Tim Cook adresuotus laiškus skaito ir svetimi žmonės

Temos: Apple, Žmonės
Tim Cook darbo stalas

Parašyti „Apple“ kompanijos vadovui Tim Cook gali bet kuris norintis, tačiau tai nereiškia, kad jis tą laišką perskaitys, nors pats laiškas, greičiausiai, bus perskaitytas.

Prieš Tim Cook „Apple“ kompanijai vadovavęs Steve Jobs garsėjo (be visų kitų dalykų) dar ir tuo, kad kartais atsakydavo į elektroninius klientų laiškus. Dabartinis kompanijos vadovas Tim Cook laikosi panašios politikos. Tiesa, su kai kuriomis išimtimis.

Buvę „Apple“ darbuotojai anonimiškai pasakoja, kad T. Cook turi pagalbininką, kuris atsakingas už kompanijos vadovui siunčiamą elektroninį paštą. Būtent šis pagalbininkas sprendžia, kuriuos laiškus turi perskaityti Tim Cook, o kokie laiškai turi būti persiųsti kietiems kompanijos vadovams atsakingiems už tam tikrų „Apple“ padalinių darbą. Kalbama būtent apie klientų laiškus, o ne darbinę Tim Cook elektroninę korespondenciją.

Taigi jei parašėte ir išsiuntėte laišką adresuotą Tim Cook, visai nereiškia jog jis jį perskaitys.

Jei laiškas persiunčiamas kitam „Apple“ kompanijos vadovui — jis laišką gali persiųsti kitam darbuotojui, kuris jo manymu turėtų susipažinti su laiške išdėstoma informacija. Tai gali būti ir eilinis kompanijos darbuotojas.

Nors gali pasirodyti, kad „Apple“ atsainiai žiūri į kompanijos vadovams siunčiamus laiškus, tačiau taip nėra. Klientų siunčiami laiškai labai svarbūs kompanijai.

Pavyzdžiui kuriant „Apple Watch“, pradžioje niekas kompanijoje neskyrė daug dėmesio jo naudingumui susijusiam su sveikatos apsauga. „Apple“ pakeitė laikrodžio vystymo kryptį po to kai gavo daugybę laiškų pranešančių apie tai kaip laikrodis padėjo išaiškinti sveikatos sutrikimus ir išvengti nelaimingų atsitikimų.

Pačioje „Apple Watch“ aušroje, 2015 metais 17-mečio Masačiusetso gyventojo Paul Houle Apple Watch, po treniruotės informavo, kad jo širdis veikia nenormaliai - ji plaka dvigubai greičiau nei turėtų būti. Nuvykus į ligoninę jam buvo nustatyta rabdomiolizė - sutrikimas dėl kurio gali sustoti širdies, kepenų ir inkstų veikla, jei nepradėti jo gydyti laiku. „ABC News“ tada pranešė, kad Houle ir jo šeimai asmeniškai paskambino Tim Cook.

Vienas buvęs „Apple“ darbuotojas pasakoja, kad jie buvo nustebę tokiais laiškais, nes niekas nesitikėjo jog širdies plakimo sekimo funkcija galės aptikti nereguliarius dūžius, kurie yra didesnių laikrodžio savininko sveikatos problemų indikatorius.

„Apple“ sustiprino savo pasišventimą technologijoms leidžiančioms stebėti žmogaus sveikatos stovį ir užbėgti nelaimėms už akių. Naujame 4-os kartos „Apple Watch“ įdiegta EKG funkcija, kuri kol kas veikia tik JAV rinkai skirtuose „Apple Watch“, tačiau kalbama, kad šį rudenį pasirodysiančiuose išmaniuose kompanijos laikrodžiuose ja galės naudotis ir kitų šalių gyventojai. Naujame laikrodyje įdiegta ir nukritimą aptinkantys jutikliai, jau išgelbėję bent vieną žmogų. „Apple“ bendradarbiauja su draudimo kompanijomis taip dar labiau skatindama „iPhone“ ir „Apple Watch“ naudotojus rūpintis savo sveikata.

Kalbama, kad laiškai rašomi „Apple“ vadovams padėjo sustiprinti ir darbuotojų moralę. Vienas „Apple“ darbuotojas pasakoja, kad kompanijos inžinierius pasiekę tokie laiškai jų darbui suteikė daugiau prasmės. „Apple“ yra paslapties skraiste, kai kalbama apie įrenginių kūrimą, apsupta kompanija ir joje dirbantys inžinieriai labai retai turi galimybę pabendrauti su jų kuriamų įrenginių naudotojais. Tiesą sakant jie neturi teisės apie tai ką kuria kalbėti net su artimiausiais draugais ar šeimos nariais.

„Dear Tim“ laiškų tema buvo paminėta ir retame vasario mėnesį vykusiame viešame „Apple“ renginyje skirtame „Apple“ sveikatos komandai. „Kai „Apple“ kompaniją pradėjo pasiekti laiškai, rodėsi jog išaušo nauja diena“, — diskusijos vykusios San Francisco „Apple Store“ metu sakė specialiuose su sveikata ir sportu susijusiuose „Apple“ projektuose dirbantis Julz Arny.

„Apple“ klausosi ir skaito. Jei turite pastabų ar pasiūlymų, manau, galite drąsiai juos rašyti ir siųsti kompanijos vadovams. Jūsų pasiūlymai ar pastebėjimai gali pakeisti net kai kurių įrenginių funkcionalumą.

Beje, jei tikrai norite gauti atsakymą iš „Apple“ — parašykite vyriausiajam „Apple“ programinės įrangos viceprezidentui Craig Federighi — sakoma, jog jis atsako į visus laiškus.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų