Kaip nustatyti alternatyvų veidą Face ID iOS 12

„Apple“ išleidus „iPhone X“, šio mobilaus telefono modelyje nebuvo galimybės nustatyti kelių skirtingų veidų. Tačiau tokia galimybė yra „iOS 12“.

„iOS 12“ yra galimybė „Face ID“ nustatyti alternatyvų veidą. Ši galimybė gali būti naudinga jei tam tikrais atvejais jūsų išvaizda kardinaliai pasikeičia (dirbate operacinėje ir tenka dažnai dėvėti apsauginę kaukę, nors abejoju, kad operacinėje naudojatės telefonu ar dirbate tokį darbą, kai reikia dėvėti apsauginius akinius didelę dienos laiko dalį juos dėvite). Matyt, šią galimybę galima išnaudoti ir norint prie savo telefono duomenų suteikti prieigą kitam asmeniui.

„Face ID“ yra pakankamai sumani ir sugeba atpažinti veidą net jei dėvima kepurė, skarelė ar akiniai nuo saulės. Tačiau galimybė „Face ID“ supažindinti su jūsų išvaizda kai esate pasidabinę dažnai dėvimais aksesuarais, suteiks galimybę veido atpažinimo sistemai veikti patikimiau ir greičiau.

iOS 12 Alternatyvaus veido Face ID nustatymas
  1. Atidarykite Settings aplikaciją.
  2. Paslinkite ekraną iki jame pamatysite Face ID & Passcode ir paspauskite ant šios parinkties.
  3. Įveskite savo slaptažodį.
  4. Pasirinkite Set Up an Alternate Appearance.
  5. Vykdykite įrenginio ekrane rašomus veiksmus. Jie tokie patys kaip ir tie, kuriuos atlikote pirmą kartą „Face ID“ supažindindami su savo veidu.

Kai sistemos supažindinimas su alternatyvia jūsų išvaizda baigtas — nėra parinkties leidžiančios jį ištrinti. Norėdami iš naujo sistemoje patalpinti „alternatyvų veidą“, teks paspausti ant Reset Face ID, o Set Up an Alternate Appearance parinkties sąraše nebebus.

Kai iOS 12 alternatyvus veidas Face ID jau nustatytas – galimybės jį pakeisti neištrynus visų Face ID duomenų nėra.
Turėkite omenyje, kad paspaudus Reset Face ID nebus jokio šį pasirinkimą patvirtinti reikalaujančio lango ir visa jūsų įrenginyje buvusi „Face ID“ informacija bus negrįžtamai sunaikinta.

Panašu, kad bandant savo veidą kaip alternatyvų patalpinti pasukus telefoną šonu (landscape) — teigiamų rezultatų nepavyks gauti. Liūdna.

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų