Apple įrenginiams skirtos aplikacijos taps mažesnės

Swift

Kai „Apple“ pristatys 5 „Swift“ versiją, kuri jau palaikoma „iOS 12.2“, „tvOS 12.2“, „watchOS 5.2“ ir „macOS 10.14.4“ — aplikacijos parašytos naudojant „Swift“ įrenginiuose užims mažiau vietos.

„Apple“ programavimo kalba „Swift“, pristatyta „WWDC 2014“, šiais metais minės savo penkerių metų jubiliejų ir kompanija planuoja pristatyti naują — 5-ą jos versiją. Šios kalbos vystymu užsiimantys programuotojai sugebėjo ją optimizuoti taip, kad galutinė, sukompiliuota aplikacijos versija įrenginyje užims mažiau vietos.

Penkta „Swift“ programavimo kalbos versija, dėka jos naudojamų bibliotekų optimizavimo ir kompresijos leis ženkliai sumažinti kai kurių aplikacijų užimamą vietą įrenginyje.

Ši naujiena turėtų ypač džiuginti įsigijusius mažesnes talpas turinčių įrenginių savininkus, nes tai leis jiems „turėti vietos“ papildomoms kelioms dešimtims nuotraukų, dokumentų ar aplikacijų.

Pavyzdžiui: „Apollo“ (aplikacija skirt „Reddit“ soc. tinklo naudotojams) užima 35,7 MB (7,5 MB šios aplikacijos dydžio užima „Swift“ bibliotekos), o su „Swift 5“ palaikymu ji „sveria“ 30MB — sumažėja daugiau nei 20 proc.; „PCalc“ užimamos vietos sumažės nuo 86,8MB iki 80MB; „Chirp“ („Twitter“ klientas skirtas „Apple Watch“) nuo 28,8MB (“Swift“ bibliotekos užima 11,6MB) iki 20MB — aplikacija susitraukia daugiau nei 30 proc.

Aukščiau pateiktas pavyzdys kiek mažiau vietos užims tam tikros aplikacijos „iPhone XS Max“, nes tai kiek aplikacija užims vietos įrenginyje priklauso nuo konkretaus įrenginio modelio.

Programuotojai jau gali išbandyti „Swift 5“. Šios „Swift“ versijos palaikymas jau yra įdiegtas: „iOS 12.2“, „tvOS 12.2“, „watchOS 5.2“ ir „macOS 10.14.4“ operacinių sistemų versijose. naudotojams reikės tik savo „Apple“ įrenginiuose įdiegti reikiamas operacinių sistemų versijas ir sulaukti aplikacijų atnaujinimo. Žinoma, aplikacijos sumažės tik tokiu atveju jei jų kūrėjai pradės aplikacijos kūrimui naudoti 5-ą „Swift“ programavimo kalbos versiją. Nauja „Swift“ versija palaiko ir „Swift 4.2“, kas stipriai palengvina aplikacijos migravimą į naują versiją.

Žymos
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų