Kaip valdyti širdies ritmo pranešimus Apple Watch

„Apple Watch“ ne kartą buvo minimas, kaip gyvybę išgelbėjęs įrenginys. „Apple“ laikrodis nėra tiesiog laiką rodantis įrenginys. Jame įdiegta begalė įvairiausių funkcijų, kurių ženkli dalis skirtos stebėti organizmo funkcijas ir informuoti pastebėjus nukrypimą nuo normų.

Viena iš su sveikata susijusių „Apple Watch“ funkcijų leidžia stebėti laikrodžio naudotojo širdies ritmą ir pastebėjus, kad širdis „baladojasi“ stipriau nei įprasta, kai laikrodžio savininkas neatlieka fizinių pratimų ar nevykdo kitokios fizinės veiklos arba širdis plaka rečiau nei turėtų — apie tai informuoja laikrodį nešiojantį asmenį.

Kiekvieno mūsų organizmas savitas, tačiau manoma, kad normalus pulsas ramybės būsenoje – 60–70 dūžių per minutę. Jaunų žmonių pulsas gali būti šiek tiek dažnesnis — 80–90, nes jų simpatinė nervų sistema aktyvesnė.

Kaip valdyti paaukštino širdies ritmo pranešimus

  1. Atidarykite Watch aplikaciją savo „iPhone“;
  2. Aktyvuokite (jei reikia) My Watch skirsnį;
  3. Pasirinkite HeartHigh Heart Rate;
  4. Atsidariusiame puslapyje nurodykite maksimalų širdies dūžių per minutę kiekį, esant kuriam informuojami apie padidintą pulsą ramybės būsenoje informuojami nebūsite.
Kaip nustatyti pranešimus apie paaukštintą pulsą Apple Watch

Kaip valdyti pažeminto širdies ritmo pranešimus

  1. Atidarykite Watch aplikaciją savo „iPhone“;
  2. Aktyvuokite (jei reikia) My Watch skirsnį;
  3. Pasirinkite HeartLow Heart Rate;
  4. Atsidariusiame puslapyje nurodykite minimalų širdies dūžių per minutę kiekį, esant kuriam (ir aukštesniam, bet ne didesniam nei nurodytas paaukštintas) ir tokiam išlikus dešimties minučių laikotarpyje, informuojami apie rečiau plakančią širdį informuojami nebūsite.
Kaip nustatyti pranešimus apie pažemintą pulsą Apple Watch

Atlikę aukščiau nurodytus veiksmus, jei širdies dūžių per minutę skaičius staiga taptų didesnis nei nurodytas paaukštintas 10 minučių esant ramybės būsenoje (nesportuojant ar nenešiojant plytų) ar žemesnis, nei nurodytas pažemintas ir išliekantis toks žemas 10-ies minučių laikotarpyje — būsite informuojami žinute ir laikrodžio pavibravimu.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų