 39 € jei vėliau nuspręstumėte, kad visai neblogai būtų turėti belaidį įkrovimo būdą palaikantį ausinių dėklą.

Ar turėtumėte pirkti tik belaidį įkrovimą palaikantį dėklą pirmos kartos AirPods ausinėms?

„Apple“ parduoda belaidį įkrovimą palaikantį „AirPods“ dėklą ir atskirai. Šis dėklas yra suderinamas su abiejų kartų „AirPods“ ausinėmis. Tiesa, dėklo kaina yra gana aukšta — 89 €, ypač turint omenyje, kad yra alternatyvių belaidį įkrovimą palaikančių dėklų, kad ir šis ar panašūs dėklai.

Taip pat reikėtų pagalvoti apie tai kaip dažnai įkraunate ausinių dėklą. Jei tai darote kartą į savaitę ar dar rečiau, greičiausiai atskirai pirkti belaidį įkrovimą palaikančio „AirPods“ dėklo didelės prasmės nėra.

Žinoma, visi aukščiau išvardinti pasvarstymai yra labai individualūs ir kiekvienas gali turėti kitų svarių priežasčių priimti vienokį ar kitokį sprendimą.

Jei įsigyjate prekę „Mac Arena“ svetainėje paspaudę ant nuorodos į „Amazon“ svetainę — „MacArena“ gauna nedidelį mokestį.
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Vienas komentaras

  1. Aš vis svarstau - su belaidžiu ar paprasta.
    Neturiu belaidžio "blyno", bet vis planuoju įsigyti (laukiau iš Apple), tad ar pirkti su perspektyva.... Hmmm... Penas apmastymams...

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų