Apple atnaujino iMac šeimos kompiuterius

Temos: iMac, iMac Pro
Naujuose 2019 metų kovo 19 dieną išleistuose iMac kompiuteriuose grafikos našumas du kartus didesnis

„Apple“ atnaujino „iMac“ kompiuterių šeimą. Naujuose „iMac“ devintos kartos procesorius, galingesnė grafinė plokštė bei galima įdiegti dar daugiau operatyvinės atminties RAM.

Panašu, kad „Apple“ nutarė išleisti visus įrenginių atnaujinimus iki jos kovo 25 dieną vyksiančio renginio. Pirmadienį „Apple“ išleido naujus „iPad“, o antradienį atnaujino „iMac“ šeimos kompiuterius.

Atnaujintuose „iMac“ kompiuteriuose „Apple“ dabar siūlo galimybę įdiegti 8-ų branduolių devintos kartos „Intel“ procesorius:

  • 21,5 colių ekrano įstrižainę turinčiuose atnaujintuose „iMac“ įdiegti 8-os kartos keturių branduolių procesoriai, tačiau galima rinktis ir modelius su šešių branduolių procesoriais, kurie yra 60 proc. našesni.
  • 27 colių modeliuose pirmą kartą diegiami devintos kartos šešių ir aštuonių branduolių procesoriai, kurie našesni net 2,4 karto.

Klientams patiks milžiniškas našumo padidėjimas naujuose „iMac“. Su 8 branduolių procesoriais ir „Vega“ grafine plokšte „iMac“ kompiuterių šeima stipresnė nei kada buvo iki šiol.“ — sakė „Apple Mac“ produktų vyriausiasis „Apple“ direktorius Tom Boger. „Su stulbinančiais Retina ekranais, nuostabiu dizainu, dvigubai didesniu našumu ir klientų mylima „macOS Mojave“, „iMac“ yra geriausias stalinis kompiuteris pasaulyje.“

Naujuose 2019 metų kovo 19 dieną išleistuose iMac kompiuteriuose grafikos našumas du kartus didesnis

Dirbantiems video redagavimo ar 3D grafikos srityse ko gero bus įdomesni variantai su „Radeon Pro Vega“ grafine plokšte, kuri prie naujojo „iMac“ kainos pridės papildomus 540€. Keista, kad „Apple“ savo kompiuterio spartos testuose pateikia „DaVinci Resolve“ rezultatus.

Ekranai ir jungtys naujuose „iMac“ modeliuose išliko tokios patus kaip ir ankstesniuose, kitaip tariant nėra 10GigE jungties ir yra tik GigE. Naujųjų „iMac“ spalva taip pat išliko tokia pati — sidabrinė.

Pigiausia 21,5 colio ekrano įstrižainę turinčio „iMac“ kaina 1 349€, o norint turėti galimybę dirbti su geriausius komponentus už šį modelį teks sumokėti 3 969 € (3,2GHz 6-ų branduolių 8-os kartos Intel Core i7 procesorius, Turbo Boost iki 4,6GHz, 32GB 2666MHz DDR4 RAM, Radeon Pro Vega 20 vaizdo plokšte su 4GB HBM2 atminties ir 1TB SSD disku).

Naujuose 2019 metų kovo 19 dieną išleistuose iMac kompiuteriuose grafikos našumas du kartus didesnis

27 colių „iMac“ kaina prasideda nuo 2 199 € ir gali siekti 6 239 € už galingiausią modelį (3,7GHz 6-ų branduolių 9-os kartos Intel Core i9 procesorius, Turbo Boost iki 4,6GHz, 64GB 2666MHz DDR4 RAM, Radeon Pro Vega 48 su 8GB HBM2 atminties ir 2TB SSD disku). Žinoma, vieša paslaptis, kad „Apple“ RAM kainuoja gerokai brangiau nei galima rasti rinkoje. Pavyzdžiui 64GB RAM pas patikimą „Mac“ kompiuteriams komponentus tiekiančią kompaniją OWC kainuoja pigiau nei pas „Apple“ 32GB.

Tamsesnės spalvos korpuse besipuikuojančiuose „iMac Pro“ taip pat yra atnaujinimų. Dabar šiame profesionalams skirtame „iMac Pro“ kompiuteryje galima įdiegti 256GB 2666MHz DDR4 ECC RAM ir „Radeon Pro Vega 64X“ video plokštę su 16GB HBM2 atminties. Žinoma, diegti šiuos priedus ar ne priklauso nuo to ar tai leidžia jūsų piniginė. Norint užsakant „iMac Pro“ jį gauti su vietoje standartinių 32GB RAM įdiegtais 256GB 2666MHz DDR4 ECC RAM, teks papildomai sumokėti 6 240€.

„iMac Pro“ kaina prasideda nuo 5 599 €, o už galingiausią šio kompiuterio versiją turinčią: 2,3GHz 18-os branduolių Intel Xeon W procesorių, Turbo Boost iki 4,3GHz, 256GB 2666MHz DDR4 ECC RAM, Radeon Pro Vega 64X su 16GB HBM2 atminties ir 4TB SSD disku — sumokėti teks 18 439 €.

Išleidusi naujuosius „iMac“ ir atnaujinusi „iMac Pro“ komponentų pasirinkimus, kompanija taip pat sumažino ir kai kurių SSD talpų skirtų „MacBook Pro“, „MacBook Air“ ir „Mac mini“ kompiuteriams kainas. Be didesnių „fanfarų“ sumažintos ir 2013 metų „Mac Pro“ RAM kainos.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų