Apple paskelbė nuotraukų konkursą [papildyta]

Shot on iPhone 6

Manote, kad kuri nors jūsų „iPhone“ padaryta nuotrauka yra tokia puiki, jog verta dalyvauti fotografijų konkurse — dabar pats laikas ją parodyti.

„Apple“ pakeitus taisyklių dalį, kurioje kalbama apie išmokas konkurso laimėtojams — pakeista ir straipsnio vieta, kur kalbama apie tą taisyklių punktą.

„Apple“ paskelbė fotografijų konkursą. Kompanija suteikia viso pasaulio žmonėms galimybę su jų „iPhone“ padarytomis nuotraukomis dalyvauti konkurse.

Koks prizas? Jei jūsų padaryta nuotrauka bus viena iš 10-ties atrinktų, tas kadras puikuosis milžiniškose iškabose, „Apple“ parduotuvėse ir bus demonstruojamas „Apple“ „Instagram“ paskyroje. Jei ką domina turtai — tai jų ši nuotrauka neatneš. Prizas nėra piniginis. Nors pradžioje, konkurso taisyklėse „Apple“ rašė, kad dešimties konkursą laimėjusių nuotraukų autoriai jokios piniginės kompensacijos negaus, kilus šiokiam tokiam pasipiktinimui tokiu kompanijos sprendimu, „Apple“ pakeitė taisykles. Dabar konkurso aprašyme atsirado tekstas teigiantis, kad „kompanija įsitikinusi jog už darbą menininkams turi būti išmokėtos kompensacijose, o taisyklėse atsirado tekstas teigiantis, kad nuotraukų „autoriams bus sumokėtas licencijavimo mokestis už jų nuotraukų demonstravimą didelėse iškabose ir kompanijos marketingo kanaluose“. Konkrečios sumos neminimos.

Konkurso taisyklėse „Apple“ rašo: „Dešimt laimėjusių nuotraukų bus demonstruojamos „Apple Newsroom“, kompanijos „Instagram“ kanale, apple.com, „Apple“ parduotuvėse, „Apple WeChat“, „Apple“ „Twitter“ ir „Weibo“ paskyrose ir iškabose miestų gatvėse visame pasaulyje. Konkurso nugalėtojai bus informuoti maždaug 2019 metų vasario 26 dieną.“

Konkursas prasideda šiandien ir tęsis iki 2019 metų vasario 7 dienos.

Dalyvavimas konkurse paprastas:

Žinoma, nuotraukos, kuriose matomos nuogybės, nešvankumai, nepadorumai ar pažeidžiamos autorinės teisės nebus vertinamos kaip tinkamos konkursui.

Atminkite, kad kiekviena konkursui patekta nuotrauka suteikia „Apple“ ją naudoti „royalty-free“ teisėmis ir suteikia licenciją kompanijai ją naudoti kartu su turiniu susijusiu su konkursu, o nuotraukai tapus vienai iš laimėtojų, „Apple“ suteikiama išskirtinė teisė ją naudoti, modifikuoti, viešinti ir demonstruoti. Oficialias konkurso taisykles rasite čia.

Konkurse bus renkami 10 nugalėtojų, o juos rinks 10 komisijos narių, kurių tarpe Pete Souza — buvęs vyriausiasis Baltųjų Rūmų ir prezidento Barack Obama fotografas. Komisijoje dalyvaus ir trys „Apple“ darbuotojai su Phil Schiller priešakyje — dirbantys su fotografine programine įranga ir marketingu.

Žemiau nuotraukos, kurias „Apple“ pateikia kaip pavyzdžius demonstruojančius ko kompanija tikisi iš konkursui pateiktų nuotraukų.

Fotografuota Phone 7. Nuotrauka: Erdem Summak
Fotografuota Phone 7. Nuotrauka: Erdem Summak
Fotografuota iPhone 6s. Nuotrauka: Mariko Klug
Fotografuota iPhone 6s. Nuotrauka: Mariko Klug
Fotografuota iPhone 6. Nuotrauka Mandy Blake
Fotografuota iPhone 6. Nuotrauka Mandy Blake
Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų