41-os 2018 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

41-os 2018 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams, „Apple Watch“ ir „Apple TV“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • „Apple“ daug metų niekaip nepavyksta susitvarkyti su žiemos/vasaros laiko klaida. Kai kurie „Apple Watch Series 4“ naudotojai Australijoje skundžiasi, kad jų laikrodis užsisuko persikrovimų cikle po to kai šalis perėjo prie vasaros laiko. Panašu, kad „Activity“ laikrodžio ekrano priedas nežino kaip teisingai interpretuoti pasikeitusį laiką ir laikrodis persikraudinėja iki jame išsenka akumuliatorius. Kai kuriems naudotojams pavyko šią problemą išspręsti pakeitus ciferblatą „Watch“ aplikacijoje „iPhone“. Jei „Apple“ nesuskubs šios problemos išspręsti ji gali tapti gana paplitusi, nes daug šalių keis laiką į vasaros/žiemos. JAV pavyzdžiui tai darys lapkričio 4 dieną, o Lietuvoje paskutinį spalio mėnesio sekmadienį.
  • „Apple“ išleido trečią „macOS 10.14.1“ beta versiją skirtą programuotojams.
  • „Apple“ nustojo pasirašinėti „iOS 11.4.1“. Tai reiškia, kad įdiegę savo „iOS“ įrenginiuose „iOS 12“ grąžinti savo „iPhone“ ar „iPad“ ankstesnės „iOS“ versijos nebegali.
  • „Apple“ išleido viešą ir programuotojams skirtas „iOS 12.1“ 3-ą beta versijas. Kompanija taip pat išleido programuotojams skirtas „watchOS 5.1“ ir „tvOS 12.1“ trečias beta versijas.
  • „Apple“ įsigijo Danijos startuolį, kūrusį vaizdo efektus panaudojant kompiuterinio mokymosi algoritmą. Kopenhagoje įsikūrusi „Spektral“ buvo įsigyta 2017 metų pabaigoje, tačiau žinia apie tai mus pasiekė tik dabar.
  • „Apple“ išleido atnaujintą, 67-ą „Safari Technology Preview“ naršyklės versiją.
  • „Dropbox“ paskelbė, kad kaip dalį DBXi iniciatyvos pradės automatinę teksto atpažinimo procedūrą paveikslėliuose ir PDF failuose. Kol kas šia teksto paieška pagal PDF ir paveikslėlių failuose esantį tekstą galimybe galės naudotis tik „Dropbox Professional“, „Business Advanced“ ir „Enterprise“ paskyrų naudotojai.
  • Kalbama, kad nepigiai kainuojantys „Apple“ TV šou „iPhone“, „iPad“ ir „Apple TV“ naudotojams nuo 2019 metų bus prieinami nemokamai. Kitų kompanijų įrenginių savininkams jie kainuos.
  • „Apple“ baigė verslo susitarimą ir už 600 mln. JAV dol. įsigijo Anglijos-Vokietijos įmonės „Dialog Semiconductor“ technologiją ir jos turtą skirtą „iPhone“ energijos valdymui. „Apple“ viceprezidentas Johny Srouji kalbėdamas su „TechCrunch“ sakė: „Dialog“ turi sukaupusi didelę lustų kūrimo patirtį ir mes labai džiaugiamės, kad šie talentingi inžinieriai, kurie jau ilgą laiką teikė palaikymą mūsų produktams, dirbs tiesiogiai „Apple“.
  • „Garnter“ analitikai teigia, kad lyginant su pernai metais trečio ketvirčio laikotarpiu parduotu „Mac“ kompiuterių kiekiu, per trečią šių metų ketvirtį „Apple“ jų pardavė 8,5 proc. mažiau.
  • „Apple“ savo patentų portfelį papildė nauju patentu. Šį kartą kompanijos užregistruotame patente aprašoma technologija ateityje padėsianti „iPhone“ naudotojams apsisaugoti nuo nemalonių skambučių tokių kaip bandymas išvilioti pinigus ar nepageidaujamų skambučių iš reklamos agentų.
  • „Apple“ pradėjo savo žemėlapiams skirtų duomenų rinkimui naudoti nedidelius „Subaru Impreza“ automobilius.
  • Dar nepraėjo nė vienas mėnuo kaip išleista „iOS 12“, o ši nauja operacinė sistema jau įdiegta daugiau nei pusėje „iOS“ įrenginių.
    Nepraėjus nė vienam mėnesiui iOS 12 įdiegta daugiau nei pusėje iOS įrenginių, kurie buvo išleisti prieš keturis metus ar mažiau.
  • „App Store“ trečio 2018 metų ketvirčio metu sugeneravo 93 proc. daugiau pelno nei „Google Play“.
  • Tai, kad naujuose „iPhone XS“ modeliuose nebeliko anksčiau su „iPhone“ komplektuoto Lightning į 3,5 mm audio jungtį perėjimo-laido žino daugelis, tačiau šio laido neberasite ir jei pirksite naują „iPhone 7“, „iPhone 7 Plus, „iPhone 8“ ir „iPhone 8 Plus“.
  • Naudotojai susiejantys savo „Apple ID“ su finansinėmis paskyromis yra pažeidžiami. „Bloomberg“ rašo, kad „Ant Financial“ įkurtas „Alipay“ ir „Tencent Holdings Ltd.“ įspėja naudotojus, kad programišiai pasisavino „Apple ID“ informaciją ir pasinaudodami ten buvusia informacija pavogė pinigus iš sąskaitų. „Alipay“ sako bendradarbiaujanti su „Apple“ ir stengiasi išsiaiškinti kaip programišiai įsilaužė.
  • „Apple“ Kinijoje užregistravo naujus „iPad Pro“ modelius A1876, A1980 ir A1993.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

tvOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų