35-os 2018 metų savaitės naujienų ir gandų apžvalga

35-os 2018 metų savaitės „Apple“ entuziastams skirtos naujienos ir gandai, o taip pat laikinai nemokamai ar pigiau platinamų „iOS“ įrenginiams, „Mac“ kompiuteriams ir „Apple Watch“ skirtų aplikacijų savaitės rinkinys.

  • JAV musulmonė moteris padavė į teismą JAV muitinės ir sienos apsaugos tarnybą ir reikalauja grąžinti jos turtą. Rejhane Lazoja pasakojo, kad jai nusileidus tarptautiniame Newark Liberty oro uoste ji buvo priversta praeiti pakartotiną patikrinimą, po ko jos „iPhone 6s“ buvo paimtas pasienio darbuotojų po to kai moteris atsisakė jį atrakinti. Kadangi moteriai nebuvo pateikti jokie kaltinimai — jos skaitmeninės laikmenos paėmimas buvo JAV Konstitucijos ketvirtos pataisos pažeidimas. Nors moteriai buvo grąžintas telefonas su visais jame buvusiais duomenimis, moteris reikalauja, kad muitinės darbuotojai grąžintų jai jos turtą — duomenis, kuriuos jie nukopijavo iš jos telefono. Reikalas tas, kad telefone buvo jos nuotraukos „be rūbų“. Lazoja yra musulmonė ir dėvi hidžabą. Be jo ją matyti gali tik šeimos nariai.
  • Paskelbtas vieno didžiausių buitinės technikos parduotuvių tinklo (turinčio daugiau nei 1150 parduotuvių) ne tik JAV, bet ir Kanadoje — „Best Buy“ perkamiausių „Apple“ prekių sąrašas. Šie duomenys apima kiek ilgesnį nei dviejų metų laikotarpį nuo 2016 metų pradžios iki 2018 metų antro ketvirčio. Sąraše nėra „iPhone“, bet tai gali būti dėl to, kad „Apple“ mobiliuosius telefonus „Best Buy“ kategorizuoja atskirai, pagal jų dydžius ir spalvas.
    Best Buy perkamiausių Apple produktų grafikas 2016-2018Q2
    Best Buy perkamiausių Apple produktų 2016-2018Q2 top 10
  • Automobilių palaikančių „Android Auto“ savininkai greitai galės klausytis „Apple Music“. „Apple Music“ beta skirtoje „Android“ pasirodė galimybė šią „Apple“ paslaugą susieti su „Android Auto“ sistema.
  • Prancūzų radijas remdamasis dviem neįvardinamais šaltiniais teigia, kad „Apple“ rudens renginys, kurio metu bus pristatyti nauji „iPhone“ įvyks rugsėjo 12 dieną. Prancūzų šaltiniai nemelavo, specialus „Apple“ renginys iš tiesų įvyks rugsėjo 12 dieną.
  • Kalbama, kad naujuose „iPhone“ bus naudojami 7nm technologijos pagrindu pagaminti procesoriai A12. Šiame procesoriuje tranzistorių tankis padidintas 60-čia proc. Tuo pačiu A12 procesorius , lyginant su A11, yra 20 proc. našesnis ir sunaudoja 40 proc. mažiau elektros energijos. Tačiau didžiausią našumo šuolį pademonstruos grafikos procesorius — jis veiks net 40 proc. greičiau.
  • Nors gandonešiai neatsisako minties, kad „Apple“ išleis tris naujus „iPhone“. Naujausiose, su rudenį pasirodysiančiais „Apple“ telefonais susijusiose naujienose teigiama, kad 6,1 colio modelio teks palaukti ilgėliau. „Barclays“ praneša, kad nei vienas iš naujų „iPhone“ nepalaikys “3D Touch“ technologijos, „Apple“ išleis naujas „AirPods“ ausines ir pigesnę „HomePod“ kolonėlę.
  • Praėjusią savaitę amerikiečiai audringai aptarinėjo naujieną: kai kurios IT kompanijos, jų tarpe „Apple“ ir „Google“ nustojo reikalauti aukštojo išsilavinimo pradinio lygio darbuotojams.
    Daugeliui tikriausiai žinoma situacija, kai kompanijos ieškodamos darbuotojų pateikia jiems perteklinius reikalavimus. Neretai reikalaujama žinių, įgūdžių ar net išsilavinimo, kuris dirbančiam tose pareigybėse yra visiškai nereikalingos.
    Praėjusią savaitę kai kurios JAV IT kompanijos nustojo reikalauti aukštojo išsilavinimo žmonėms, kurie pretenduoja užimti žemesnio lygio pareigybes. Tai reiškia, kad jei baigėte mokyklą, turite reikiamas žinias ir įgūdžius — galite pretenduoti į darbą tokiose kompanijose kaip „Apple“, „Google“, IBM, „Ernst & Young“, „Bank of America“ ir kitose.
  • Pirmadienį „Apple“ išleido programuotojams skirtų „macOS Mojave“, „tvOS 12“ devintas beta versijas ir vienuoliktą „iOS 12“ beta. Kompanija taip pat išleido ir viešiems testuotojams skirtą „iOS 12“ beta 9.
  • „iOS 12“ esančioje „Apple Books“ aplikacijoje (anksčiau vadinosi „iBooks“) aptiktas naujas šriftas „SF Serif“, kuris galimai pakeis „Apple“ sukurtą „San Franciso“ šriftą. Tekstas naudojant naująjį šriftą dar lengviau įskaitomas.
  • „Apple“ išleido dar vieną, naujiems „MacBook Pro“ (2018) kompiuteriams skirtą „macOS High Sierra 10.13.6“ atnaujinimą. Nors prie atnaujinimo pateiktoje informacijoje kompanija nedetalizuoja, informacija iš kompanijos insiderių yra tokia: šis atnaujinimas ištaiso dvi pagrindines „macOS High Sierra“ problemas — kernelio panikas „iMac Pro“ ir 2018 metų „MacBook Pro“ kompiuteriuose bei panaikina traškėjimą naujausių „MacBook Pro“ kompiuterių garsiakalbiuose.
  • Nors „AirPort“ serijos maršrutizatorių „Apple“ jau nebegamina, tačiau išleido paskutiniams „AirPort Express“ modeliams skirtą aparatinės įrangos atnaujinimą 7.8. Šis atnaujinimas maršrutizatoriuose įdiegia „AirPlay 2“ palaikymą.
  • „Apple“ biure-miestelyje „Apple Park“ yra specialus pastatas pavadintas Steve Jobs vardu. Šiame pastate kompanija rengia pristatymus, konferencijas ir kitus renginius. Dabar šis pastatas patentuotas.
  • „Apple“ išleido „Safari Technology Preview“ 64-tą versiją.
  • Tikimasi, kad nemažas „iPhone“ naudotojų kiekis šiemet planuoja atnaujinti savo telefonus į naujus „iPhone“ modelius. Naujausios „Loup Ventures“ apklausos, kurios tikslas buvo išsiaiškinti ar šiemet žmonės planuoja atnaujinti savo telefonus duomenimis, net 48 proc. „iPhone“ naudotojų pasakė, kad atsinaujins. Tai gerokai didesnis procentas „iPhone“ naudotojų, nei pernai rugsėjį vykdytos apklausos metu, kai planuojantys atnaujinti „iPhone“ modelį teigė tik 23 proc. apklaustųjų.
    Dabar turimą „iPhone“ modelį į vieną iš šį rudenį pasirodysiančių modelių keisti planuoja 42,27 proc., 17,54 proc. į „iPhone X“, 16,49 proc. į „iPhone 8“ ir 23,71 proc. į kitą „iPhone“ modelį.
  • Dokumentuose, kuriuos „Apple“ išplatino savo oficialiose parduotuvėse teigiama, kad nuo 2018 rugpjūčio 31 dienos, 2012 metais išleisti 11 ir 13 colių „MacBook Air“ kompiuteriai bus pripažinti pasenusiais. Įprastai tai reikštų, kad nutraukiamas šių kompiuterių servisas visuose „Apple“ oficialiuose techninio aptarnavimo centruose (išskyrus šalis, kur to neleidžia įstatymas). Tačiau, „Apple“ šiems kompiuteriams nutarė padaryti išimtį ir priklausomai nuo atsarginių dalių atsargų, šie modeliai galės būti remontuojami oficialiuose „Apple“ servisuose iki 2020 metų rugpjūčio 31 dienos.
  • „Reuter“ praneša, kad „Apple“ įsigijo startuolius — Kolorado valstijoje Longmont’e įsikūrusius „Akonia Holographics“, kurių pagrindinė veiklos sritis — gaminti stiklus/objektyvus papildytos realybės (angl. augmented reality) akiniams. Paprašyta pakomentuoti šį pirkinį, „Apple“ „atšovė“ savo standartinį, tokiais atvejais naudojamą atsakymą: „Apple“ kartas nuo karto įsigyja mažesne kompanijas ir mes viešai neaptariamo tokio mūsų sprendimo tikslų ar planų.“
  • 2014 metais George Garafano, 18 mėnesių bėgyje pavyko pasinaudojus apgaule pavyko gauti prieigą prie maždaug 200 „iCloud“ paskyrų, pagrinde garsenybių. Šis reikalas tapo rezonansinis ir teisėsaugos pareigūnai, po kurio laiko, sulaikė programišių. Teismas tęsėsi gana ilgai ir galiausiai teisėjas paskelbė nuosprendį. Už įsilaužimą į „iCloud“ paskyras ir phishing’o laiškų siuntinėjimą programišius turės 8 mėnesius praleisti kalėjime ir po to dar tris metus metus bus nuteistas lygtinai. Garafano garsenybėms siuntinėjo phishing’o elektroninius laiškus apsimesdamas „Apple“ saugumo tarnybos atstovu ir prašydavo pasakyti paskyros slaptažodį. Gavęs prieigą, tyrimo duomenimis, jis pardavinėjo siekdamas pelno.
  • „J.D. Power“ nuo vasario iki liepos mėnesio apklausė apie 20 000 automobilių savininkų ir domėjosi kas jiems labiau patinka „Apple CarPlay“ ar „Android Auto“, pasitenkinimą vertindama 1000 balų skalėje. „Apple CarPlay“ labiau patinka vairuotojams nei „Google“ alternatyva, nors ši atsilieka ir nedaug. „CarPlay“ surinko 777 balus, o „Android Auto“ 748.
  • Kaip ilgai „Apple“ palaiko senesnius „iPhone“ modelius? Infografika: Kaip ilgai Apple palaiko senesnius iPhone modelius? | Statista
  • „Apple“ išleido „Shortcuts“ aplikacijos ketvirtą beta versiją. Ją įdiegti gali programuotojai, kurie užpildė pageidavimo dalyvauto jos beta testavime formą ir buvo pakviesti.
  • Internete pasirodė naujų „iPhone XS“ reklaminis darbalaukio paveikslėlis. Jei savo „iPhone“ juo norite papuošti jau dabar – atsisiųsti jį galite paspaudę ant žemiau esančio jo atvaizdo.
    iPhone XS darbalaukio paveikslėlis
  • „Counterpoint“ duomenimis „Apple Watch“ yra pats populiariausias išmanusis laikrodis. Antrojo 2018 metų ketvirčio metu jis užėmė 41 proc. išmanių laikrodžių rinkos. Artimiausia „Apple“ konkurentė kovoje dėl didesnio išmanių laikrodžių rinkos pyrago gabalo — „fitbit“, tuo pačiu laikotarpiu buvo atsiriekusi 21 proc. rinkos dalies. Įdomus faktas tas, kad pats populiariausias „Apple Watch“ modelis yra „Series 1“. Šį modelį naudoja daugiau nei 90 proc. visų „Apple Watch“ savininkų. „Apple Watch Series 3“ išmanių laikrodžių populiarumo lentelėje užima 4-ą vietą.
  • „iOS 12“ beta testuotojams, jų įrenginiuose pradėjo kas kelias minutes atsirasti pranešimas, kad jie turi atnaujinti beta versiją, nors įdiegtoji buvo naujausia. Penktadienį vakare kompanija išleido registruotiems programuotojams skirtą „iOS 12“ dvylikta beta, o viešiems testuotojams dešimtą „iOS 12“ versijas, išsprendžiančias beta laiko pasibaigimo sukeltas problemas.
  • „Apple“ išleido dešimtą „watchOS 5“ beta versiją.

Laikinai pigiau ir nemokamai platinamų aplikacijų rinkinys

Dėl „Apple“ taikomo USD-EUR kainų kurso koeficiento, kai kurių aplikacijų kainos aukštesnės nei 0,00 gali šiek tiek skirtis nuo tų, kurias pamatysite App Store. Nors stengiausi sužiūrėti visas, gali būti, kad kokios aplikacijos kaina ir praslydo pro mano akis.

Taip pat turėkite omenyje, kad pigiau ar nemokamai žemiau paminėtos aplikacijos platinamos laikinai. Kiek tas „laikinai“ priklauso nuo aplikacijos autoriaus ir kaina grįžti į įprastinę ar kaip nors kitaip pakisti gali bet kurią akimirką.

iOS žaidimai

iOS aplikacijos

macOS aplikacijos

watchOS aplikacijos

Pasidalinti straipsniu:

Apie Ramūnas Blavaščiūnas

Fotografijos, geros technikos ir kavos mylėtojas

Parašykite komentarą

Jūsų elektroninio pašto adresas nebus viešinamas. Būtini laukai pažymėti *

*

Į viršų