45-os 2018 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

45-os 2018 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ir pigiau platinamų: „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Nikkei“ rašo, kad „iPhone XR“ surenkančioms „Foxconn“ ir „Pegatron“ gamykloms „Apple“ nurodė pristabdyti papildomų šio biudžetinio „iPhone“ modelio gamybai numatytų linijų paleidimą. Pasirodžius šiai žiniai „Apple“ kompanijos akcijos AAPL smuktelėjo 2 proc. Reikia manyti, kad „iPhone XR“ paklausa ne tokia didelė, kokios tikėjosi „Apple“.
  • Vokietijai skirta „Apple Pay“ svetainė ir joje pateikta informacija su prierašu „Kommt bald“ (greitai bus) šios šalies gyventojus nepaprastai džiugina. Apie tokius planus patvirtina ir vieno pagrindinių Vokietijos bankų „HypoVereinsbank“ interneto svetainė, kurioje pateikta „In Kürze bei uns: Apple Pay“ informacija reiškianti iš esmės tą patį, sustiprina vokiečių naudojančių “Apple- įrenginius džiaugtis. „Apple“ svetainėje teigiama, kad „Apple Pay“ palaikys: „Boon“, „Bunq“, „ComDirect“, „Edenred“, „Fidor“, „Hanseatic Bank“, N26, „O2 Banking“ ir kiti.
  • „Apple“ paskelbė mokomąjį video, kuriame rodo kaip naudoti ryškumo gylio redagavimo įrankį „iPhone“.
  • „Apple“ išleido „Apple Watch“ skirtą „watchOS 5.1.1“ atnaujinimą, kuriame ištaisyta klaida kai kurių „Apple Watch Series 4“ naudotojų laikrodžius, juos atnaujinant į „watchOS 5.1“, pavertusi neišmaniomis ir nenaudingomis apyrankėmis. Tiesa, šis atnaujinimas neatgaivina užlaužtų „Apple Watch“.
  • „Apple“ išleido atnaujintą „Shortcuts“ 2.1.1 versiją, kuri optimizuota naujiems „iPad Pro“.
  • „Apple“ išleido naują „iOS 12.1“ versiją. Joje tik „iPhone XR“ palaikymas. Tie kas jau įdiegė „iOS 12.1“ šio atnaujinimo nematys. Senojo atnaujinimo build’o numeris 16B93, o naujojo 16B94.
  • Dar vienas patentų trolis nutarė pasipelnyti. „Dynamic Data Technologies“ padavė „Apple“ į teismą ir kaltina „iPhone“ kūrėją 11-os patentų skirtų: srautinio vaizdo perdavimo, apdorojimo ir optimizavimo pažeidimais.
  • Testai parodė, kad „iPhone XR“ ekranas tiek pat atsparus kritimams kaip ir „iPhone XS“. Nemėtykite naujų „iPhone XS“ ir „XR“ telefonų jie dužta jau pirmą kartą nukritę ant kieto paviršiaus.
  • Kaliningrade (Rusija) įsikūrusio miniatiūrų parko aplikacijos kūrėjai gavo „Apple“ laišką, kuriame sakoma, kad jei iš šios aplikacija nebus pašalintas audio gidas pasakojantis apie „Kregždutės lizdo“ pilies esančios Kryme kopiją — kompanija aplikaciją per 14 dienų ištrins iš „App Store“. „Kregždutės lizdo“ pilis yra Kryme — teritorijoje kuriai taikomos JAV sankcijos. Aplikacijos kūrėjai pareiškė, kad pašalinti šią aplikacijos dalį „būtų nepatriotiška“.
  • „Apple“ išleido 69-ą „Safari Technology Preview“ versiją.
  • „Apple“ išleido programuotojams skirtas „iOS 12.1.1“ ir „tvOS 12.1.1“ antrąsias ir „watchOS 5.1.2“ pirmąją beta versijas.
  • „Apple“ išleido stabiliau ir našiau veikiančias Mac kompiuteriams skirtas: „Keynote“ 8.3, „Numbers“ 5.3 ir „Pages 7.3“ versijas ir „iOS“ įrenginiams skirtas „Keynote“, „Numbers“ ir „Pages“ 4.3 versijas. Kompanija taip pat atnaujino ir „iMovie“ aplikaciją, kurioje dabar yra galimybė video eksportavimo į „Facebook“ socialinį tinklą.
  • „iFixit“ išardė naują „MacBook Air“ ir nors daug elementų šiame modelyje yra lengvai prieinami — jo taisomumo įvertinimas išlieka gana žemas: 3 iš 10. Priešingai nei naujuose „Mac mini“, šiame kompiuteryje negalima pakeisti (be lituoklio pagalbos) atminties (RAM) modulių. Jame įlituotas ir diskas. Tačiau akumuliatorius pakeisti paprasčiau, nors norint tai padaryti teks išimti pagrindinę plokštę ir garsiakalbius.
  • „Apple“ išleido 2018 metų „MacBook Air“ skirtą „macOS Mojave 10.14.1“ atnaujinimą. Anot „Apple“ jis pagerina kompiuterio darbo stabilumą ir patikimumą. 1,3GB dydžio atnaujinimą galima atsisiųsti iš čia.
  • Startavo dvi naujos „Apple“ remonto programos. Viena jų skirta „iPhone X“ su brokuotu ekrano moduliu naudotojams. Programoje dalyvauja tie „X“ moduliai kurių ekranas ar jo dalis nereaguoja ar prastai reaguoja į prisilietimus arba telefonas elgiasi taip lyg jo ekranas būtų liečiamas, nors jo niekas neliečia. Kita programa skirta 128GB ir 256GB SSD diskus turintiems 13 „MacBook Pro“ kompiuteriams be „TouchBar“ parduotiems tarp 2017 metų birželio ir 2018 metų birželio. Šiuose kompiuteriuose reikia atnaujinti aparatinę įrangą, tačiau norint ją atnaujinti teks suformatuoti diską, tad visi duomenys jame bus sunaikinti. Todėl labai svarbus momentas prieš nešant tokį kompiuterį į autorizuotą servisą pasidaryti atsarginę duomenų kopiją išoriniame diske.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

  • Dandara: 16,99 € → 14,99 €
  • Power Hover: 4,49 € → 1,09 €
  • OPlayer - video player: 3,49 € → 1,09 €
  • Mech Pilot: 4,49 € → 0,00 €
  • Pasidalinti straipsniu:

    Apie Ramūnas Blavaščiūnas

    Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

    Parašykite komentarą

    Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

    *

    Į viršų